Gebruik een Unicode-teksttruc om lijsten te maken met selectievakjes

Waarom zou je je druk maken om ingewikkelde webapps als je gewoon een simpele lijst wilt maken? Met een paar handige Unicode-tekens kun je een visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te doorbladeren lijst maken met platte tekst!

De Unicode-symbolen die u wilt kopiëren en plakken zijn:

☑ ☒Hun betekenis kan veranderen afhankelijk van de context, maar voor bijna elke lijst die we kunnen bedenken, geven deze symbolen alle informatie weer die je nodig hebt met slechts één teken.

In plaats van u aan te melden voor die nieuwe takenlijst-webapp, opent u gewoon een tekstbestand en kopieert u dit in deze sjabloon.

☐ alle ☑ afgerond ☒ uitgesteld

☐ Artikel
☐ Sub-item
☑ Voltooid item
☒ Uitgesteld item

Wat resulteert in een mooi ogende lijst die geen tijd kostte om op te zetten.

gebruik-een-unicode-tekst-truc-om-lijsten-met-vinkjes te maken foto 1

U kunt dit vervolgens naar een e-mail kopiëren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over opmaak.

Aangezien dit platte tekst is, zijn er nog enkele andere leuke dingen die u kunt doen. Als uw teksteditor dit ondersteunt, kunt u eenvoudig al uw taken markeren.

gebruik-een-unicode-tekst-truc-om-lijsten-met-vinkjes te maken foto 2

U kunt zelfs naar een van de Unicode-tekens zoeken om snel door een bepaald type item te bladeren.

gebruik-een-unicode-tekst-truc-om-lijsten-met-vinkjes te maken foto 3

Een ander goed gebruik van deze truc is het volgen van bezoekers voor evenementen die niet de volledige behandeling van Facebook-evenementen rechtvaardigen.

gebruik-een-unicode-tekst-truc-om-lijsten-met-vinkjes te maken foto 4

We zijn er zeker van dat er andere geeky toepassingen zijn voor deze handige Unicode-tekens. Als je er een hebt, laat het ons dan weten in de comments!

Meer verhalen

Old Spice Guy maakt aangepaste voicemailbegroetingen voor je telefoon

Tenzij je alle vormen van media hebt vermeden, heb je de Old Spice-man, shirtloos en achterstevoren op een paard zien rijden in tv-commercials - of meer recentelijk, overal op YouTube met hilarische reacties op echte mensen. En hé...

Hoe u uw rommelige Internet Explorer-contextmenu opruimt

Is uw Internet Explorer-contextmenu volledig uit de hand gelopen? Is het zo lang dat het daadwerkelijk van het scherm af loopt? Hier leest u hoe u snel een paar stappen kunt nemen om van al die belachelijke rommel af te komen zonder in plaats daarvan Google Chrome te installeren.

Beheer uw iPod met MediaMonkey als alternatief voor iTunes voor Windows

Als je een iPod bezit, ben je misschien niet blij met hoe groot en opgeblazen iTunes is en wil je een alternatief. Vandaag bekijken we het gebruik van MediaMonkey Standard als alternatief voor het beheren van uw iPod en audiocollectie.

Het proces van het verwijderen van oude logbestanden automatiseren

Veel services en programma's die er zijn, produceren logbestanden als een controlespoor voor alles wat ze doen, maar weinigen hebben een functie die deze bestanden verwijdert naarmate ze langer bruikbaar zijn. Als gevolg hiervan blijven deze logbestanden op uw systeem staan ​​en nemen ze ruimte in beslag (soms meer dan u weet) en

Tijd besparen door vervelende taken te automatiseren met AutoHotkey

Heb je ooit dezelfde hersenloze taak steeds opnieuw op je pc moeten uitvoeren? In plaats van uren te verspillen aan het klikken op knoppen en het indrukken van toetsen, is dit het perfecte moment om uw AutoHotkey-vaardigheden te gebruiken om uw pc het werk voor u te laten doen.

Bureaubladplezier: Anime Icon Packs

Wilt u wat plezier en kleur toevoegen aan uw bureaubladpictogramconfiguratie? Maak je dan klaar om de saaie factor van je bureaublad te verwijderen met onze collectie anime-pictogrampakketten.

De prioriteit van bedrade/draadloze netwerkkaarten in Windows wijzigen

Sluit u ooit uw bekabelde netwerkkaart aan terwijl uw draadloze kaart nog is ingeschakeld? Ooit afgevraagd hoe Windows kiest welke te gebruiken? Hier leest u hoe u de standaardprioriteit kunt zien en hoe u deze desgewenst kunt wijzigen.

Aangepaste pictogrammen toevoegen aan labels in Gmail

Kleuren kunnen toevoegen aan je labels in Gmail is leuk, maar het hebben van pictogrammen is nog beter. Bekijk hoe u uw Gmail-inbox kunt opfleuren met dit gebruikersscript.

Geautomatiseerde strategieën voor het beheren van verouderde back-upbestanden

Back-ups zijn iets dat meestal volgens een zeer frequent schema wordt uitgevoerd. Als dit niet wordt beheerd, is een direct gevolg hiervan dat een groot aantal bestanden een potentieel grote hoeveelheid ruimte op de harde schijf in beslag neemt. Onthouden om handmatig naar binnen te gaan en back-upbestanden te verwijderen, is zeker een beheermethode, maar

Maak Windows 7 Start Menu Zoeken Vind uw toepassingen sneller

Wanneer u voor het eerst uw glimmende nieuwe Windows 7-pc krijgt, geeft u door iets in het zoekvak van het menu Start te typen precies wat u wilt, maar hoe zit het als u eenmaal heel veel bestanden hebt opgebouwd? Het heeft de neiging erg traag te worden, maar hier is hoe het te repareren.