Geek Trivia: Azteekse koningen droegen mantels gemaakt van welk ongewoon materiaal?

Kolibriehuiden Fijn geweven Inca-goud De oude koningshuid Asbestvezels geek-trivia-azteekse-koningen-droeg-mantels-gemaakt-van-wat-ongebruikelijk-materiaal foto 2

Antwoord: KolibrievellenIn de Azteekse cultuur was de kolibrie een heilig dier dat werd vereerd om zijn felheid en werd beschouwd als een symbool van het rijk en van Huitzilopochtli, de Azteekse god van de oorlog en de zon. Hoewel dit misschien een vreemde keuze lijkt, gezien hoe klein kolibries zijn, hadden de Azteken de kleine iriserende vogels scherp geobserveerd en waren ze getuige van hoe intens ze vochten om hulpbronnen. Kolibries zijn, ondanks hun kleine gestalte en aanvankelijk ongevaarlijk uiterlijk, ongelooflijk felle wezens die alles en iedereen zullen bevechten die tussen hen en de kostbare nectar in staat die ze nodig hebben om hun ongelooflijk snelle metabolisme draaiende te houden.

Niet alleen was de kolibrie een symbool van het Azteekse rijk, maar alleen royalty's mochten kolibrieveren dragen en een speciale eer was weggelegd voor de koning: een luxe mantel die volledig was gemaakt van kolibrievellen. Hoeveel huiden zou er nodig zijn om een ​​kolibriemantel te maken, vraag je je af? Veel. Meer dan veel. Voor de mantel van elke koning waren maar liefst 8.000 kolibries nodig. Het eindresultaat, kunnen we ons alleen maar voorstellen, was een glinsterend iriserend meesterwerk dat geschikt was voor, nou ja, een koning.

Afbeelding met dank aan Finca Lerida.

Meer verhalen

Geek Trivia: bevindt zich het grootste werkende muziekinstrument ter wereld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Schermbeveiliging zoeken en instellen op Windows 10

Windows 10 heeft schijnbaar de mogelijkheid verwijderd om schermbeveiligingen op uw computer in te stellen. Maar maak je geen zorgen, ze zijn niet weg, ze zijn gewoon gedegradeerd tot een klein, moeilijk te vinden bedieningspaneel.

Hoe u uw Google-agenda kunt synchroniseren met Outlook

Als u Google Agenda gebruikt, maar ook Outlook gebruikt voor agenda-items, e-mail en contacten, zoekt u misschien naar een manier om de twee agenda's gesynchroniseerd te houden. Zoek niet verder. We laten u zien hoe u dit kunt doen met behulp van een gratis tool.

Een POP3-e-mailaccount configureren in Windows 10

Hoewel de meeste van de meegeleverde Windows 10-apps al een behoorlijk deel van de negatieve pers hebben gekregen, hebben enkele van de kernstukken van de puzzel, zoals de Mail- en Agenda-apps, zichzelf bewezen als waardige toevoegingen aan de algehele line-up. We hebben je al laten zien hoe je je Gmail-account kunt krijgen

Opmerkingen voor 2015-08-14

Een SSD in uw zak

Hoe kopieer je een geplande taak van een dode Windows-installatie naar een nieuwe?

Soms gaan onze computers gewoon dood als gevolg van onverwachte hardwareproblemen die niet onze schuld zijn, dus hoe lokaliseer en breng je 'zeldzame' of moeilijk te recreëren bestanden zoals geplande taken van de oude harde schijf over? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de oplossing om een ​​lezer te helpen het bestand op te sporen dat hij nodig heeft.

Geek Trivia: het hoofdkantoor van welk techbedrijf maakt een cameo als het hoofdkantoor van Cyberdyne in Terminator Genisys?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Timers, alarmen en stopwatches instellen in Windows 10

Als je Android of iOS gebruikt, ben je er waarschijnlijk aan gewend geraakt om alarmen en timers in te stellen en je apparaat als stopwatch te gebruiken. Voor de langste tijd had Windows deze mogelijkheid tot nu toe niet.

Hoe de grootte van de cellen in een tabel in Word te bevriezen

Wanneer u een tabel in Word maakt, kunt u de tabel automatisch laten aanpassen aan de inhoud. Soms wilt u echter de grootte van de cellen in de rijen en kolommen bevriezen, zodat ze niet veranderen. Dit is eenvoudig te realiseren.

Opmerkingen voor 2015-08-13

Lenovo installeerde stilletjes software op laptops, zelfs als je deze hebt gewist