Geek Trivia: 8-bit muziekcomposities, gepopulariseerd door videogames, worden hoe genoemd?

VidSong Dubstep Chiptunes BitTunes

geek-trivia-8bit-muziekcomposities-gepopulariseerd-door-videogames-worden-wat-foto 2
Antwoord: Chiptunes

Hoewel velen van ons ervaringen hebben met 8-bits muziek die beperkt is tot video- en arcadespelsystemen uit de jaren 80, is het muziekgenre springlevend. Chiptune-componisten gebruiken alles, van emulaties van oude hardware tot de oude hardware zelf, om gesynthetiseerde muziek te produceren. Deze muziek is sterk beïnvloed door zowel de videogamecultuur van de jaren 70 en 80 als vroege experimenten in elektronische muziek uit die tijd.Het vroegste album dat volledig in het 8-bits Chiptune-genre was gecomponeerd, was het product van het First Philadelphia Computer Music Festival en werd in 1979 uitgebracht door Creative Computing. Het genre bereikte een hoogtepunt in populariteit in de jaren tachtig, maar was in de jaren negentig uit de gratie geraakt. Pas in het begin van de jaren 2000 dook het genre weer op.

Emulatie van oude hardware en de verspreiding van doe-het-zelf-websites waarin wordt uitgelegd hoe oude hardware te hacken en in moderne muziekopstellingen te integreren, heeft geleid tot een hernieuwde interesse in het genre. Nu, een simpele zoektocht naar Chiptunes en 8-bit muziek onthult honderden albums, waaronder releases ondersteund door grote platenlabels (zoals 8-Bit Operators: The Music Of Kraftwerk Performed On 8-Bit Video Game Systems, een album met een lange naam en een indrukwekkend aantal singles die in de dance-hitlijsten zijn beland). Dus hoewel het genre zeker niet het risico loopt te worden overspeeld op de top-40 stations, was het nog nooit zo eenvoudig om te zoeken naar een 8-bit Chiptunes.

Meer verhalen

Uit de doos met tips: films en dia's scannen, een Android GIF-animator en Kindle RSS-feeds

Een keer per week verzamelen we enkele geweldige lezerstips en delen ze met iedereen. Deze week kijken we naar een goedkope doe-het-zelf-setup voor het scannen van filmnegatieven en dia's, het animeren van GIF's met Android en het pushen van RSS-feeds naar je Kindle.

Google introduceert nieuw onderzoeksvenster in Google Docs

Ben je het beu om naar een nieuw tabblad te gaan wanneer je een afbeelding, interessant feit of ander item aan je document in Google Documenten moet toevoegen? Dan zul je zeker dol zijn op de nieuwe Research Pane-functie die is toegevoegd aan Google Documenten!

Geek Trivia: waarvoor werd de eerste draagbare computer gebruikt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Achteraf gemonteerde waterfontein geeft Brawndo af: het heeft waar planten naar verlangen

Toen de waterfontein in hun hackerruimte het begaf, waren Dave en Craig niet tevreden om het gewoon te repareren - ze hebben het geüpgraded om Brawndo: The Thirst Mutilator af te geven.

Hoe u eenvoudig zoekplug-ins kunt maken en elke zoekmachine aan uw browser kunt toevoegen

Webbrowsers bevatten vooraf gedefinieerde lijsten met zoekmachines, maar u kunt eenvoudig uw eigen favorieten toevoegen. Zelfs zoekmachines die geen zoekplug-ins aanbieden, kunnen met een paar trucjes worden toegevoegd, of u nu Firefox, Google Chrome of Internet Explorer gebruikt.

Vraag de lezers: hoe herstel je je verloren technische uitrusting?

Of je het nu met handboeien om je pols houdt om te voorkomen dat je het kwijtraakt, je telefoonnummer erop etst of het laadt met volgsoftware, we willen graag weten hoe je ervoor zorgt dat je verloren uitrusting de weg terug naar jou vindt. .

Geek Trivia: de as van welke stripartiest werd vermengd met inkt die werd gebruikt om strips af te drukken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe filmnegatieven te scannen met een DSLR

Speciale filmscanners zijn prijzig en het scannen van een aantal negatieven is ook een stuk verandering (en je verliest de controle over het proces). Deze goedkope maar effectieve opstelling maakt van je camera een negatiefscanner.

Screensavers toevoegen aan Ubuntu 12.04

Ubuntu 12.04 wordt niet geleverd met schermbeveiligingen, alleen een zwart scherm dat verschijnt wanneer uw systeem inactief is. Als je liever screensavers hebt, kun je gnome-screensaver omwisselen voor XScreenSaver.

Hoe Calibre te gebruiken om uw e-boekserie correct te bestellen

Proberen te onthouden, alleen al op basis van de titels, in welke volgorde een reeks boeken gaat, kan behoorlijk frustrerend zijn. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw boektitels annoteert en sorteert terwijl ze worden overgebracht naar uw e-boeklezer voor frustratievrij lezen.