Geef je ogen een pauze door alles in OS X groter te maken

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 1

OS X heeft een uitstekende visuele helderheid en is direct uit de doos behoorlijk vriendelijk voor de ogen. Maar als je moeite hebt om de kleine lettertypen te onderscheiden of gewoon dingen groter wilt maken, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen.

Iedereen die bekend is met de normen en praktijken van Apple weet dat ze behoorlijk streng zijn over hoe hun producten eruitzien en werken. In feite publiceert Apple een stijlgids voor schrijvers, redacteuren en ontwikkelaars van bijna 200 pagina's lang en hun OS X Human Interface-richtlijnen wegen meer dan 330 pagina's!Natuurlijk verwachten we niet dat je een van deze documenten leest, maar ze illustreren wel Apples obsessieve toewijding aan kwaliteitscontrole. Dat gezegd hebbende, kunnen nieuwe of zelfs ervaren OS X-gebruikers met een slechter gezichtsvermogen problemen hebben met veel van de kleinere tekst- en visuele elementen van het systeem.

Veel methoden voor één doel

Het probleem is dat hoewel er één manier is om alles groter te maken in OS X, het niet ideaal is. Er is geen gebrek aan andere opties in OS X, maar dit is een van die gevallen waarin Windows-gebruikers, die slechts één configuratiescherm hoeven te openen om de grootte van tekst in menu's, titels, werkbalken en dergelijke te wijzigen, uitkomen op bovenkant.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 2

Dat is natuurlijk Windows. Zoals we allemaal weten, is OS X een heel ander beest. In dit artikel laten we je de talloze manieren zien om alles groter te maken in OS X.

Alles wat ik wil doen is zoomen, zoomen, zoomen!

De meeste OS X-gebruikers weten al dat een van de snelste manieren om de tekst in applicaties te vergroten, is om Command + (CMD en het plusteken) te gebruiken en natuurlijk CMD - (CMD en het minteken) om de tekstgrootte te verkleinen .

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 3

Als u niet bekend bent met CMD +, leer het dan, ken het en houd ervan. Onthoud dat dit alleen werkt in applicaties. Al het andere, vooral dingen zoals Finder-weergaven, kunnen niet worden gewijzigd met CMD +, dus we moeten onze toevlucht nemen tot andere methoden.

Als u een Mac met een trackpad gebruikt, kunt u de knijp-om-te-zoomen-methode gebruiken. Het zou standaard moeten werken in programma's zoals Safari, maar zal zich ook uitbreiden naar andere programma's, zolang het is ingeschakeld in de Systeemvoorkeuren.

Open om te beginnen de Systeemvoorkeuren door op het pictogram in het Dock te klikken.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 4

Klik in Systeemvoorkeuren op Trackpad.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 5

Klik in de Trackpad-voorkeuren op Scroll & Zoom en zorg ervoor dat In- of uitzoomen is aangevinkt.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 6

Deze methode werkt niet in alle applicaties, dus je zult moeten spelen en kijken waar het werkt. Anders moet u waarschijnlijk uw toevlucht nemen tot CMD+ of, in het geval van Finder-weergaven, moet u de weergave-opties aanpassen.

Terwijl je Systeemvoorkeuren open hebt staan, kun je klikken op Toegankelijkheid -> Zoomen.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 7

Merk op dat er een aantal manieren zijn om in te zoomen. U kunt sneltoetsen gebruiken of u kunt een schuifmodifier toewijzen. U kunt bijvoorbeeld de Control-toets (of andere) ingedrukt houden terwijl u met twee vingers veegt om in en uit te zoomen.

Maar wat als we willen dat dingen op een meer permanente basis groter zijn? Daarvoor moeten we de weergave-opties van de Finder aanpassen.

De oude weergaveopties

Als we View Options zeggen, hebben we het eigenlijk over het Finder-menu View -> Show View Options. U kunt via deze route overal vanuit de Finder toegang krijgen tot dit menu, of u kunt direct ter zake komen met CMD+J.

