Beginner Geek: scan een document of afbeelding in Windows 7

Er kan een moment komen dat u uw kostbare oude foto's wilt digitaliseren, of dat u bonnen en documenten voor uw bedrijf moet scannen. Vandaag bekijken we hoe u een afbeelding of document scant in Windows 7.

Uw document scannen

In dit voorbeeld gebruiken we een HP PSC 1500 All-in-One printer die is aangesloten op een Windows 7 Home Premium 32-bits systeem. Verschillende scanners zullen variëren, maar het proces is in wezen hetzelfde.Het scanproces is een beetje veranderd sinds de XP-dagen. Om een ​​document in Windows 7 te scannen, plaatst u het document of de afbeelding in de scanner, klikt u op Start en gaat u naar Apparaten en printers.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 1

Wanneer het venster Apparaten en printers wordt geopend, zoekt u uw scanapparaat en dubbelklikt u erop om het menu Printeracties van de fabrikant te openen.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 2

Voor onze HP PSC 1500 hebben we een paar verschillende opties, zoals afdrukken, apparaatconfiguratie en scanneracties. Hier klikken we op de hyperlink Een document of foto scannen.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 3

Het venster Nieuwe scan wordt geopend en vanaf hier kunt u de kwaliteit van de gescande afbeelding aanpassen en het type uitvoerbestand kiezen. Klik vervolgens op de knop Voorbeeld om een ​​idee te krijgen van hoe de afbeelding eruit zal zien.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 4

Als u niet tevreden bent met het voorbeeld, kunt u teruggaan en de kwaliteit van het document of de foto aanpassen. Zodra alles er goed uitziet, klikt u op de knop Scannen.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 5

Het scanproces wordt gestart. De hoeveelheid tijd die nodig is, hangt af van uw scannertype en de kwaliteit van de instellingen die u kiest. Hoe hoger de kwaliteit... hoe meer tijd het kost.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 6

Je hebt de mogelijkheid om de foto te taggen als je wilt...

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 7

Nu kunt u uw gescande document of foto bekijken in Windows Photo Viewer. Als u tevreden bent met het uiterlijk van het document, kunt u het in een e-mail versturen, op een netwerkschijf zetten, het via FTP gebruiken... wat u er ook mee wilt doen.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 8

Een andere methode is om het document of de foto die u wilt scannen in de scanner te plaatsen, Apparaten en printers te openen, vervolgens met de rechtermuisknop op het scanapparaat te klikken en Scan starten te selecteren in het contextmenu.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 9

Dit zou het scherm van de fabrikant moeten omzeilen en rechtstreeks naar het venster Nieuwe scan moeten gaan, waar u het scanproces kunt starten. Vanuit het contextmenu kunt u ook Scaneigenschappen kiezen.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 10

Hiermee kunt u de scanner testen als u er problemen mee hebt en enkele instellingen wijzigen.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 11

Of u kunt Scanprofielen kiezen waarmee u vooraf geselecteerde instellingen kunt gebruiken, uw eigen instellingen kunt maken of er een als standaard kunt instellen.

beginner-geek-scan-een-document-of-foto-in-windows-7 foto 12

Hoewel het scannen van documenten en foto's niet gebruikelijk is, zoals een paar jaar geleden, bevat Windows 7 de functie nog steeds. Wanneer u een document of foto in Windows 7 moet scannen, zou dit u op weg moeten helpen.

Meer verhalen

Opstarten vanaf een USB-station, zelfs als uw BIOS u dat niet toelaat

Je hebt altijd een betrouwbare opstartbare USB-stick bij je om computerproblemen op te lossen, maar wat als je met het BIOS van een pc niet vanaf USB kunt opstarten? We laten u zien hoe u een cd of diskette kunt maken waarmee u kunt opstarten vanaf uw USB-station.

Achtergrond aanpassen in Windows 7 Starter Edition

Als je de Starter Edition van Windows 7 op je netbook hebt geïnstalleerd, ben je het misschien zat om naar de standaardachtergrond te kijken. Met Starter Background Changer hebt u gemakkelijk toegang tot andere aanpassingsopties.

De beginnershandleiding voor Greasemonkey-gebruikersscripts in Firefox

Iedereen weet dat Firefox add-ons heeft voor vrijwel alles, maar als je je installatie niet wilt opblazen, heb je in plaats daarvan altijd de optie Greasemonkey-scripts. Hier is een korte inleiding over het gebruik ervan.

Versnel het Help-dialoogvenster in Windows en Office

Wanneer u op Help klikt, wilt u niet wachten tot uw computer het naar u toe brengt. Hier leest u hoe u het Help-dialoogvenster in Windows en Office kunt versnellen.

Op afstand opgenomen tv plannen en streamen in Windows 7 Media Center

Ben je ooit van huis geweest en realiseerde je je plotseling dat je vergeten bent je favoriete programma op te nemen? Nu Windows 7 Media Center, kunnen gebruikers met Remote Potato opnames op afstand plannen vanaf hun telefoons of mobiele apparaten.

Diagnose van pc-hardwareproblemen met een Ubuntu Live-cd

Dus je pc wordt willekeurig afgesloten of geeft je het blauwe scherm van de dood, maar je kunt niet achterhalen wat er mis is. Het probleem kan gerelateerd zijn aan slecht geheugen of hardware, en gelukkig heeft de Ubuntu Live-cd een aantal hulpmiddelen om u te helpen erachter te komen.

Configuratiescherm toevoegen aan mijn computer in Windows 7 of Vista

In de tijd van Windows XP kon je het Configuratiescherm eenvoudig aan Deze computer toevoegen met een eenvoudig selectievakje in de mapweergave-instellingen. Windows 7 en Vista maken dit niet zo eenvoudig, maar er is nog steeds een manier om het terug te krijgen.

Beginnershandleiding voor Flock, de Social Media Browser

Wilt u een browser die vanaf het eerste moment dat u hem opstart als een sociale hub kan werken? Als je dol bent op het idee van een browser die klaar is om uit de doos te gaan, sluit je dan bij ons aan als we naar Flock kijken.

Schakel de oude Adobe Flash-plug-in uit in Google Chrome

Als je net hebt geüpdatet naar de Dev- of Beta-release van Google Chrome, is het je misschien opgevallen dat een speciale versie van Adobe Flash nu is geïntegreerd in de standaarddistributie van Chrome. Maar hoe zit het met uw oude plug-in?

Foto's bijsnijden, bewerken en afdrukken in Windows 7 Media Center

Windows Media Center is een leuke applicatie voor het beheren en weergeven van uw persoonlijke foto's, maar het kan zijn dat u af en toe wat basisbewerkingen aan uw foto's moet maken. Vandaag bekijken we hoe u foto's rechtstreeks vanuit Windows 7 Media Center kunt bijsnijden, bewerken en afdrukken.