Gebruiken kabelboxen en DVR's echt zoveel stroom?

doe-kabeldozen-en-dvr's-echt-zoveel-kracht-gebruiken foto 1

Je doet de lichten uit als je de kamer verlaat, je zet je computer uit als je hem niet gebruikt, maar je energierekening ziet er nog steeds uit alsof je de spreekwoordelijke lichten de hele dag en nacht aan laat staan. De boosdoener zit waarschijnlijk stil onder uw glanzende HDTV-set.

Beste HTG,De laatste tijd let ik meer op mijn energierekening in een poging om wat ecologischer te zijn (en ook wat geld te besparen). Hoewel ik verschillende dingen heb gedaan, zoals het vervangen van mijn veelgebruikte verlichtingsarmaturen naar LED-lampen en meer bewust ben geweest van hoe ik elektriciteit gebruik, is mijn rekening niet zo veel gedaald als ik had verwacht.

Ik vertelde dit onlangs aan een buurman terloops, en hij zei dat het waarschijnlijk mijn kabeldozen zijn, omdat hij had gehoord dat het enorme stroomputten waren. Dit lijkt me een beetje vreemd omdat ze er gewoon niet uitzien als een apparaat dat veel stroom zou verbruiken ... maar wat weet ik? Heeft hij gelijk? Als dat zo is, waarom verbruiken kabelboxen dan zoveel stroom?

Ik heb vier kabelboxen in mijn huis plus een DVR geleverd door mijn kabelbedrijf in de woonkamer. Hoeveel stroom verbruiken ze? Is er hoe dan ook om definitief antwoord te krijgen?

Eerlijk,

Kabel Nieuwsgierig

Je hebt een aantal goede vragen in je e-mail. Laten we beginnen met de gemakkelijkste om te beantwoorden en naar de moeilijkste gaan. Onderweg zullen we enkele tips geven om u te helpen uw probleem tot op de bodem uit te zoeken met de definitiefheid die u zoekt.

Kabelboxen zijn hongerige energievampieren

Ten eerste heeft je buurman gelijk. Kabeldozen en DVR's zijn beschamend energie-inefficiënt. Uit een onderzoek van de National Resources Defence Council (NRDC) uit 2011 bleek dat kabelboxen en DVR's zo enorm veel stroom verbruiken dat, op basis van het geschatte aantal van deze eenheden in de Verenigde Staten, de netto-energierekening voor alle kabelboxen en DVR's over de hele wereld land bedroeg ongeveer 3 miljard dollar (waarvan 2 miljard werd verspild aan de ongeveer 16 uur per dag dat de apparaten inactief waren).

Hun bevindingen gaven aan dat het stroomverbruik van de gemiddelde kabelbox/DVR-combinatie (~446 kWh/jaar) hoger was dan de gemiddelde koelkast (~415 kWh/jaar) en op de tweede plaats kwam van airconditioningunits (1500+ kWh/jaar) in termen van van het hoogste stroomverbruik in het typische huishouden.

Ondanks het feit dat deze informatie rond de tijd van het onderzoek op grote schaal werd gepubliceerd en andere onderzoeken (en consumentenexperimenten thuis) aantoonden dat de kabel- en DVR-boxen erg veel stroom verbruikten, is er in de tussenliggende jaren weinig veranderd. Terwijl kabelbedrijven en de elektronicabedrijven die hen van hardware voorzien zouden kunnen werken aan Energy Star-certificering en een lager stroomverbruik, hebben de meeste van hen geen interesse om dit te doen. Dit leidt ons naar uw tweede vraag, gericht op waarom kabeldozen zoveel stroom verbruiken.

Direct gebruik betekent altijd aan

Televisies zijn altijd, afgezien van de eerste buistelevisies die echt even moesten opwarmen, een apparaat dat altijd aan instant-bevrediging werkt. Gebruik een televisie van de afgelopen 30 jaar en je krijgt dezelfde ervaring: druk op de aan/uit-knop op de afstandsbediening en de tv komt onmiddellijk tot leven.

Consumenten verwachten dit en kabelboxen zijn ontworpen om dit te bieden. In tegenstelling tot computers, waar de consument enige verwachting heeft dat ze een korte tijd moeten wachten nadat het apparaat is ingeschakeld, wordt van televisies verwacht dat ze onmiddellijk worden ingeschakeld. Als zodanig hebben bedrijven kabelboxen ontworpen om altijd aan te staan ​​en klaar te zijn om zonder vertraging op gebruikerscommando's te reageren. De meeste kabelboxen op de markt zijn nooit inactief, gaan nooit in slaapstand en gaan nooit in een energiebesparende staat. Het is in wezen het equivalent van 24/7 een computer gebruiken, zodat iemand op elk moment kan gaan zitten, de monitor kan aanzetten en op internet kan surfen.

