Geek Trivia: in 1917 wekte een man de woede van de Amerikaanse postdienst op door te mailen?

80.000 stenen Een leeuw weeskinderen een trein

Antwoord: 80.000 stenenIn 1917, slechts een paar jaar nadat de nationale pakketpostdienst in de Verenigde Staten werd geopend, stelde een slimme man het geduld van de nieuwe dienst en zijn medewerkers op de proef. W. H. Coltharp was een zakenman in Utah die een nieuw gebouw wilde bouwen (met een bank in de voorhoek) ter nagedachtenis aan zijn vader en er een stevig en gedenkwaardig gebouw van wilde maken met heel veel bakstenen.

Helaas voor de heer Coltharp waren de stenen die hij kocht ongeveer 120 mijl verwijderd van zijn bouwplaats en toen hij de kosten berekende om ze per spoor naar de stad Vernal, Utah te laten vervoeren, waar hij het nieuwe gebouw wilde bouwen, de prijs was vier keer meer dan hij voor de stenen betaalde.

In een zuinig genie besloot Coltharp om te profiteren van de vrij voordelige verzendtarieven van de post door alle stenen (alle 80.000 stuks) opnieuw te verpakken in kleine kratten van minder dan 50 pond (de bovengrens van postkantoorpakketten) en betaalde de pakketposttarief om ze naar de stad te verzenden.

Het hele proces was een logistieke nachtmerrie voor de dienst waarbij verzending via meerdere spoorwegen en een ritje op een wagen betrokken was. Dag na dag vervoerde het postkantoor plichtsgetrouw krat na krat met stenen, waarbij vaak elke dag een ton aan bouwmaterialen werd afgeleverd. Nadat de laatste kratten eindelijk waren afgeleverd, werd er een nieuwe regeling ingevoerd die het aantal kilo's goederen dat een enkele klant op een bepaalde dag kon verzenden of ontvangen, beperkt, waarbij de postdienst een verklaring afgeeft over de kwestie dat het niet de bedoeling is van de United States Postal Service dat gebouwen per post worden verzonden.

De bank staat nog steeds in Vernal, Utah en wordt door de lokale bevolking ook wel The Parcel Post Bank genoemd.

Meer verhalen

Opmerkingen voor 2015-08-13

Lenovo installeerde stilletjes software op laptops, zelfs als je deze hebt gewist

Wi-Fi versus Ethernet: hoeveel beter is een bekabelde verbinding?

Wi-Fi is natuurlijk handiger dan bekabelde Ethernet-kabels. Maar Ethernet biedt nog steeds voordelen: hogere snelheden, lagere latentie en geen problemen met draadloze interferentie.

Hoe u een hardwareprobleem kunt onderscheiden van een softwareprobleem

Uw computer lijkt niet goed te werken - hij is traag, programma's crashen of Windows vertoont mogelijk een blauwe screening. Is de hardware van uw computer defect of heeft deze een softwareprobleem dat u zelf kunt oplossen?

Hoe u uw bureaublad opneemt en een screencast maakt op Windows

Screencasting kan in het begin een beetje ontmoedigend lijken. Open Broadcaster Software is een krachtig, gratis programma dat alles doet wat je nodig hebt, maar je hebt een paar minuten nodig om de interface te leren kennen.

Toegang krijgen tot experimentele functies op uw Chromebook (of alleen in Chrome)

Chromebooks gebruiken standaard de stabiele versie van Chrome zonder dat experimentele functies zijn ingeschakeld. Als je een nerd bent, kun je je best doen om de nieuwste functies te krijgen voordat ze voor iedereen beschikbaar zijn.

Hoe u uw netwerkgebruik in Windows 10 kunt controleren

Zowel mobiele als breedband datacaps hebben ervoor gezorgd dat mensen zeer bewust zijn geworden van hun datagebruik. Windows 10 bevat een ingebouwde monitor voor netwerkgebruik die, in tegenstelling tot zijn voorganger, eigenlijk een behoorlijk handige manier is om uw bandbreedteverbruik in de gaten te houden. Lees verder terwijl we u laten zien hoe.

Hoe SteamOS in Virtualbox te installeren

Als je een gamer bent of helemaal geen gamenieuws leest, ken je SteamOS waarschijnlijk wel. Het is een nieuw besturingssysteem waar Valve aan werkt voor speciale spelcomputers. Het besturingssysteem is gebaseerd op Linux en heeft een Debian x64-architectuur als basis. Terwijl dit echt cool is en ik ben

Geek Trivia: Parels zijn gemaakt van lagen van een verbinding die bekend staat als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw Windows opnieuw kunt toewijzen Knippen/kopiëren/plakken naar OS X-achtige bedieningselementen en vice versa

Windows 10 is uit, dus we gaan met dagelijkse regelmaat van onze Mac naar pc. Hoewel er nogal wat verschillen tussen hen zijn, maakt niets ons meer boos dan knippen/kopiëren/plakken. Hier leest u hoe u knippen/kopiëren/plakken opnieuw toewijst, zodat ze op beide platforms hetzelfde zijn.

Hoe de zwevende knop voor invoegopties in Excel uit te schakelen?

Excel bevat een functie waarmee u snel enkele basisopmaak kunt toepassen op ingevoegde rijen, kolommen of cellen in uw werkblad. Wanneer u een van deze items invoegt, wordt naast de ingevoegde rij, kolom of cel een kleine, zwevende knop met de naam Invoegopties weergegeven.