Geek-recensies: eerste blik op Internet Explorer 8 Beta 2

Het is lang geleden dat Microsoft de eerste bètaversie van Internet Explorer 8 uitbracht, waardoor ik me afvroeg wat ze in petto hadden. Nadat ik had gelezen dat ze een heleboel nieuwe functies in Beta 2 hebben toegevoegd, zoals privé browsen, tabgroepering en een nieuwe slimme adresbalk, moest ik het gewoon uitproberen en delen met al onze lezers.

Installatie

Oké, we gaan op zoek naar wat Internet Explorer 8 Beta 2 te bieden heeft. Laten we eerst eens kijken naar de opties tijdens de eerste installatie. Ik schrijf over dit scherm voor scherm, dus als je deze nieuwe bèta nog niet hebt verkend, zie je elk van deze schermen voor het eerst samen met mij.geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 1

Tijdens de eerste installatie lijkt het alsof ik de optie heb om de nieuwste updates te krijgen. Tuurlijk, misschien ook wel.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 2

Nadat de installatie is voltooid, is het tijd om opnieuw op te starten.

Ok, het lijkt erop dat IE me wil helpen websites te ontdekken door ze aan mij voor te stellen. Normaal gesproken zou ik deze functie niet willen, maar voor deze review zet ik hem aan. U kunt de voorgestelde sites altijd op elk moment uitschakelen.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 3

Tijd om Express- of Aangepaste instellingen te kiezen. Als u meer controle wilt over het installatieproces, wilt u zeker de aangepaste instellingen gebruiken.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 4

Accelerator-aanbieders kiezen

Accelerator Providers werken met geselecteerde tekst op een webpagina om verschillende taken uit te voeren, zoals het opzoeken van woorddefinities of het verkrijgen van een routebeschrijving op een kaart naar een adres. Als u bekend bent met en vertrouwd bent met de services van Microsoft, kunt u die optie selecteren. Voor deze installatie selecteer ik de optie om nog meer Accelerator-opties te zien. Er is een optie om de Accelerator-providers uit te schakelen, maar kom op test dingen uit! Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe ingebouwde functies.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 5

SmartScreen-filter

Omdat ik alles in deze bèta wil uitproberen, inclusief de verbeterde beveiligingsfuncties, ga ik het inschakelen. Deze functie beschermt u tegen phishing-pogingen en andere vormen van oplichting.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 6

Eindelijk, ervoor gekozen om IE mijn standaardbrowser te laten zijn, sorry, maar ik ben voorlopig nog steeds een Firefox-man. Ik zal echter importeren vanuit Firefox.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 7

Nadat ik op het vorige scherm op voltooien heb geklikt, krijg ik het andere browserselectiescherm.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 8

Bladwijzers en feeds importeren succesvol.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 9

Een kijkje nemen naar nieuwe functies.

Laten we beginnen met graven! Het eerste dat mijn aandacht trok, is de lijst met versnellers om uit te kiezen, een zeer uitgebreide lijst. Verwacht steeds meer accelerators van derden te zien naarmate IE 8 meer een standaard wordt. Ik zal deze later testen, verder gaan.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 10

Het volgende dat mijn aandacht trok, was een bericht dat de MSN-startpagina mogelijk een add-on vereist. Het is vergelijkbaar met de ActiveX-waarschuwing, maar zei het niet expliciet, dus ik was niet helemaal zeker. U zult ook merken hoe de domeinnaam in een andere kleur wordt gemarkeerd dan de rest van de URL.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 11

Ik zou willen dat Microsoft zou voorkomen dat dit op hun eigen site verschijnt! Ik accepteer het en ga verder. (hoewel u zorgvuldig moet afwegen voordat u ActiveX-besturingselementen laat uitvoeren, omdat ze een beveiligingsrisico kunnen vormen)

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 12

Een van de leuke dingen van deze bèta is het aantal functies dat al is geïnstalleerd zonder dat je add-ons hoeft te downloaden. Veel functies zijn standaard ingeschakeld, zoals Developer Tools.

geek-reviews-eerste-blik-op-internet-explorer-8-beta-2 foto 13

Het lijkt erop dat iedereen nu een intuïtieve adresbalk wil. Firefox 3 heeft de zogenaamde geweldige balk. IE 8 wordt geleverd met een slimme adresbalk die probeert te raden welke site u wilt bezoeken op basis van de geschiedenis. Er worden slechts 5 geschiedenisvermeldingen getoond. Als je meer wilt zien, klik dan op de uitvouwpijl onderaan. Omdat ik de Smart Address Bar gebruik, vind ik deze intuïtiever en responsiever in vergelijking met Awesome Bar.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 14