DVR's zijn nog grotere boosdoeners als het gaat om energieverbruik, omdat ze niet alleen alle bovenliggende elementen van de kabelbox hebben, maar ook een of meer harde schijven bevatten om de opgenomen media op te slaan. Het is een zeldzame DVR-eenheid die een energiebesparende functie heeft of zelfs de harde schijven laat draaien wanneer ze niet in gebruik zijn. Dus nu heb je naast het stroomverbruik van de kabelbox ook wat neerkomt op een miniatuur Network Attached Storage (NAS)-eenheid die 24/7 onder je televisie draait.

Het energieverbruik van uw dozen meten

Uw derde vraag richt zich op hoeveel energie uw dozen gebruiken. Zonder uw dozen daadwerkelijk te meten, is er geen manier om u een perfect definitief antwoord te geven, maar we kunnen van een algemene schatting naar een nauwkeuriger antwoord gaan.

Je hebt aangegeven dat je vier kabelboxen en één DVR hebt. Uit de eerder geciteerde studie bleek dat HD-kabelboxen gemiddeld 171 kWh/jaar waren en HD DVR's gemiddeld 275 kWh/jaar. Ervan uitgaande dat je apparaten hebt die ongeveer hetzelfde presteren als het gemiddelde van de apparaten die in hun onderzoek zijn getest, betekent dit dat je jaarlijkse huishoudelijke energieverbruik voor je media-apparaten ongeveer 959 kWh/jaar is. Of, om dat in perspectief te plaatsen, een waarde die gelijk staat aan het plaatsen van twee grote bierkoelkasten in uw garage (en dan de garagelichten 24/7 aan te laten voor het geval u om 3 uur 's nachts een biertje moet halen).

U kunt deze schatting verder verfijnen door te zoeken naar uw specifieke kabelbox- en DVR-modelnummers om te zien of er formeel of informeel gepubliceerde energieverbruiksresultaten zijn. Hoewel dit nauwkeuriger zal zijn dan schattingen op basis van de gemiddelden die zijn gevonden in de NRDC-studie, zit er nog een knik in onze energieschattingsplannen. Verschillende dozen die door verschillende kabelbedrijven worden ingezet, kunnen aanzienlijk verschillende stroomverbruikspatronen hebben. Sommige kabelboxen hebben zelfs geen stand-bymodus of enige vorm van energie-efficiëntie ingebouwd. Sommige kabelboxen hebben dat wel, maar de providers programmeren ze om stand-bymodi te negeren, omdat ze niet willen dat consumenten klagen dat ze 10 seconden moeten wachten op de kabel. Aan. Andere kabelbedrijven hebben hun programmeerhandleidingen zo ingesteld dat ze regelmatig worden bijgewerkt en geven er de voorkeur aan dat de box aan blijft om het updaten en dergelijke te vergemakkelijken. Uiteindelijk hebben de meeste bedrijven er de voorkeur aan gegeven de kosten van de box volledig aan u door te geven en ervoor gekozen om ze in stand te houden en 24/7 draaien om een ​​pittige gebruikerservaring te bieden, bijgewerkte handleidingen en om klachten van gebruikers te minimaliseren.

In het licht van dat alles is de enige echte manier om een ​​definitief antwoord te krijgen op uw stroomverbruik, het meten van de daadwerkelijke apparaten in uw huis. Gelukkig is dit heel eenvoudig (mits je het niet erg vindt om ongeveer $ 20 uit te geven aan een erg handig energiemeetinstrument). We hebben een eenvoudig te volgen handleiding geschreven voor het meten van uw energieverbruik thuis; de gids werkt, of u nu probeert het stroomverbruik van uw computer, koelkast of kabelbox te achterhalen.

Volg de handleiding, gebruik de handige Kill-a-Watt-meter en je hebt een heel precies antwoord nadat je het apparaat een dag of twee hebt verlaten om het stroomverbruik te meten.

Wat kan je doen?

Een vraag die je niet hebt gesteld, maar die we aan de lijst gaan toevoegen, is wat kan ik eraan doen?

Als je je kabel het afgelopen jaar hebt laten installeren (of nieuwe kabelboxen hebt ontvangen), kun je helaas niet veel doen als je merkt dat je kabelboxen en DVR waanzinnig veel stroom verbruiken. Over het algemeen zijn kabeldozen er in een of twee modellen per bedrijf en je krijgt wat je krijgt. Dat gezegd hebbende, raden we je aan om contact op te nemen met je kabelmaatschappij en te laten weten dat je een energiezuinige box wilt. Of ze er al dan niet een hebben (of instellingen om aan te passen aan degene die je nu hebt) is onwaarschijnlijk, maar er zal in ieder geval ruis op de lijn zijn die aangeeft dat mensen ze willen.

