Geek Trivia: In de 18e eeuw stonden menselijke wekkers die in Groot-Brittannië werden gebruikt bekend als?

Whistle Chicks Bell Boys Knocker-Uppers Pane-Tappers

Antwoord: Klopper-UppersLang voor de komst van betrouwbare en goedkope mechanische wekkers en nog langer voor de dagen van aanpasbare alarmbeltonen voor smartphones, was er een allang verdwenen beroep: de klopper. Het beroep ontstond in de beginjaren van de industriële revolutie in Groot-Brittannië. Door de toename van het fabriekswerk (en de tijdschema's waarop fabrieken werkten) werd het voor arbeiders steeds belangrijker om op een bepaalde (en specifieke) tijd op te staan ​​om zich te wassen, te eten en op het werk te komen voor het begin van hun dienst. Klokken waren duur en wekkers die speciaal waren ontworpen om de eigenaar op een bepaald uur wakker te maken, waren niet goedkoop (noch waren ze bijzonder betrouwbaar).

In plaats daarvan vertrouwden arbeiders op de Britse eilanden op kloppers. Menselijke wekkers die in de vroege uren van elke werkdag op deuren zouden kloppen, op ramen zouden tikken en anderszins zouden dienen als een wake-up call om vermoeide werknemers uit bed te slepen. De rol werd meestal vervuld door mensen die al voor zonsopgang opstonden en bereid waren om op sommige ruiten te kloppen voor een paar extra pence per week. De taak werd gewoonlijk uitgevoerd door politieagenten (omdat ze in de vroege ochtend al op het ritme liepen en langs de huizen van de arbeiders liepen), door de lampaanstekers (die 's morgens vroeg opstonden om de gaslichten te doven die langs de straten en hun lampenblusser een handig hulpmiddel was om naar boven te reiken en op ramen te tikken), of door oudere vrouwen en mannen die vroeg opstonden en van de extra inkomsten profiteerden.

De traditie bleek bijzonder lang te leven. Knock-uppers verschenen voor het eerst rond de jaren 1760 en het beroep bleef tot ver in de jaren 1920 bestaan ​​in de meer zwaar geïndustrialiseerde regio's van Engeland.

Meer verhalen

Geek Trivia: welk iconisch Amerikaans eten was oorspronkelijk verpakt in flessen van Keulen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Windows-netwerken: gebruikersaccounts, groepen, machtigingen en hun rol bij delen

Deze How-To Geek School-les is bedoeld voor mensen die een eigen thuisnetwerk hebben met minimaal één Windows-pc of -apparaat. Het uiteindelijke doel is om u de kennis te geven die u nodig hebt om delen in Windows in te stellen en bestanden, mappen en apparaten te kunnen delen met andere pc's of apparaten in

Geek Trivia: welke seriemoordenaar werd gevangen via de metadata in een Microsoft Word-document?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: een voormalige Japanse militaire basis wordt nu overspoeld door Tame?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Spring Blossoms Wallpaper Collection [Bonusgrootte]

Het noordelijk halfrond komt weer in bloei nu de lente is aangebroken, dus vul je bureaublad met de frisse, nieuwe groei van het seizoen met onze Spring Blossoms Wallpaper-collectie.

Geek Trivia: Walt Disney's laatste daad voor de dood was om de naam van welke acteur op te schrijven?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Ubuntu One Cloud Services zijn afgesloten

Het was geweldig zolang het duurde, maar Canonical heeft zijn nederlaag toegegeven met zijn Ubuntu One Cloud-service en is begonnen met het afsluiten. Maar maak je geen zorgen, er is nog tijd om ervoor te zorgen dat je een kopie van al je bestanden en muziek hebt en een nieuwe online cloudopslagprovider te vinden.

SysInternals Pro: afronden en de tools samen gebruiken

We zijn aan het einde van onze SysInternals-serie en het is tijd om alles af te ronden door te praten over alle kleine hulpprogramma's die we tijdens de eerste negen lessen niet hebben behandeld. Er zitten zeker veel tools in deze kit.

Hoe u uw mobiele telefoonsignaal gemakkelijk thuis kunt versterken

Een slechte signaalsterkte kan de schuld van uw provider zijn, of het kan zijn dat er signaalblokkerende materialen in de muren van uw huis zijn. Wat de oorzaak ook is, u kunt dat signaal versterken en het maximale aantal balken in huis halen. Of, nog beter, gebruik gewoon bellen via wifi op een moderne telefoon.

Moet u USB-flashstations echt veilig verwijderen?

U hebt waarschijnlijk gehoord dat u altijd het pictogram Hardware veilig verwijderen moet gebruiken voordat u een USB-apparaat loskoppelt. Er is echter ook een goede kans dat u een USB-apparaat hebt losgekoppeld zonder deze optie te gebruiken en dat alles goed werkte.