Geek School: Windows 7 leren - Draadloos netwerken

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 1

In de laatste twee artikelen hebben we gekeken hoe u uw pc kunt voorbereiden op netwerktoegang. In deze aflevering gaan we kijken naar de draadloze netwerkconfiguratie.

Zorg ervoor dat je de vorige artikelen in deze Geek School-serie over Windows 7 bekijkt: • Introductie van How-To Geek School
 • Upgrades en migraties
 • Apparaten configureren
 • Schijven beheren
 • Toepassingen beheren
 • Internet Explorer beheren
 • Grondbeginselen van IP-adressering
 • Netwerken

En blijf de hele week op de hoogte voor de rest van de serie.

Draadloze netwerken zorgen ervoor dat computers kunnen communiceren zonder het gebruik van kabels. Dit wordt ook wel wifi genoemd. Er wordt een verbinding gemaakt van een apparaat, meestal een pc of een laptop met een draadloze kaart, naar een draadloos toegangspunt (WAP), dat fungeert als een brug tussen het draadloze netwerk en de bekabelde netwerken. Standaarden voor draadloze netwerken worden gespecificeerd door IEEE 802.11.

Er zijn veel smaken van 802.11, maar we zullen ons slechts met vier bezig houden. Elk verhoogt de afstand en snelheid van uw draadloze netwerk.

Naam Snelheid Afstand Frequentie 802.11a 54 Mbps 30m 5 GHz 802.11b 11 Mbps 91m 2,4 GHz 802.11g 54 Mbps 91m 2,4 GHz 802.11n 540 Mbps 182m 5 en 2,4 GHz

Beveiligingsproblemen

Standaard kunnen draadloze signalen worden onderschept en iedereen binnen bereik lezen. Daarom is het altijd aan te raden om een ​​of andere vorm van codering te gebruiken. In de loop van de tijd zijn er veel coderingsstandaarden geweest:

 • WEP - Wired Equivalent Privacy kan worden gekraakt en er zijn veel tutorials over hoe dit te doen. Om deze reden is het vervangen door sterkere coderingstechnieken zoals WPA2.
 • TKIP – Temporal Key Integrity Protocol is ontworpen door de IEEE en de Wi-Fi Alliance als een oplossing om WEP te vervangen zonder de vervanging van legacy hardware. TKIP is ook gekraakt en u moet een sterker algoritme kiezen waar beschikbaar.
 • RADIUS – Remote Authentication Dial In User Service (RADIUS) is een netwerkprotocol dat vaak door ISP's en grotere ondernemingen wordt gebruikt om de toegang tot zowel internet als interne netwerken te beheren. RADIUS is wat u zou gebruiken om uw draadloze netwerken in een bedrijfsomgeving te beveiligen.
 • WPA - De oorspronkelijke WPA-standaard gebruikte TKIP, maar werd later vervangen door WPA2, dat een veiliger op AES gebaseerd algoritme gebruikt. WPA is gevoelig voor brute force-aanvallen wanneer een zwakke wachtwoordzin wordt gebruikt. In de meeste gevallen is WPA2 de aanbevolen optie om te gebruiken.

Verbinding maken met een draadloos netwerk

In de echte wereld klikken we gewoon op het draadloze statuspictogram en selecteren we het netwerk waarmee we verbinding willen maken, maar voor het examen moet u weten hoe u verbinding kunt maken met een draadloos netwerk via het Configuratiescherm. Om dat te doen, moet u het Netwerkcentrum openen. Dit kan worden gedaan door met de rechtermuisknop op het statuspictogram van de netwerkverbinding te klikken en Netwerkcentrum openen te selecteren in het contextmenu.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 2

Klik vervolgens op de koppeling Een nieuwe verbinding of netwerk instellen.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 3

Vervolgens wilt u handmatig verbinding maken met een draadloos netwerk selecteren en vervolgens op volgende klikken.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 4

Vervolgens moet u:

 • Voer de SSID van uw netwerk in
 • Selecteer het beveiligingstype voor uw netwerk
 • Selecteer het coderingsschema dat uw netwerk gebruikt
 • Typ vervolgens het wachtwoord voor het netwerk

Als je dat allemaal hebt ingevoerd, klik je op volgende.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 5

U zou dan een bericht moeten krijgen waarin staat dat u het netwerk succesvol heeft toegevoegd. Op dit punt kunt u de wizard sluiten.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 6

U zou nu het statuspictogram van uw draadloze netwerk in wit moeten zien veranderen en u de signaalsterkte zien.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 7

Draadloze netwerkprofielen exporteren

Als u een draadloze netwerkverbinding op meerdere machines moet instellen, kunt u uw draadloze netwerkprofiel naar een bestand exporteren en het op de andere machines importeren. Om dat opnieuw te doen, opent u het Netwerkcentrum, maar klikt u deze keer op de link draadloze netwerken beheren in het linkerdeelvenster.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 8

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het netwerk dat u wilt exporteren en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 9

Om het netwerkprofiel te exporteren, klikt u op de link onderaan het dialoogvenster. Als er een USB is aangesloten, verschijnt er een wizard die u door de rest van het exportproces leidt.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 10

Een draadloos netwerkprofiel importeren

Zodra u een netwerkprofiel op een verwisselbare schijf hebt opgeslagen, moet u naar de andere computer gaan en de schijf plaatsen. Wanneer het dialoogvenster voor automatisch afspelen wordt geopend, ziet u een nieuwe optie om verbinding te maken met een draadloos netwerk. U wilt erop klikken.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 11

U wordt dan gevraagd of u de computer aan het netwerk wilt toevoegen. Klikken op ja is alles wat nodig is om verbinding te maken.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 12

