Gebruikersaccountbeheer uitschakelen (UAC) Alleen voor beheerders

Als u de prompts van Gebruikersaccountbeheer niet kunt uitstaan, maar u toch een klein beetje beveiliging wilt behouden, kunt u dit alleen voor beheerdersaccounts uitschakelen. Wat we gaan doen, is in feite Windows Vista wijzigen om het privilegeniveau voor beheerders automatisch te verhogen zonder te vragen.

Opmerking: het uitschakelen van UAC leidt tot een minder veilig systeem, dus wees gewaarschuwd.

Het leuke van het op deze manier doen is dat zowel gewone gebruikers als Internet Explorer nog steeds als gewone gebruikers werken en nog steeds de normale beveiligingsmechanismen gebruiken.Uitschakelen op Windows 7 of Vista Business of Ultimate

Om deze instelling op Windows 7 / Vista Business en Ultimate te configureren, kunt u de configuratie van het lokale beveiligingsbeleid gebruiken. Typ gewoon secpol.msc in het zoekvak van het menu Start en druk op Enter.

Blader nu omlaag naar Lokaal beleid Beveiligingsopties
uitschakelen-gebruikersaccount-controluac-voor-beheerders-alleen foto 1

Zoek het volgende in de lijst: Gebruikersaccountbeheer: gedrag van de machtigingsprompt voor beheerders in de modus Admin Approval en dubbelklik erop.

uitschakelen-gebruikersaccount-controluac-voor-beheerders-alleen foto 2

Wijzig de instelling in Elevate zonder te vragen. Je zou allemaal klaar moeten zijn.

Uitschakelen voor Windows 7 of Vista Home

Voor gebruikers van Windows Vista Home wordt het lokale beveiligingsbeleid niet meegeleverd met de distributie, dus u moet het volgende registerbestand gebruiken.

Gewoon downloaden, uitpakken en dubbelklikken op het registerhackbestand om de informatie aan het register toe te voegen. Dat is alles. Update: ik heb een ander register-hackbestand toegevoegd om UAC opnieuw in te schakelen.

Download DisableUACforAdmin Registry Hack

Meer verhalen

Selecteer bestanden met behulp van selectievakjes in Windows Vista

Windows Vista heeft een nieuwe functie in Windows Verkenner die erg handig is.. selectievakjes! In plaats van de Ctrl-toets ingedrukt te houden en op een aantal verschillende bestanden te klikken om ze te selecteren, kunt u gewoon op de selectievakjes klikken ... niet meer per ongeluk de bestanden kopiëren of helemaal onderaan gaan en de

Versnel uw Windows Vista-computer met ReadyBoost

Windows Vista bevat een nieuwe functie genaamd ReadyBoost waarmee u een flashgeheugenstick of SD-kaart kunt aansluiten om veelgebruikte bestanden op te slaan voor snellere toegang dan vanaf de harde schijf.

Installeer Samba Server op Ubuntu

Als u bestanden wilt delen tussen uw Ubuntu- en Windows-computers, kunt u het beste Samba-bestandsdeling gebruiken.

Deel Ubuntu-thuismappen met Samba

Met Samba Server kunt u de thuismappen van gebruikers automatisch delen. Dit kan handig zijn, zodat u niet voor elke gebruiker handmatig elke share hoeft aan te maken.

Maak een Samba-gebruiker op Ubuntu

Als u Samba Server op uw netwerk gebruikt, wilt u gebruikers maken die toegang hebben om het te gebruiken. Er is een heel eenvoudige commandostructuur om dit te doen.

Stel Windows in als standaard besturingssysteem bij Dual Booting Ubuntu

Wanneer u een dual-boot van Ubuntu installeert, is een van de frustrerende dingen die u meteen zult opvallen, dat Ubuntu nu is ingesteld als het standaardbesturingssysteem in de Grub-lader. Er is een eenvoudige manier om terug te schakelen naar het standaardgebruik van Windows.

Voorkomen dat een toepassing wordt uitgevoerd bij het opstarten in Windows Vista

Vroeger waren er veel plaatsen waar een applicatie zichzelf kon vasthaken om bij het opstarten te worden uitgevoerd. U moest het register op meer dan één plaats controleren, evenals uw startmenu. Met Windows Vista is er een ingebouwd paneel dat dat allemaal voor u afhandelt.

De virtuele basismachine van een gekoppelde kloon verplaatsen in VMware

Als u de gekoppelde kloonfunctie in VMware gebruikt (en dat zou u ook moeten doen), dan zou u geïrriteerd kunnen zijn dat u de virtuele basismachine niet kunt verplaatsen zonder alle gekoppelde klonen te verbreken.

Home Directory-pictogram toevoegen aan het bureaublad in Windows 7 of Vista

Een van de nieuwe veranderingen in Windows 7 en Vista is dat elke gebruiker een Home-directory heeft die daadwerkelijk toegankelijk is en bedoeld is om te worden gebruikt. In XP en 2k had je een verborgen thuismap waar je niet in mocht rondscharrelen.

Toon uw Google Agenda in Windows Agenda

Windows Vista bevat een ingebouwde kalendertoepassing die behoorlijk gelikt is, maar als een verslaafde aan Google Agenda, zou ik mijn Google-agenda gewoon in een desktopclient willen bekijken. Dit is waar Vista's Abonneren op agenda-functie redelijk goed werkt.