Gebruikershandleiding voor gedeelde mappen van Dropbox

Dropbox is een ongelooflijk handig hulpmiddel om al je bestanden gesynchroniseerd te houden tussen je computers en de cloud. Hier gaan we kijken hoe je je hele team op dezelfde pagina kunt houden met gedeelde Dropbox-mappen.

Een gedeelde map maken

Het opzetten van een gedeelde map in Dropbox is eenvoudig. Voeg de bestanden die je wilt delen toe aan een map in Dropbox op je computer, klik met de rechtermuisknop in de map, selecteer Dropbox en kies vervolgens Deze map delen.gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 2

U kunt ook online inloggen op uw Dropbox-account, op het vervolgkeuzemenu klikken naast de map die u wilt delen en op Deze map delen klikken.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 3

Voer nu de e-mailadressen in van de mensen met wie u de map wilt delen en voer eventueel een bericht in waarin u uitlegt waarom u de map deelt.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 4

De mensen die je uitnodigt, ontvangen een e-mail waarin ze worden uitgenodigd om de gedeelde map te bekijken en eraan deel te nemen. Als ze zich niet hebben aangemeld voor Dropbox, kunnen ze zich direct aanmelden; anders kunnen ze gewoon inloggen op hun Dropbox-account en beginnen met het toevoegen of bewerken van bestanden.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 5

Gedeelde mappen hebben een iets ander pictogram in je Dropbox. Merk op dat de gedeelde map aan de linkerkant een pictogram heeft met 2 personen, terwijl de map aan de rechterkant die niet wordt gedeeld, voorbeelden van de inhoud toont.

De geschiedenis van uw gedeelde map bekijken

Telkens wanneer uw medewerkers met uw gedeelde mappen bestanden toevoegen of wijzigen, ziet u een tooltipmelding die u vertelt wat er is gewijzigd.

U kunt de wijzigingen ook online bekijken. Log in op je Dropbox-account in je browser en selecteer het tabblad Evenementen. Hiermee worden alle wijzigingen in je Dropbox weergegeven, maar je kunt alleen de wijzigingen in je gedeelde map bekijken door de naam in de linkerzijbalk te selecteren.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 8

Nu kunt u alle recente wijzigingen in uw map zien en ook zien wie elk bestand heeft toegevoegd of verwijderd.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 9

Onder aan de pagina kunt u zelfs een opmerking toevoegen die alle bijdragers zullen zien.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 10

Als iemand een bestand heeft verwijderd dat je nog steeds nodig hebt, kun je het herstellen door op de link in deze online geschiedenis te klikken. Of je kunt verwijderde bestanden bekijken door met de rechtermuisknop te klikken in je Dropbox-map in Verkenner. Selecteer Dropbox en klik vervolgens op Verwijderde bestanden weergeven.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 11

Ontvang een melding wanneer er een wijziging is aangebracht

Je zit niet altijd achter je computer; je hebt tenslotte een leven buiten je projecten (althans hopelijk). Als u echter echt verbonden wilt blijven met wat er met uw project gebeurt, kunt u dat gemakkelijk doen, waar u ook bent.

De geschiedenispagina van je gedeelde Dropbox-map biedt een RSS-feed van alle wijzigingen in de map. Klik op de hyperlink Abonneren op deze feed.

Klik nu in de pop-up die wordt geopend op Kopiëren naar klembord zodat u deze RSS-feed kunt gebruiken.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 13

U kunt zich abonneren op RSS-feeds via vele webbrowsers, e-mailclients, speciale feedreaders en meer. In Firefox, Internet Explorer 7/8 of Opera kunt u het feedadres in uw adresbalk plakken en u rechtstreeks in uw browser op de feed abonneren.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 14

Abonneren op de feed in een desktoptoepassing zal u echter niet veel helpen als u niet achter uw computer zit. Een geweldige optie is om je te abonneren op de populaire Google Reader. Vervolgens kunt u uw feed bekijken vanuit elke browser, op elke computer of mobiel apparaat.

Om uw Dropbox-feed aan Google Reader toe te voegen, logt u in op Google Reader (link hieronder), klikt u linksboven op Een abonnement toevoegen, plakt u uw RSS-feed vanuit Dropbox en klikt u op Toevoegen.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 15

Nu kunt u eventuele wijzigingen in bestanden of mappen in Google Reader zien.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 16

U kunt uw feed zelfs toevoegen aan uw iGoogle-startpagina. Klik op de knop Nu toevoegen rechts op de voorpagina van Google Reader om uw feeds toe te voegen aan iGoogle.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 17

Nu kunt u vanaf uw startpagina updates over uw bestanden zien. Als u een andere computer gebruikt, logt u gewoon in op uw Google-account om te zien wat er gebeurt.

U hebt ook toegang tot uw Google Reader-feeds vanuit veel programma's en apps voor de meeste grote smartphones, waaronder iPhone, Windows Phone en Blackberry.

