Geek Trivia: De angst voor Halloween staat bekend als?

Coimetrofobie Corpulafobie Hallofobie Samhainofobie

geek-trivia-de-angst-van-halloween-is-bekend-als foto 2

Antwoord: SamhainofobieEr is een hekel aan Halloween als een algemene feestdag en dan is er samhainofobie als je ronduit bentdoe de deuren op slot, sluit de ramen, verstop je onder het bedbang voor Halloween.

De naam van de fobie vindt zijn oorsprong in het oude Keltische festival van Samhain (de voorloper en feestelijke grootvader van het moderne Halloween). Het festival vond plaats op 31 oktober, was voornamelijk bedoeld om het einde van de oogstcyclus te markeren en bevatte veel bijgeloof met betrekking tot de doden (en de symboliek van de aarde die sterft voordat ze de winterslaap ingaat). Festivalgangers droegen vaak maskers om ervoor te zorgen dat de geesten van de doden, waarvan werd aangenomen dat ze actief waren op de avond van de viering, hen met rust zouden laten.

Hoewel het soms moeilijk is om precies te begrijpen hoe iemand een bepaalde fobie ontwikkelt (vooral als het gaat om iets heel onschuldigs zoals heliumballonnen of iets dergelijks), is het niet zo moeilijk te begrijpen hoe mensen een fobie zouden ontwikkelen rond een nacht waar de doden zouden zijn keer terug om tussen de levenden te wandelen en de levenden zelf maken er een spel van om de doden te imiteren.

Afbeelding met dank aan Christine Zenino.

Meer verhalen

Hoe kunnen studio's high-definition versies van tientallen jaren oude films en tv-shows uitbrengen?

Een van de voordelen van de wijdverbreide acceptatie van high-definition televisietoestellen en HD-compatibele mediaspelers zoals Blu Ray-spelers en HD-compatibele streamingboxen, is een push voor film- en televisiestudio's om oude inhoud opnieuw uit te brengen in prachtige HD. Maar hoe produceren ze precies HD-inhoud?

Beveilig uw online accounts door app-toegang van derden te verwijderen

Je hebt waarschijnlijk een paar applicaties of websites toegang gegeven tot je Google-, Facebook-, Twitter-, Dropbox- of Microsoft-account. Elke toepassing die u ooit hebt toegestaan, behoudt die toegang voor altijd - of in ieder geval totdat u deze intrekt.

Geek Trivia: de grootste gouden kluis ter wereld is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw POP3-e-mails in een IMAP-account kunt importeren

We hebben onlangs uitgelegd waarom je IMAP zou moeten gebruiken in plaats van POP3 voor je e-mail. Als je nog oude POP3-e-mails offline hebt opgeslagen, hoef je ze niet te verlaten - importeer je POP3-e-mails in een IMAP-account.

Venstertransparantie uitschakelen in OS X Yosemite

Als je de nieuwe transparante venstereffecten in OS X Yosemite niet leuk vindt, kun je ze eenvoudig uitschakelen ... of ze op zijn minst een beetje afzwakken.

Geek Trivia: De Eiffeltoren was oorspronkelijk geschilderd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is de deal met het persistente netwerk van Android dat mogelijk wordt gecontroleerd? Waarschuwing?

De release van Android 4.4 KitKat bracht een breed scala aan verbeteringen, waaronder verbeterde beveiliging. Hoewel de beveiliging misschien strenger is, kunnen de berichten nog steeds een beetje cryptisch zijn. Wat betekent de aanhoudende waarschuwing Network May Be Monitored precies, als u zich zorgen maakt, en wat kunt u doen om?

Hoe Google Keep te gebruiken om zonder frustratie aantekeningen te maken

Een van de grootste obstakels voor het bijhouden van digitale notities en takenlijsten (behalve wennen aan het niet gebruiken van pen en papier), is het vinden van een app die je leuk vindt. Google Keep is gratis, lichtgewicht, gebruiksvriendelijk en misschien wel de notitie-app die u zocht.

Zou het gebruik van ongelijke hoeveelheden RAM in elke sleuf de prestaties verminderen?

Wanneer u RAM aan een computer toevoegt, maakt het dan echt uit of de sticks ongelijke hoeveelheden geheugen hebben of dat u ze altijd nodig heeft om gelijke hoeveelheden geheugen te hebben? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vragen van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: welk iconisch sci-fi-personage is vereeuwigd als een grotesk op de Washington National Cathedral?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!