Gebruik een web-besturingssysteem om werk gedaan te krijgen en bestanden op te slaan in de cloud

Er zijn tegenwoordig veel services waarmee u bestanden in de cloud kunt opslaan en deze vrijwel overal kunt openen. Deze diensten zijn ontzettend handig, maar wat als je ook een mobiel besturingssysteem nodig hebt? Vandaag bekijken we een aantal online besturingssystemen waarmee u uw bestanden kunt opslaan en er ook aan kunt werken.

Online besturingssystemen zijn een goede oplossing als je bijvoorbeeld een Mac thuis en een pc op het werk hebt. Of misschien zijn bepaalde functies van Windows niet beschikbaar op verschillende machines waarop u overdag werkt. Er zijn veel verschillende scenario's waarin een online besturingssysteem van pas kan komen. Hier bekijken we twee van dergelijke apps die veel functionaliteit hebben en gratis te gebruiken zijn.

SpookDit is een waardig gratis web-besturingssysteem dat u 15 GB aan opslagruimte biedt en een kantoorsuite biedt (aangedreven door Zoho), delen en samenwerken en toegang tot uw documenten op een mobiel apparaat. Het besturingssysteem draait in een apart venster van uw browser en heeft veel handige functionaliteit. Alles wat u doet, wordt opgeslagen en is precies hetzelfde, ongeacht de computer die u gebruikt om in te loggen op uw account. De Go-knop werkt als het Start-menu in Windows en geeft je toegang tot alle beschikbare apps en andere hulpprogramma's.

U kunt individuele bestanden uploaden, de bulkuploader gebruiken om mappen en grote hoeveelheden gegevens over te dragen, en ze bieden ook een synchronisatiefunctie die gegevens op al uw machines en het G.ho.st-besturingssysteem gesynchroniseerd houdt. Een andere coole functie is dat je 5 GB extra opslagruimte krijgt voor elke vriend of collega die je voor de service mag zingen.

Ze bieden de interne G.ho.st-webbrowser die u als beveiligingshulpmiddel zou kunnen gebruiken als u minder dan gerenommeerde sites wilt bezoeken zonder uw eigenlijke systeem te beïnvloeden.

Het is ook niet allemaal zakelijk. Er zijn een aantal leuke hulpprogramma's inbegrepen, zoals een muziekspeler, een eigen e-mailsysteem en links naar sociale sites en games.

Met G.ho.st Lite hebt u vanaf uw mobiele apparaat toegang tot uw documenten en basisfuncties.

gebruik-een-web-os-om-werk-gedaan-te-doen-en-bestanden-in-de-cloud-op te slaan foto 5

Glijdend besturingssysteem

De volgende die we zullen bekijken, is Glide OS dat een gratis account biedt en 20 GB opslagruimte en maximaal 6 verschillende gebruikers heeft. Het biedt veel van dezelfde functionaliteit als G.ho.st met hun eigen unieke interface en andere functies.

U kunt de lay-out wijzigen in Glide HD, waardoor u gemakkelijker naar de verschillende services en functies kunt navigeren.

Er zijn verschillende beschikbare kantoorfuncties waarmee u documenten en presentaties kunt maken en ook met anderen kunt samenwerken.

Hier is een voorbeeld van het werken aan een Word-document in Glide OS.

gebruik-een-web-os-om-werk-gedaan-en-bestanden-in-de-cloud-op te slaan foto 9

U kunt verschillende thema's doorlopen en uw bureaublad aanpassen.

Conclusie

Andere voordelen van een webbesturingssysteem zijn dat u niets hoeft te installeren, geen antivirusprogramma's hoeft te gebruiken en bestanden en documenten overal beschikbaar zijn waar u een internetverbinding heeft. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de specificaties van een machine, maar eerder over de snelheid van uw internetverbinding. Er zijn een paar andere online besturingssystemen om uit te kiezen, zoals iCloud, en elk heeft andere functies. Misschien wilt u ze allemaal uitproberen om er een te vinden die aan uw behoeften voldoet. Als je constant van computer naar computer gaat om je werk gedaan te krijgen, wil je misschien een web-besturingssysteem proberen. Als er niets anders is, zijn ze geeky en leuk om mee te spelen.

Gh.os.t-webbesturingssysteem

Glide OS-webbesturingssysteem

Meer verhalen

Verbeter uw zoekresultaten in Firefox

Wilt u uw zoekresultaten bij Yahoo, Google en Bing verbeteren? Geniet van meer functies met uw zoekresultaten met de BetterSearch-extensie voor Firefox.

Herstel uw MySQL-database vanuit een back-upbestand

We hebben u al laten zien hoe u een back-up van uw MySQL-server kunt maken vanaf de opdrachtregel, maar het is erg belangrijk om te weten hoe u die gegevens kunt herstellen voor het geval u een fout moet herstellen. Je moet er ook een punt van maken om je herstelproces op een andere doos te testen, gewoon om te maken

Vrijdagpret: spellen met vakantiethema

Vrijdag is weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is om op het werk uit te sloven en wat flashgames te spelen tot het fluitsignaal klinkt. Vandaag komen we in de vakantiestemming door je een aantal vakantie- en winterthema-spellen te brengen die je zeker zullen vermaken.

Pas het Windows 7-aanmeldingsscherm aan

Vind je het leuk om de Windows-interface aan te passen en ben je het standaard inlogscherm in Windows 7 beu? Vandaag bekijken we Windows 7 Logon Background Changer, een gratis en open source-app waarmee u het aanmeldingsscherm eenvoudig kunt aanpassen.

Maak aangepaste bureaubladachtergronden met Photovisi

Heb je geweldige familiefoto's en ben je op zoek naar een manier om mooie collagebehang te maken voor de komende feestdagen? Kijk hoe eenvoudig het is om te doen op de Photovisi-website.

Een snelstartfunctie toevoegen aan Windows 7 op de gemakkelijke manier

Mis je het hebben van de Quick Launch Toolbar in Windows 7? Nu kunt u die functionaliteit terugkrijgen met het zeer aanpasbare gratis hulpprogramma SE-TrayMenu.

Maak een back-up van uw MySQL-server vanaf de opdrachtregel

Het is erg belangrijk om een ​​back-up van uw databaseserver te houden, en Linux maakt dit een triviale taak vanaf de opdrachtregel. Je zou dit echt in een cron-taak moeten stoppen en het dagelijks (of vaker) moeten uitvoeren, maar voor onze doeleinden van vandaag is dit hoe je de back-up daadwerkelijk maakt.

Hoe de ruimte op de harde schijf te beheren die wordt gebruikt door Windows 7 Back-up en herstel?

Windows 7 biedt een veel beter hulpprogramma voor het maken van back-ups van uw computer dan eerdere versies van Windows, maar soms kan het te veel schijfruimte in beslag nemen. Hier bekijken we hoe u wat ruimte terug kunt krijgen door oudere back-ups te verwijderen.

Toegang tot gecachte versies van webpagina's wanneer een website niet beschikbaar is

Heb je ooit een webpagina moeten openen om te ontdekken dat de hele website niet beschikbaar is? Nu hebt u toegang tot de meest recente gecachte versie van Google met de Gcache+-extensie voor Firefox.

Krijg de klassieke stijl netwerkactiviteitsindicator terug in Windows 7

Bent u op zoek naar een netwerkactiviteitsindicator die meer levensduur laat zien dan de standaardindicator in Windows 7? Nu kunt u de klassieke versie met dubbele monitor-pictogramstijl terugkrijgen en zien wanneer er netwerkactiviteit plaatsvindt.