Hoe dan ook, in welke weergave je je ook bevindt, je kunt de manier waarop het eruit ziet veranderen. In de volgende schermafbeelding ziet u bijvoorbeeld de opties voor bureaubladweergave.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 8

Als we op een andere locatie zouden klikken, zoals Toepassingen, zullen de weergave-opties veranderen om dit weer te geven.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 9

Hoe dan ook, er zijn enkele krachtige bedieningselementen die we kunnen manipuleren om dingen leesbaarder te maken. Dus de standaard weergave-instellingen voor een locatie zoals Toepassingen, het ziet eruit zoals in de volgende schermafbeelding.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 10

Maar laten we wat dingen veranderen. Laten we de lettergrootte en pictogramgrootte vergroten, terwijl de rasterafstand wordt verkleind. Zoals we zien, laat hetzelfde screenshot zien dat onze pictogrammen en de bijbehorende tekst veel groter zijn, en door de rasterafstand te verkleinen, kunnen we meer pictogrammen in de weergave passen.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 11

Dit is natuurlijk een geweldige manier om het lettertype en de pictogramgrootte in die weergave te wijzigen, en als u op Gebruiken als standaardinstellingen klikt, is dit van toepassing op alle nieuwe vensters voor die weergave. Helaas is dit niet universeel. Als u de weergave-opties voor het bureaublad of een andere Finder-weergave wilt wijzigen, moet u ze allemaal afzonderlijk aanpassen.

Grotere zijbalken en lettertypen

De zijbalk in de Finder kan worden vergroot (of verlaagd), zodat de pictogrammen gemakkelijker te zien zijn. Standaard is de zijbalk ingesteld op Medium.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 12

Klik met de Systeemvoorkeuren open op Algemeen.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 13

Klik op het vervolgkeuzemenu naast Grootte van zijbalkpictogram en selecteer Groot.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 14

En nu zal uw Finder-zijbalk veel gemakkelijker te zien zijn.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 15

Houd er rekening mee dat het aanbrengen van deze wijzigingen in Finder uw apps niet zal veranderen. iTunes-lijsten moeten bijvoorbeeld worden gewijzigd met behulp van de Voorkeuren (CMD+,) en vervolgens in het gedeelte Algemeen uw lijstgrootte kiezen.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 16

In Safari kunt u voorkomen dat lettertypen worden weergegeven in een kleiner formaat dan u aangeeft. Open Voorkeuren -> Geavanceerd en selecteer Nooit kleinere lettergroottes gebruiken dan in het gedeelte Toegankelijkheid.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 17

Laten we benadrukken dat elke toepassing meestal voorkeuren heeft, hoewel niet alle manieren zullen hebben om hun uiterlijk te veranderen. Als u tekstverwerkers of teksteditors gebruikt, kunt u de lettergrootte altijd wijzigen met behulp van de bewerkingsknoppen.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 18

U kunt ook de standaardlettertypen en -grootten in Teksteditor instellen in de voorkeuren.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 19

Een vergelijkbare methode zien we in de Mail-applicatie. Open de voorkeuren (CMD+,) en selecteer Lettertypen en kleuren en u kunt de berichtenlijst, berichten en lettertypen en -grootten met een vaste breedte wijzigen.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 20

Berichten heeft ook een eenvoudige schuifregelaar in zijn voorkeur om de tekstgrootte te vergroten/verkleinen.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 21

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Zoals u kunt zien, zijn er veel manieren om de omvang van dingen in uw toepassingen te vergroten. Ze hebben niet allemaal tekstbesturingselementen, maar het kan nooit kwaad om te controleren, en voor degenen die dat niet hebben, kunt u altijd de bovengenoemde zoommethoden gebruiken, zoals CMD +.

Verander uw resolutie: snel, gemakkelijk, maar nauwelijks ideaal

Verreweg de gemakkelijkste manier om dingen groter te maken, is door simpelweg de resolutie van je scherm te wijzigen. Het is zeker niet onze favoriete methode, maar lijkt wel de route die veel mensen als eerste gaan. Als u uw resolutie wijzigt, wordt alles onmiddellijk groter, maar u verliest veel van die mooie gezichtsscherpte die u krijgt met de oorspronkelijke resolutie van uw scherm.

Laten we u in ieder geval laten zien hoe u dat doet. Klik in de Systeemvoorkeuren op Beeldschermen.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 22

In het weergavevoorkeurenpaneel wordt de resolutie automatisch ingesteld op de optimale grootte, d.w.z. wat het beste is voor uw beeldscherm.

