Geek Trivia: Als je een Quatorzième bent, ben je een wat?

Klok Kalibrator Silicium Taxateur Diepzee Trench Visser Professioneel Diner Gast

geek-trivia-als-je-een-quatorzieme-je-bent-een-wat foto 2
Antwoord: Professionele dinergast

Als quatorzième heb je een van de meest benijdenswaardige banen die er zijn: je bent een professionele dinergast. Deze personen worden ingezet met het uitdrukkelijke doel een dinergast toe te voegen aan een diner waar, zonder de toevoeging, er slechts dertien gasten zouden zijn.Er is een lang bestaand bijgeloof dat de dertiende gast (of, als alternatief, de eerste gast die opstaat uit het gezelschap van dertien) voorbestemd is voor een tragedie. Judas was bijvoorbeeld de eerste gast die opstond bij het dertienkoppige Laatste Avondmaal en de eerste die daarna stierf. In de Noorse traditie nodigde Loki, de bedriegergod, zichzelf uit voor een feest van twaalf krijgers en, door zijn aanwezigheid als de dertiende gast, bracht hij de dood teweeg van Balder, een beroemde Noorse krijger.

Hoewel de term misschien exotisch klinkt voor een Engelssprekend oor, is de praktijk ontstaan ​​in Frankrijk en Quatorzième is gewoon Frans voor de veertiende - het aantal gasten dat de sluier van pech over de tafel doorbreekt.

Meer verhalen

Desktop Fun: Railway Tracks Wallpaper Collection Series 2

Spoorwegen hebben vele doelen in ons dagelijks leven, zoals het vervoeren van mensen, grondstoffen, afgewerkte producten en meer - en dat alles terwijl onze steden en ons met elkaar verbonden blijven. Reis over deze 'wegen' van staal op je bureaublad met de tweede in onze serie Spoorwegbehangcollecties.

Geek Trivia: Wie was de enige civiele astronaut in het Gemini-ruimteprogramma?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wijzig snel uw standaardwebbrowser in Windows vanuit het systeemvak

Of u nu een webontwikkelaar bent of gewoon een fervent internetgebruiker, u moet mogelijk meerdere browsers gebruiken. Elke browser heeft handige functies die niet beschikbaar zijn in de andere browsers, dus het kan zijn dat u van browser moet wisselen om van bepaalde functies te profiteren.

Automatiseer uw telefoon of tablet met AutomateIt

Er zijn veel tools die kunnen worden gebruikt om verschillende taken op uw computer te automatiseren, en we hebben bekeken hoe Wappwolf en IFTTT kunnen helpen om uw online leven te automatiseren. AutomateIt brengt vrijwel hetzelfde idee naar Android, waardoor het mogelijk is om je telefoon of tablet op verschillende manieren te automatiseren

Geek School: Windows 7 leren – Schijven beheren

Harde schijven: elke computer met Windows heeft ze en geen enkele kan zonder. Ze bevatten al onze gegevens, dus we moeten ze correct instellen. Lees verder voor meer informatie over het gebruik van RAID om uw gegevens te beschermen.

Hoe kan ik een laptop beveiligen zonder sleuf voor een beveiligingskabel?

Historisch gezien hadden laptops een gleuf aan de zijkant voor het bevestigen van beveiligingskabels - zoals te zien is op de foto hier - maar steeds slankere laptops zoals ultrabooks laten de slotsleuf weg uit hun behuizingsontwerp. Hoe beveilig je een laptop zonder laptop goed?

Geek Trivia: Cel-Shading werd voor het eerst gebruikt in welke videogame?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Microsoft wijzigt licenties, staat nu overdracht van Office 2013 naar andere pc's toe

Microsoft heeft de consument de afgelopen maand ernstig van streek gemaakt toen de nieuwe licentievoorwaarden voor Office 2013 werden onthuld. Op dat moment stond de licentie de overdracht van Office 2013 naar een andere pc niet toe, tenzij een pc niet onder de garantie viel. Nu, na 'gepassioneerde' feedback over de nieuwe licentievoorwaarden van

Hoe Taakbeheer snel te openen met het toetsenbord

Minstens één keer per week vraagt ​​mijn beste vriend me Wat is die sneltoets voor Taakbeheer ook al weer? En dan reageer ik met CTRL + SHIFT + ESC, en dan zegt hij dat ik er een tip over moet schrijven. Dus... dat is wat ik doe.

De locatie van de standaard schermafbeeldingsmap wijzigen in Windows 8 en 10

Windows heeft de screenshot-functie in Windows 8 opnieuw ontworpen en je hoeft niet langer de Snipping Tool te starten of een screenshot-tool van derden uit te voeren, zoals Greenshot. Met één toetscombinatie leg je eenvoudig alles op het scherm vast.