Gebruik Drive Mirroring voor directe back-up in Windows 7

Zelfs met de beste back-upoplossing betekent een crash van de harde schijf dat u een paar uur werk verliest. Door schijfspiegeling in Windows 7 in te schakelen, hebt u altijd een up-to-date kopie van uw gegevens.

De mirroring van Windows 7 - die alleen beschikbaar is in de Professional-, Enterprise- en Ultimate-edities - is een software-implementatie van RAID 1, wat betekent dat twee of meer schijven exact dezelfde gegevens bevatten. De bestanden worden constant gesynchroniseerd gehouden, zodat als een van de schijven uitvalt, u geen gegevens verliest.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 1Merk op dat spiegelen technisch gezien geen back-upoplossing is, want als je per ongeluk een bestand verwijdert, is het van beide harde schijven verdwenen (hoewel je het bestand mogelijk kunt herstellen). Als extra waarschuwing geldt dat het hebben van gespiegelde schijven vereist dat ze worden gewijzigd in dynamische schijven, die alleen kunnen worden gelezen in moderne versies van Windows (u kunt problemen ondervinden bij het werken met een dynamische schijf in andere besturingssystemen of in oudere versies van Windows). Zie deze Wikipedia-pagina voor meer informatie.

U hebt ten minste één lege schijf nodig om schijfspiegeling in te stellen. We laten u zien hoe u een bestaande schijf (van gelijke of kleinere grootte) kunt spiegelen zonder gegevens op de gespiegelde schijf te verliezen, en hoe u vanaf het begin twee lege schijven instelt als gespiegelde kopieën.

Een bestaande schijf spiegelen

Klik op de startknop en typ partities in het zoekvak. Klik op het item Harde schijfpartities maken en formatteren dat verschijnt.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 2

Als u het zoekvak hebt uitgeschakeld, kunt u ook op Win+R drukken om het venster Uitvoeren te openen en in te typen:

diskmgmt.msc

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 3

Het venster Schijfbeheer verschijnt. We hebben een kleine schijf, genaamd OldData, die we willen spiegelen op een tweede schijf van dezelfde grootte.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 4

Opmerking: De toewijzing van de schijf die u gaat gebruiken om de bestaande schijf te spiegelen, moet ongedaan worden gemaakt. Als dit niet het geval is, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer Volume verwijderen... om het als niet-toegewezen te markeren. Hiermee worden alle gegevens op die schijf vernietigd.

Klik met de rechtermuisknop op de bestaande schijf die u wilt spiegelen. Selecteer Spiegel toevoegen….

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 5

Selecteer de schijf die u wilt gebruiken om de gegevens van de bestaande schijf te spiegelen en druk op Spiegel toevoegen.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 6

U wordt gewaarschuwd dat dit proces de bestaande schijf van standaard naar dynamisch zal veranderen. Merk op dat dit proces geen gegevens op de schijf zal verwijderen!

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 7

De nieuwe schijf wordt gemarkeerd als een spiegel en begint met het kopiëren van gegevens van de bestaande schijf naar de nieuwe.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 8

Uiteindelijk zullen de schijven worden gesynchroniseerd (dit kan even duren) en alle gegevens die aan de E:-schijf worden toegevoegd, staan ​​op beide fysieke harde schijven.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 9

Twee nieuwe schijven instellen als gespiegeld

Als je twee nieuwe schijven van gelijke grootte hebt, kun je ze vanaf het begin formatteren als gespiegelde kopieën van elkaar.

Open het venster Schijfbeheer zoals hierboven beschreven. Zorg ervoor dat de schijven niet zijn toegewezen. Als dat niet het geval is en u de gegevens van geen van beide nodig hebt, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Volume verwijderen....

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 10

Klik met de rechtermuisknop op een van de niet-toegewezen schijven en selecteer Nieuw gespiegeld volume….