Een voorkeurs draadloos netwerk instellen

Als u zich in een gebied bevindt dat signaal ontvangt van meer dan één toegangspunt, wilt u normaal gesproken verbinding maken met het toegangspunt met een sterker signaal. Als u zich in een situatie bevindt waarin Windows altijd verbinding maakt met het zwakkere toegangspunt, kunt u de prioriteit van de netwerken handmatig wijzigen. Open hiervoor het Netwerkcentrum opnieuw.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 13

Klik vervolgens op de koppeling Draadloze netwerken beheren in het linkerdeelvenster.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 14

Selecteer nu het netwerk met het sterke signaal en klik op de knop Omhoog.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 15

Dat is alles.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 16

Ad-hocnetwerken

Een 802.11 draadloze netwerkadapter kan in twee modi werken, Ad-Hoc en Infrastructuur. Infrastructuurmodus is de manier waarop u waarschijnlijk altijd wifi hebt gebruikt, waarbij u verbinding maakt met een toegangspunt. In de ad-hocmodus praten uw computers rechtstreeks met elkaar en hebben ze geen toegangspunt nodig, maar de computers moeten zich binnen 30 meter van elkaar bevinden. Om een ​​ad-hocnetwerk aan te maken, gaat u naar het netwerk- en deelcentrum en klikt u op een nieuwe verbinding of netwerkkoppeling instellen.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 17

Scroll dan helemaal naar beneden en kies voor het opzetten van een ad-hoc netwerk, klik dan op volgende.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 18

Geef uw netwerk vervolgens een naam en een wachtwoord en klik vervolgens op volgende.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 19

Zodra dit is voltooid, kunnen gebruikers verbinding maken met het netwerk, net zoals ze zouden doen met een op infrastructuur gebaseerd netwerk.

geek-school-learning-windows-7--en-8211;-draadloos-netwerken foto 20

Huiswerk

 • Ontdek hoe u van uw pc een draadloze router kunt maken, zodat uw andere apparaten de internetverbinding kunnen delen. (Hint: het antwoord ligt op de How-To Geek-site.)

Als je vragen hebt, kun je me tweeten @taybgibb, of gewoon een reactie achterlaten.

Meer verhalen

Nieuwe update beschikbaar voor Java – Download nu om uw systeem te beveiligen

Oracle heeft zojuist een noodpatch uitgebracht om kritieke kwetsbaarheden op te lossen die malware-auteurs hebben misbruikt in de Java-releases van vorige maand. Iedereen die de Java Runtime Environment nodig heeft of actief gebruikt voor werk of gaming, moet deze update zo snel mogelijk installeren.

Programma's en aangepaste scripts inschakelen om te worden uitgevoerd bij het opstarten

In deze handleiding laten we u zien hoe u programma's of aangepaste scripts kunt inschakelen wanneer Windows opstart. Misschien geeft u er de voorkeur aan dat uw Outlook elke keer wordt geopend wanneer u zich 's ochtends op uw werk op uw computer aanmeldt, of u wilt misschien dat er een aangepast batchbestand wordt uitgevoerd telkens wanneer het bureaublad wordt geladen. Wat uw behoeften ook zijn,

Waarom Android-geeks Nexus-apparaten kopen

De Galaxy S III is de best verkochte Android-telefoon, maar veel van de geeky buzz is rond de Nexus 4 – en de Galaxy Nexus ervoor. Nexus-apparaten zijn speciaal omdat ze niet de grootste problemen van Android hebben.

Cloudy gebruiken om online bestanden aan Gmail-berichten toe te voegen

Cloudopslag is nu zo gewoon dat er niet veel mensen zijn die niet profiteren van het online opslaan van bestanden. Er is een enorm aantal services om uit te kiezen, waaronder Google Drive en Dropbox, en Cloudy is een gratis extensie voor Chrome die het mogelijk maakt om cloudgebaseerde bestanden bij te voegen

Geek Trivia: het eerste voorstel voor netiquette, wat moet leiden tot een netwerkverbod?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe weet u wanneer uw Windows-pc voor het laatst opnieuw is opgestart?

Heb je ooit willen weten op welke dag je je pc voor het laatst opnieuw hebt opgestart? Er is meer dan één manier om die informatie te vinden - je kunt in de Event Viewer onder Systeem kijken voor de Kernel-Power-gebeurtenis, maar dat is veel werk. Het is veel gemakkelijker om een ​​enkele opdracht in te typen.

Introductie van How-To Geek School: leer hier gratis technologie

De meeste van onze lezers zijn bekend met Windows 7, maar hoe goed geïnformeerd bent u? Kun je slagen voor een Microsoft-certificeringstest? In onze nieuwe Geek School-serie gaan we proberen je op een meer diepgaande manier over technologie te leren - te beginnen met Windows 7, maar daar houden we niet op.

Hoe de achtergrond, tegels en animaties van het startscherm van Windows 8 te tweaken

Het startscherm van Windows 8. Het is een zeer verdeeldheid zaaiende functie van de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft, en de wijdverbreide afkeer van de manier waarop het eruit ziet en werkt, wordt aangetoond door het verbluffende aantal tools om het aan te passen dat vrijwel onmiddellijk ontstond. Als je niet tevreden bent met de

Geek Trivia: hoe heette de eerste videogameconsole?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: Evernote is het nieuwste bedrijf met beveiligingsinbreuk

Onze eerste editie van WIG voor maart staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals sommige nieuwe Macs die Mountain Lion niet opnieuw kunnen installeren, Facebook geeft adverteerders meer mogelijkheden om gebruikers te targeten, Pandora heeft gratis mobiel luisteren beperkt tot 40 uur per maand, en meer.