Beter browsen met tabbladen

IE 8 biedt nieuwe functionaliteit voor browsen met tabbladen, zoals u zult merken als u met de rechtermuisknop op een tabblad klikt ... nu kunt u tabbladen dupliceren of zelfs het laatst geopende tabblad opnieuw openen, functies waarvoor eerder een add-on nodig was.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 15

De functie Tabgroep markeert tabbladen die zijn geopend vanaf andere tabbladen, zodat u een groep tabbladen visueel kunt identificeren aan de hand van waar u ze hebt geopend ... of ze allemaal tegelijk kunt sluiten. Zeer handig voor het doen van onderzoek en het openen van een hele reeks tabbladen van Google, u kunt eenvoudig alle tabbladen sluiten die u had geopend terwijl u uw andere tabbladen openhoudt.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 16

De knop Snelle tabbladen toont een kleine miniatuur van elke pagina die u op verschillende tabbladen hebt geopend. Dit is handig als je meerdere tabbladen open hebt staan ​​en snel een bepaalde pagina moet openen. Dit is geen nieuwe functie, maar u zult merken dat tabbladgroepen nu worden gemarkeerd in deze weergave.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 17

Met deze versie neemt IE een les van Firefox en heeft Crash Recovery opgenomen. Als de browser crasht, kunt u de laatste sessie terughalen met alle geopende tabbladen. Dit is een functie die voorheen alleen kon worden gebruikt door add-ons te installeren.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 18

Zoeken

De zoekfunctie is ook een beetje verbeterd ... hier is een lijst met de verschillende providers die u kunt toevoegen. Ook al heb je een van de providers als standaard, je kunt nog steeds zo weinig of zo veel toevoegen als je wilt.

geek-reviews-eerste-blik-op-internet-explorer-8-beta-2 foto 19

Bij het zoeken kunt u een andere provider kiezen en de resultaten direct in de vervolgkeuzelijst krijgen. Hier is een voorbeeld van het zoeken naar een product met Amazon.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 20

U zult ook merken dat de vervolgkeuzelijst voor het zoekvak nu zowel uw geschiedenis als suggesties van Google of wie u ook gebruikt om te zoeken, weergeeft. U kunt zelfs op de pictogrammen onderaan klikken om er snel tussen te schakelen.

geek-reviews-eerste-blik-op-internet-explorer-8-beta-2 foto 21

Verbeterde beveiliging met privé browsen

Een andere coole ingebouwde verbetering zijn twee tools die betere beveiliging en privé browsen mogelijk maken. InPrivate kan worden ingeschakeld via het menu Extra. Met deze functie kunt u in principe op internet surfen en worden geen van uw tracks (cookies, tijdelijke bestanden, geschiedenis, enz.) opgeslagen. Ben je het zat dat je belangrijke ander op je klaagt over sites die je bezoekt? Deze functie is helemaal jouw ding!

geek-reviews-eerste-blik-op-internet-explorer-8-beta-2 foto 22

Voorgestelde sites

Elke keer dat u op een bepaalde site bent, kunt u op de knop Voorgestelde sites drukken om andere websites met vergelijkbare inhoud te vinden. Terwijl ik het voor deze recensie probeerde, had ik wat problemen met het vinden van vergelijkbare sites voor kleinere blogs, maar ik ga ervan uit dat dit in de loop van de tijd zal verbeteren.

geek-reviews-eerste-blik-op-internet-explorer-8-beta-2 foto 23

Compatibiliteit

Telkens wanneer een nieuwe browserversie wordt uitgebracht, zijn er altijd problemen voor webmasters die proberen ervoor te zorgen dat hun websites correct werken in de nieuwe browserversie. IE8 gebruikt standaard de Standards Mode, die zich veel strikter aan de webstandaarden houdt, maar soms problemen veroorzaakt met bepaalde websites.

Als u een probleem ondervindt bij het bekijken van een website, kunt u op de nieuwe knop Compatibiliteitsweergave op de adresbalk klikken, zodat u de site in een meer compatibele modus kunt bekijken.

geek-reviews-first-look-at-internet-explorer-8-beta-2 foto 24

Conclusie

Deze versie van Internet Explorer loopt mijlenver voor op alle eerdere versies van IE, genoeg om op zijn minst in staat te zijn om in functies te concurreren met de standaard Firefox.