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 11

Er verschijnt een wizard. Klik volgende.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 12

Klik op de schijven waarop u de gespiegelde gegevens wilt bewaren en klik op Toevoegen. Merk op dat u een willekeurig aantal schijven kunt toevoegen. Klik volgende.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 13

Wijs er een logische stationsletter aan toe en klik vervolgens op Volgende.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 14

U bent beperkt tot het gebruik van het NTFS-bestandssysteem voor gespiegelde schijven, dus voer een volumelabel in, schakel desgewenst compressie in en klik vervolgens op Volgende.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 15

Klik op Voltooien om het formatteren van de schijven te starten.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 16

U wordt gewaarschuwd dat de nieuwe schijven worden geconverteerd naar dynamische schijven.

gebruik-drive-mirroring-voor-direct-back-up-in-windows-7 foto 17

En dat is het! U hebt nu twee gespiegelde stations. Alle bestanden die aan E: worden toegevoegd, staan ​​op beide fysieke schijven, voor het geval er iets met een van hen gebeurt.

Conclusie

Hoewel de overstap van standaard naar dynamische schijven een probleem kan zijn voor mensen die dual-boot naar een ander besturingssysteem gebruiken, is het instellen van schijfspiegeling een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat uw gegevens kunnen worden hersteld in het geval van een crash van de harde schijf. Natuurlijk pleiten we, zelfs met schijfmirroring, voor regelmatige back-ups naar externe schijven of online back-upservices.

Meer verhalen

Hoe u uw IP-adres kunt vinden in Ubuntu Linux

In Windows gebruiken we het opdrachtregelprogramma ipconfig om ons IP-adres te achterhalen. Hoe vind je die in Ubuntu?

De titelbalk van Internet Explorer 8 aanpassen

Als u op zoek bent naar een manier om IE 8 te personaliseren, is een methode om de titelbalk aan te passen. Hier kijken we naar een eenvoudige register-hack die de klus zal klaren.

Pas het Windows Media Center-startmenu aan met Media Center Studio

Zou je ooit willen dat je het WMC-startmenu kon veranderen? Misschien een deel van de tegels en stroken verplaatsen naar verschillende locaties, nieuwe toevoegen of sommige helemaal verwijderen? Vandaag bekijken we hoe u dit kunt doen met Media Center Studio.

Het aangepaste Windows Live Writer-woordenboek bewerken

Windows Live Writer is een geweldige tool voor het schrijven en publiceren van berichten op je blog, maar de spellingcontrole bevat helaas niet veel veelvoorkomende technische woorden. Hier leest u hoe u eenvoudig uw aangepaste woordenboek kunt bewerken en uw favoriete woorden kunt toevoegen.

Een USB-drive formatteren in Ubuntu met GParted

Als een USB-harde schijf of flashdrive niet correct is geformatteerd, wordt deze niet weergegeven in het Ubuntu Places-menu, waardoor het moeilijk is om ermee te werken. We laten u zien hoe u een USB-station formatteert met behulp van de tool GParted.

Sluit eenvoudig alle tabbladen in Google Chrome

Merk je dat je veel tabbladen open hebt, maar bang bent om op één na allemaal handmatig te sluiten? Nu kunt u al uw tabbladen met een enkele klik sluiten en heeft u er maar één klaar voor gebruik met de extensie Sluit alle tabbladen.

Toegang tot het register uitschakelen in Windows 7

Als u niet weet wat u in het register doet, kunt u uw computer behoorlijk verknoeien. Vandaag laten we u zien hoe u kunt voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot het register en er wijzigingen in kunnen aanbrengen.

Hulpmiddelen om inhoud op uw WordPress-blog te plaatsen

Nu je een mooie blog hebt, wil je er meer mee doen en content gaan plaatsen. Hier bekijken we enkele tools waarmee u rechtstreeks op uw WordPress-blog kunt posten.

Maak een snelkoppeling naar de Groepsbeleid-editor in Windows 7

Als u een systeembeheerder bent en merkt dat u wijzigingen aanbrengt in de Groepsbeleid-editor, wilt u er misschien een snelkoppeling naar maken. Hier kijken we naar het maken van een snelkoppeling, deze vastzetten op de taakbalk en toevoegen aan het Configuratiescherm.

Voorkom dat u de schermbeveiliging en achtergrond wijzigt in Windows 7

Soms wilt u misschien niet dat gebruikers de mogelijkheid hebben om schermbeveiligingen en achtergronden op Windows 7-werkstations te wijzigen. Vandaag bekijken we hoe u kunt voorkomen dat ze een van beide of beide veranderen.