Tenzij u een efficiëntere box krijgt, wat helaas onwaarschijnlijk is, kunt u experimenteren met het beheren van uw stroomverbruik. De besparingen hier zijn zeer variabel en u (en iedereen die dit Ask HTG-artikel leest) zal hun eigen systeem moeten testen om te zien wat het beste werkt. Hier zijn een paar mogelijke ideeën om u op weg te helpen bij het experimenteren met uw kabelboxen.

In huishoudens met meerdere boxen, vooral die huishoudens met nieuwere kabelboxen/DVR-opstellingen waarbij de hoofdbox/DVR fungeert als een centrale client en de andere boxen in huis als thin clients, zullen waarschijnlijk baat hebben bij het plaatsen van de minder gebruikte boxen. ofwel timers of schakelaars. De primaire box, vooral als je een DVR hebt, moet aan blijven om te communiceren met het kabelbedrijf en shows door te geven aan de DVR, maar de secundaire boxen zullen waarschijnlijk communiceren met de hoofdbox en het duurt dus niet zo lang om op te starten wanneer je gebruikt ze wel.

Als u 's avonds laat of helemaal geen televisie kijkt terwijl u aan het werk bent, kunt u ook een apparaattimer instellen om de box ongeveer een half uur voordat u thuiskomt van uw werk en een half uur aan te zetten. een uur of zo nadat u normaal gesproken naar bed gaat. Dit geeft de box voldoende tijd om de programmeergids bij te werken en het opwarmen te voltooien.

Met betrekking tot DVR's raden we aan ze niet op een timerapparaat te plaatsen. We hebben geen manier om te weten hoe het apparaat programmeert, wat voor soort schijven erin zitten en wat voor soort spin-down-protocollen en wat niet de fabrikant heeft ingesteld. Ze ontwierpen het apparaat om 24/7 te werken en het uitschakelen van de stroom op wat neerkomt op een eenvoudige computer met een mechanische harde schijf is een geweldige manier om de levensduur van het apparaat te verkorten en voortijdig in de HDD te doen (al uw opgenomen inhoud meenemen ).

Dus samenvattend: experimenteer met het zetten van je boxen op schakelaars en/of timers (of je hebt een box en kabelmaatschappij waar dit werkt of je hebt een box/bedrijfscombinatie waarbij zo'n opstelling leidt tot pijnlijk lang opstarten/updaten keer) en, hoog stroomverbruik of niet, laat uw DVR met rust om de schijven vrolijk te laten zoemen.


Heeft u een dringende technische vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Afbeelding door Steve Johnson.

Meer verhalen

Hoe stelt u geavanceerde Google-zoekcriteria in?

Het is gemakkelijk om meer resultaten te krijgen dan u nodig heeft of wilt bij het uitvoeren van een online zoekopdracht, maar wat doet (of gebruikt) u als u de parameters van de zoekopdracht echt wilt beperken? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op het verzoek van een verwarde lezer om hulp.

Geek Trivia: welk populair sci-fi-boek begon als een radioshow?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het nut van de Chromecast HDMI-extender? Heb ik het nodig?

Mediacenter-sticks zoals de Chromecast zijn populairder dan ooit en veel van hen worden geleverd met kleine 3-4-inch HDMI-verlengkabels. Waar zijn de kabels voor en heb je ze echt nodig? Lees verder terwijl we uitleggen waarom, zelfs als uw Chromecast zonder deze goed werkt, wilt u hem misschien aansluiten

Geek Trivia: was de eerste staat die een officiële staatsdinosaurus adopteerde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het verschil tussen enkele en dubbele aanhalingstekens in de Bash Shell?

Tekst tussen aanhalingstekens plaatsen is vrij standaard op de opdrachtregel, vooral als het gaat om bestanden met spaties in de namen, maar hoe weet u of u enkele of dubbele aanhalingstekens moet gebruiken? Laten we eens kijken naar het verschil en wanneer u de ene versus de andere moet gebruiken.

Waarom weigert Windows al het RAM-geheugen dat op een computer is geïnstalleerd te gebruiken?

Er gaat niets boven het geweldige gevoel om eindelijk een grote upgrade op je computer uit te kunnen voeren, maar wat doe je als je systeem weigert gebruik te maken van de hele upgrade? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een gefrustreerde lezer.

Geek Trivia: wat verzamelt een hemipteroloog?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: het enige land met een invasieve kudde nijlpaarden is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

HTG beoordeelt de D-Link DIR-880L: een eenvoudig werkpaard met gemakkelijke toegang op afstand

Als u op zoek bent naar een betrouwbare router met eenvoudige installatie, beheer en eenvoudige netwerkopslag, dan is de D-Link DIR-880L een slank en verreikend werkpaard dat aan uw behoeften voldoet.

Geek Trivia: De minerale fulguriet is gemaakt door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!