Als je een early adopter bent, is het de moeite waard om het uit te proberen... maar er zijn nog een paar compatibiliteitsproblemen, dus als je afhankelijk bent van IE voor je werk, wil je misschien even wachten op de definitieve release.

Internet Explorer 8 Beta 2 – microsoft.com

Meer verhalen

Wijzig de standaardeditor voor batchbestanden in Vista

Is het je ooit opgevallen dat de optie Bestandstypen volledig is verwijderd uit Vista en dat er geen ingebouwde manier is om de editor voor veel bestandstypen te wijzigen? Natuurlijk kunt u de standaardtoepassing wijzigen die wordt gebruikt om het bestand te openen, maar u kunt niet wijzigen wat er gebeurt als u met de rechtermuisknop klikt/bewerkt.

Stel CCleaner in om elke nacht automatisch te draaien in Windows 7, Vista of XP

Nadat ik gisteren het artikel had geschreven over hoe je CCleaner geruisloos via een sneltoets of een sneltoets kunt gebruiken, zeiden veel mensen tegen me dat ze graag zouden willen weten hoe ze het elke avond volgens een schema moeten uitvoeren, dus ik schrijf dat op voor ieders ten goede komen.

Versleutel bestanden en mappen met slechts een paar klikken

Voor degenen onder u die bekend zijn met het SyncBack-hulpprogramma voor bestandsback-up, kennen het genie van 2BrightSparks-software. Een hulpprogramma dat u misschien niet kent, is EncryptOnClick. Dit is de gemakkelijkste coderingssoftware die ik ooit heb gebruikt. Het maakt gebruik van 256-bits AES-codering van militaire kwaliteit met wachtwoordbeveiliging.

Houd webmail in de gaten met POP Peeper

Het is altijd een goede zaak om één locatie te hebben om al uw e-mailaccounts via uw bureaublad te controleren. Er zijn veel e-mailmanagers om uit te kiezen, waaronder Outlook en Thunderbird. Het kunnen controleren van uw e-mail vanuit webmailaccounts vereist soms extra kosten, zoals bij Yahoo Plus.

Maak een snelkoppeling of sneltoets om CCleaner stil uit te voeren

CCleaner is een van de meest populaire freeware-applicaties om je computer op te schonen, en terecht: de applicatie is krachtig en gebruiksvriendelijk. Dus hoe maken we een snelkoppeling die het in de stille modus uitvoert, zoals de optie CCleaner uitvoeren in de Prullenbak?

Office Time Killer: Speel het flipperspel van Alice Cooper

Het is weer tijd voor wat ouderwetse tijdverspilling op kantoor! Ik heb iets heel cools en leuks gevonden voor fans van Alice Cooper of zelfs niet-fans die misschien nieuwe nummers op je MP3-speler vinden. Alice brengt volgende week zijn nieuwe album Along Came A Spider uit en als onderdeel van de promotie dit

Hoe u vanuit huis geld kunt verdienen met uw technische vaardigheden met CrossLoop Marketplace

Je hebt technische vaardigheden... je vrienden en familie vragen om je hulp, en je deelt je kennis met anderen op veel online forums. Vandaag ga ik je leren hoe je die technische kennis kunt omzetten in echt geld, met behulp van de CrossLoop Marketplace vanuit het comfort van je eigen huis.

Coole Vista Sidebar-gadgets voor muziekfans

Persoonlijk ben ik nooit een grote fan geweest van de standaardgadgets in Windows Vista. Aangezien Vista nu al meer dan een jaar uit is, ben ik een aantal behoorlijk coole tegengekomen. Als grote muziekfan dacht ik dat ik zou beginnen met muziekgadgets.

Pictogrammen in Win7 / Vista instellen om te openen met een enkele klik in plaats van dubbelklikken

Een van onze lezers schreef gisteren met de vraag hoe je Windows 7 of Vista kunt instellen om bestanden en mappen met een enkele klik te openen, en ik realiseerde me dat dit iets was waar ik nog nooit eerder over had geschreven, dus ik dacht dat ik het zou opschrijven.

Tekens en symbolen invoegen in Excel

Vaak zullen we symbolen en karakters anders dan de standaard willen invoeren. Mogelijk doet u zaken in Europa en moet u euro's of andere symboliek invoeren in Excel-sheets. We kunnen dit gemakkelijk bereiken in Excel 2007.