Geek Repair: maak je eigen ultieme herstel-cd

Als je ooit opstartproblemen, spyware of virussen hebt gehad, heb je waarschijnlijk geprobeerd op te starten vanaf de Windows-cd en wat reparaties uit te voeren ... maar soms is dat gewoon niet genoeg. Natuurlijk kunt u eenvoudig een back-up van uw gegevens maken met Ubuntu, maar een veel betere optie is om de Ultimate Boot-cd voor Windows te gebruiken.

De Ultimate Boot-cd voor Windows is een herstel-cd met tal van nuttige software voor het repareren of oplossen van bijna elk Windows-probleem. Omdat het is gebaseerd op Windows XP, zijn er veel erg handige tools bij die u waarschijnlijk al kent.

Merk op dat de installatie de ISO/CD van uw Windows XP-cd zal maken... u kunt de opstart-cd niet rechtstreeks downloaden.De ultieme opstart-cd bouwen

Het eerste dat u wilt doen, is de Ultimate Boot CD-software (UBCD4Win) downloaden en installeren, wat slechts de toolkit is voor het maken van uw eigen cd-versie.

Na het installeren van UBCD4Win, wordt u bij de eerste keer opstarten gevraagd om te zoeken naar de installatiebestanden van Windows XP. Ik zou gewoon Nee kiezen en de bron handmatig kiezen in de volgende stap.

geek-repair-creëer-je-eigen-ultieme-herstel-cd foto 1

In mijn geval heb ik de Windows XP-cd aan mijn schijfstation toegevoegd en D: als bron gekozen. Je zult merken dat je in het gedeelte Media-uitvoer ervoor kunt kiezen om de schijf rechtstreeks op een cd te branden, hoewel ik er de voorkeur aan geef een ISO-image te maken.

geek-repair-creëer-je-eigen-ultieme-herstel-cd foto 2

U zult de knop Plug-ins opmerken, waarmee u functies op de opstart-cd kunt in- of uitschakelen. Omdat we ons daar geen zorgen over maken, klikt u gewoon op de knop Bouwen en moet u een tijdje wachten voordat de cd- of ISO-image is gemaakt.

geek-repair-creëer-je-eigen-ultieme-herstel-cd foto 3

Aan het einde van het proces zou u een ISO-bestand moeten zien op de hierboven gespecificeerde locatie, en het zal waarschijnlijk ongeveer 640 MB groot zijn.

geek-repair-creëer-je-eigen-ultieme-herstel-cd foto 4

Je kunt een willekeurig aantal cd-brandpakketten gebruiken om de eigenlijke cd te maken, maar ik gebruik liever ImgBurn (Download van Ninite) omdat het leuk en eenvoudig is. (merk op dat deze schermafbeelding van een machine is die geen brander heeft... alleen ter illustratie).

geek-repair-creëer-je-eigen-ultieme-herstel-cd foto 5

Nu je de cd hebt, is het tijd om hem in de drive te steken en ervan op te starten. U krijgt bijna onmiddellijk het menu met opstartopties te zien, waar u een geheugentest kunt uitvoeren, toegang kunt krijgen tot de XP-herstelconsole of gewoon op Enter kunt drukken om de ultieme opstart-cd te starten.

geek-repair-creëer-je-eigen-ultieme-herstel-cd foto 6

Zodra het eindelijk opstart (wat een tijdje kan duren), krijg je een desktop te zien die er hetzelfde uitziet en werkt als XP, hoewel het eigenlijk GeoShell draait, een minimalistische shell-vervangingstoepassing.

geek-repair-creëer-je-eigen-ultieme-herstel-cd foto 7

Er zijn een aantal echt nuttige hulpprogramma's geïnstalleerd, zoals de eerder genoemde DriveImage XML, die kunnen worden gebruikt om volledige back-ups van uw harde schijf te maken.

Er is nog een tool genaamd SelfImage die er niet zo gebruiksvriendelijk uitziet, maar waarmee je een schijf kunt klonen met slechts een paar klikken.

geek-repair-creëer-je-eigen-ultieme-herstel-cd foto 9

En natuurlijk zijn er een aantal Anti-Virus en Anti-Spyware hulpprogramma's, erg handig voor het omgaan met een spyware plaag waardoor u niet kunt opstarten.

geek-repair-creëer-je-eigen-ultieme-herstel-cd foto 10

Ten slotte zijn er een aantal hulpprogramma's voor het repareren van MBR, die u kunnen helpen als u problemen ondervindt bij het opstarten.

geek-repair-creëer-je-eigen-ultieme-herstel-cd foto 11

Er zijn nog veel meer tools, te veel om nu te behandelen ... maar blijf op de hoogte, want we gaan beginnen met het uitleggen van nuttige scenario's om je te helpen bij het oplossen van problemen, evenals enkele andere opstartschijven.