Klik op Geschaald om de beschikbare resoluties voor het ingebouwde beeldscherm weer te geven. Als uw beeldscherm is aangesloten, zoals een zelfstandige monitor, ziet u mogelijk meer opties. In dit geval hebben we drie keuzes.

geef-je-ogen-een-pauze-door-alles-in-os-x-groter te maken foto 23

Als u de schermresolutie verlaagt, neemt het totale aantal pixels af dat uw primaire of ingebouwde scherm weergeeft. Op deze Macbook Air is de optimale of native resolutie bijvoorbeeld 1440 x 900, wat zich vertaalt naar meer dan 1,2 miljoen pixels.

Let op, in de volgende schermafbeelding hebben we de afbeelding verkleind om beter in dit bericht te passen. Let op de afstand rond en tussen schermelementen. Merk ook op dat het browservenster is vergroot om van rand tot rand op het hele scherm te passen, maar de tekst past nog steeds in het beeld.

Nu kiezen we de laagste resolutie, 1152 x 720, wat ruim een ​​miljoen (iets meer dan 800.000) pixels op het scherm is. Het verschil tussen de twee opnamen is behoorlijk merkbaar. Stuff is veel groter en de inhoud van het browservenster reikt verder dan de rand van het scherm.

Ja, je kunt snel en eenvoudig alles op je scherm groter maken, hoewel dit een duidelijke prijs met zich meebrengt in termen van schermvastheid en scherpte. Het is niet ideaal, maar als u zich niet druk wilt maken over weergave-opties of toepassingsvoorkeuren, dan is dit misschien wel de beste keuze voor u.

Aan de andere kant, als je elke laatste pixel op het scherm van je machine wilt gebruiken, heb je nog een heleboel andere opties om te verkennen!

Dus OS X-gebruikers vertellen ons wat je denkt. Hebben we iets gemist? We horen graag van je, dus laat van je horen op ons discussieforum!

Meer verhalen

De welkomstschermen in Office uitschakelen (Word, Excel, PowerPoint)

Elke keer dat u een Microsoft Office-toepassing opent, moet u wachten tot het opstartscherm verdwijnt. Als u wilt dat dit verdwijnt, kunt u het opstartscherm als volgt uitschakelen.

Geek Trivia: De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn gemaakt door hetzelfde soort ongeval dat welke andere superheld heeft gemaakt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Regshot kunt gebruiken om uw register te controleren

Regshot is een geweldig hulpprogramma dat u kunt gebruiken om het aantal registervermeldingen te vergelijken dat is gewijzigd tijdens een installatie of een wijziging in uw systeeminstellingen. Hoewel de meeste pc-gebruikers dit nooit echt hoeven te doen, is het een geweldig hulpmiddel voor het oplossen van problemen en het bewaken van uw register.

Geek Trivia: wordt een Zarf gebruikt om vast te houden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kunnen studio's high-definition versies van tientallen jaren oude films en tv-shows uitbrengen?

Een van de voordelen van de wijdverbreide acceptatie van high-definition televisietoestellen en HD-compatibele mediaspelers zoals Blu Ray-spelers en HD-compatibele streamingboxen, is een push voor film- en televisiestudio's om oude inhoud opnieuw uit te brengen in prachtige HD. Maar hoe produceren ze precies HD-inhoud?

Beveilig uw online accounts door app-toegang van derden te verwijderen

Je hebt waarschijnlijk een paar applicaties of websites toegang gegeven tot je Google-, Facebook-, Twitter-, Dropbox- of Microsoft-account. Elke toepassing die u ooit hebt toegestaan, behoudt die toegang voor altijd - of in ieder geval totdat u deze intrekt.

Geek Trivia: de grootste gouden kluis ter wereld is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw POP3-e-mails in een IMAP-account kunt importeren

We hebben onlangs uitgelegd waarom je IMAP zou moeten gebruiken in plaats van POP3 voor je e-mail. Als je nog oude POP3-e-mails offline hebt opgeslagen, hoef je ze niet te verlaten - importeer je POP3-e-mails in een IMAP-account.

Venstertransparantie uitschakelen in OS X Yosemite

Als je de nieuwe transparante venstereffecten in OS X Yosemite niet leuk vindt, kun je ze eenvoudig uitschakelen ... of ze op zijn minst een beetje afzwakken.

Geek Trivia: De Eiffeltoren was oorspronkelijk geschilderd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!