Ontvang een tweet of sms wanneer er wijzigingen zijn aangebracht

Als je een hyperverbonden persoon bent, is de kans groot dat je onderweg tweets verzendt en ontvangt. Als dit het geval is, is dit misschien de beste manier om een ​​melding te krijgen wanneer er wijzigingen worden aangebracht in je gedeelde Dropbox-map. Maak hiervoor eerst een nieuw Twitter-account aan om je wijzigingen door te publiceren. Als je niet wilt dat de hele wereld je updates ziet, klik je op Instellingen en stel je je nieuwe Twitter-account in op Privé.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 19

Nadat het nieuwe account is gemaakt, volgt u het met uw normale Twitter-account zodat u updates ziet.

Laten we nu onze Dropbox RSS-feed op Twitter publiceren. Maak een account aan bij Twitterfeed (link hieronder).

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 20

Zodra uw account is ingesteld, voegt u uw feed eraan toe. Geef je feed een naam en voer je feedadres in vanuit Dropbox. Klik op Geavanceerde instellingen om uw feed te laten werken zoals u dat wilt.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 21

Wijzig in Geavanceerde instellingen de frequentie in Elke 30 minuten om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk op de hoogte wordt gehouden van wijzigingen. U kunt desgewenst ook andere instellingen wijzigen.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 22

Klik op Doorgaan naar stap 2 en klik vervolgens op Twitter onder de beschikbare services om uw account toe te voegen.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 23

Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw nieuwe Twitter-account en klik vervolgens op Twitter verifiëren.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 24

Sta de toepassing toe.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 25

Klik nu ten slotte op Service maken.

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 26

Bij elke wijziging ontvang je een tweet via je nieuwe Twitter-account. En aangezien je tweets via sms of veel mobiele applicaties kunt ontvangen, ben je nooit ver verwijderd van je Dropbox-wijzigingen!

gebruikershandleiding-naar-dropbox-gedeelde-mappen foto 27

Conclusie

Gedeelde Dropbox-mappen zijn een geweldige manier om je hele team samen te laten werken aan dezelfde bestanden in een project. En met deze handige trucs kun je overal je gedeelde bestanden bijhouden! Er zijn veel leuke dingen die je met Dropbox kunt doen. Bekijk zeker onze berichten over het toevoegen van Dropbox aan het Windows 7 Start-menu, toegang tot Dropbox-bestanden vanuit Chrome en het synchroniseren van je Pidgin-profiel op meerdere pc's.

Links

Aanmelden of toegang krijgen tot je Dropbox-account

Google lezer

Tweet je feed met Twitterfeed

Meer verhalen

Een diavoorstelling maken in Windows 7 Media Center

Bent u op zoek naar een leuke manier om een ​​diavoorstelling uit uw fotocollectie te maken en weer te geven? Vandaag laten we u zien hoe u een diavoorstelling maakt, er muziek aan toevoegt en deze vanuit uw luie stoel bekijkt in Windows 7 Media Center.

Bedien uw favoriete muziekspeler vanuit Firefox

Luister je graag naar muziek terwijl je bladert? Nu kunt u uw favoriete muziekspeler rechtstreeks vanuit Firefox openen en bedienen met de FoxyTunes-extensie.

Engelstalige bladwijzer voor vertalingen voor uw browser

Wilt u een vertaalbookmarklet die zich alleen richt op het vertalen van websites naar het Engels? Kijk dan eens naar de To English Bookmarklet.

Windows 7 Media Center verwijderen, uitschakelen of verwijderen

Hoewel Windows 7 Media Center veel is verbeterd ten opzichte van eerdere versies van Windows, wilt u het misschien om verschillende redenen uitschakelen. Hier bekijken we een aantal methoden om er vanaf te komen.

Extensies van derden uitschakelen in Internet Explorer

Bent u op zoek naar een manier om het browsen naar sites waarvan u niet zeker bent in Internet Explorer wat veiliger te maken? Hier bekijken we snel hoe u extensies van derden in IE kunt uitschakelen.

Verhoog de snelheid van uw netbook met een SD-kaart en ReadyBoost

Op zoek naar een manier om de prestaties van uw netbook te verbeteren? Hier leest u hoe u een standaard SD-geheugenkaart of een USB-flashstation kunt gebruiken om de prestaties te verbeteren met ReadyBoost.

He jij! Stop met het gebruik van de knop Toepassen en klik gewoon op OK! [Geek Rants]

Als computernerd merk ik dat ik vaak mensen help en kijk hoe ze instellingen op hun pc wijzigen ... en ze klikken bijna altijd op de knop Toepassen en vervolgens op de knop OK. Waarom?

Friday Fun: favoriete games om te spelen in Chrome

Online games kunnen een perfecte onderbreking zijn terwijl u aan het werk bent en de keuze uit een veelvoud aan games maakt het nog beter. Als je een gameverslaafde bent, wil je zeker eens kijken naar de Game Button-extensie voor Chrome.

Maak aangepaste sneltoetsen voor Windows-toetsen in Windows

Bijna iedereen gebruikt een of andere soort sneltoetsen op hun Windows-systeem, maar wat als u nieuwe zou kunnen maken voor uw favoriete apps of mappen? Je zult er misschien versteld van staan ​​​​hoe eenvoudig het kan zijn met slechts een paar klikken en zonder programmeren met WinKey.

Integreer Google Docs met Outlook op de gemakkelijke manier

Wil je Google Docs en Microsoft office samen gebruiken? Hier leest u hoe u Harmony voor Google Docs kunt gebruiken om ze naadloos te integreren met Outlook.