Opmerking: je hebt een kopie van Windows XP nodig om de cd te maken, maar je kunt de cd ook gebruiken om bepaalde onderdelen van een Vista-machine te repareren.

Download de Ultimate Boot-cd voor Windows

Meer verhalen

Hoe u vanuit huis geld kunt verdienen met uw technische vaardigheden met CrossLoop Marketplace

Je hebt technische vaardigheden... je vrienden en familie vragen om je hulp, en je deelt je kennis met anderen op veel online forums. Vandaag ga ik je leren hoe je die technische kennis kunt omzetten in echt geld, met behulp van de CrossLoop Marketplace vanuit het comfort van je eigen huis.

Coole Vista Sidebar-gadgets voor muziekfans

Persoonlijk ben ik nooit een grote fan geweest van de standaardgadgets in Windows Vista. Aangezien Vista nu al meer dan een jaar uit is, ben ik een aantal behoorlijk coole tegengekomen. Als grote muziekfan dacht ik dat ik zou beginnen met muziekgadgets.

Pictogrammen in Win7 / Vista instellen om te openen met een enkele klik in plaats van dubbelklikken

Een van onze lezers schreef gisteren met de vraag hoe je Windows 7 of Vista kunt instellen om bestanden en mappen met een enkele klik te openen, en ik realiseerde me dat dit iets was waar ik nog nooit eerder over had geschreven, dus ik dacht dat ik het zou opschrijven.

Tekens en symbolen invoegen in Excel

Vaak zullen we symbolen en karakters anders dan de standaard willen invoeren. Mogelijk doet u zaken in Europa en moet u euro's of andere symboliek invoeren in Excel-sheets. We kunnen dit gemakkelijk bereiken in Excel 2007.

Een nieuwe computer bouwen - Deel 5: Uw nieuwe computer tweaken

Nu we onze computer in elkaar hebben gezet, het BIOS hebben ingesteld en Windows hebben geïnstalleerd, is het tijd om aan de slag te gaan met het aanpassen van onze nieuwe computer. In de laatste aflevering van deze serie ga ik de basisconfiguratie en softwareaanpassingen bespreken die u moet gebruiken om uw computer veilig te houden,

Zoek uw Internet Explorer-favorieten vanuit IE in Vista of XP

Na het schrijven van de methode voor het doorzoeken van uw Internet Explorer-favorieten met de ingebouwde zoekmachine van Vista, wees een andere van onze geweldige forumgebruikers op een freeware-hulpprogramma waarmee u uw IE-favorieten rechtstreeks vanuit de browser zelf kunt doorzoeken.

Maak een snelkoppeling om uw IE-favorieten te doorzoeken met Windows 7 of Vista Search

Een van onze geweldige forumleden vroeg gisteren hoe je door je Internet Explorer-favorieten kunt zoeken, wat me aan het denken zette... als je Windows 7 of Vista gebruikt, is het net zo eenvoudig als het maken van een opgeslagen zoekmap.

Hoe het pictogram voor gedeelde documenten van mijn computer te verwijderen in Windows XP

Heb je je ooit afgevraagd hoe je gedeelde documenten uit je Mijn computer-venster in Windows XP kunt verwijderen? Als je die functie niet gebruikt, lijkt het nogal dwaas om ruimte op het scherm te verspillen terwijl je eigenlijk alleen maar je harde schijf of flashstation wilt openen.

Downloadgeschiedenis automatisch wissen in Firefox

Een ding dat me irriteert aan Firefox is wanneer het downloadvenster verschijnt met alle eerdere downloads. Ik weet zeker dat deze functie voor sommigen van pas kan komen en een gewaardeerde functie moet zijn omdat je ze kunt doorzoeken, maar ik herinner me meestal wat ik download, wanneer ik het download, en

Schakel de irritante 'Deze pagina heeft een niet-gespecificeerd potentieel beveiligingsrisico' uit bij het gebruik van bestanden op een netwerkshare

Het probleem wordt erger... als u bestanden uit de map probeert te slepen/kopiëren, krijgt u de foutmelding Wilt u bestanden uit deze zone verplaatsen of kopiëren?