Gebruik gebruikersactiviteitenrapporten om te bepalen welk ouderlijk toezicht u moet gebruiken

Zoals u weet, hebben we deze week manieren besproken om uw kinderen online en met pc's in het algemeen te beschermen. Vista bevat de functie Ouderlijk toezicht waarmee u deze taken gemakkelijker kunt maken. Tot nu toe hebben we het gehad over het blokkeren of toestaan ​​van programma's, het beperken van de tijd dat kinderen de pc kunnen gebruiken en het blokkeren van bepaalde websites. Het zijn goede tips en lijken redelijk goed te werken voor jongere gebruikers. Maar als de kinderen van dit technologietijdperk een beetje ouder worden en zich meer leren aanpassen, is het soms moeilijk om te bepalen wat wel of niet moet worden gecontroleerd. Dat is waar de tip van vandaag van pas komt. Hier laat ik je zien hoe je activiteitenrapporten kunt gebruiken om te bepalen wat je wel of niet wilt blokkeren.

Om dit rapport opnieuw te openen, gaat u naar het Configuratiescherm en klikt u op Ouderlijk toezicht instellen voor elke gebruiker.

gebruik-gebruikersactiviteiten-rapporten-om-te-bepalen-welke-ouderlijk-toezicht-te-gebruiken foto 1Klik nu op het gebruikersaccount dat u wilt beheren.

gebruik-gebruiker-activiteitsrapporten-om te bepalen welke-ouderlijk toezicht-te gebruiken foto 2

Ok, nu willen we Activiteitsrapporten weergeven kiezen onder hun profiel, het kan even duren voordat het rapport is gegenereerd.

gebruik-gebruikersactiviteiten-rapporten-om-te-bepalen-welke-ouderlijk-toezicht-te-gebruiken foto 3

In dit rapport komen verschillende punten aan de orde, waarvan sommige u misschien zullen verbazen of niet. Hoe dan ook, dit is een geweldig hulpmiddel om te bepalen welke functionaliteit moet worden toegevoegd of uitgeschakeld. Het eerste waar u naar moet kijken in het rapport bevindt zich in de linkerbovenhoek. Dit omvat gedetailleerde informatie over hun webbrowser, e-mail, instant messaging, enz. Zoals u kunt zien, is het ingedeeld in een eenvoudig uitbreidbaar boomformaat.

gebruik-gebruikersactiviteiten-rapporten-om-te-bepalen-welke-ouderlijk-toezicht-te-gebruiken foto 4

Onder elke subcategorie kan de lijst behoorlijk uitgebreid zijn. Kijken naar bezochte websites op deze lijst leverde bijvoorbeeld meer dan 1.000 resultaten op en dit was net na een paar uur browsen. Maar zoals u kunt zien, zijn er verschillende onderwerpen die u kunt bekijken om een ​​duidelijker beeld te krijgen van waarvoor ze de pc gebruiken.

gebruik-gebruikersactiviteiten-rapporten-om-te-bepalen-welke-ouderlijk-toezicht-te-gebruiken foto 5

Hier is een volledig uitgebreide boomstructuur van alles waar u naar kunt kijken en een rapport over kunt krijgen. Zoals je je kunt voorstellen is dit rapport erg handig wanneer ze proberen te ontkennen dat ze op een bepaalde site waren of een bepaalde applicatie draaiden, maar je hebt het bewijs!

gebruik-gebruikersactiviteiten-rapporten-om-te-bepalen-welke-ouderlijk-toezicht-te-gebruiken foto 6

Tot nu toe hebben we manieren besproken om kinderen te controleren en te beschermen met de pc en terwijl ze online zijn met Windows Vista. In de komende functies in deze serie zullen we kijken naar wat we kunnen gebruiken om vergelijkbare resultaten in XP te krijgen, evenals andere voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen bij het gebruik van applicaties en services van derden.

Meer verhalen

Voeg uw Gmail-account toe aan Thunderbird

Als je de optie om je Gmail in Thunderbird in te stellen tijdens de eerste installatie hebt gemist, kun je dit als volgt snel en gemakkelijk instellen.

Een Verkenner-venster openen vanuit de huidige map van de opdrachtprompt

Heb je ooit iets op je computer gedaan zonder er echt over na te denken, maar de persoon naast je heeft een verbaasde en verwarde blik op zijn gezicht? Als dat zo is, heb je misschien een Stupid Geek Trick uitgevoerd. Vandaag laten we zien hoe u een Verkenner-venster opent vanaf de huidige opdrachtprompt

Apparaatstuurprogramma terugdraaien in XP

Soms komt in Windows XP, wanneer u een apparaatstuurprogramma bijwerkt, de nieuwe stuurprogrammaversie niet noodzakelijk overeen met de XP-configuratie. Als u de hardware van uw systeem bijwerkt en plotseling dingen niet correct lijken te werken, is een stap voor probleemoplossing het terugdraaien van het huidige stuurprogramma naar het vorige

Regel hoe vaak Thunderbird controleert op nieuwe berichten

Als je een e-mailjunkie bent, wil je waarschijnlijk al je e-mailberichten zo snel mogelijk ontvangen. Door een paar instellingen in Mozilla's e-mailclient Thunderbird te wijzigen, kunnen we instellen hoe vaak servers worden gecontroleerd op nieuwe berichten.

Maak een sneltoets om toegang te krijgen tot verborgen bureaubladpictogrammen en bestanden

De meesten van ons houden ervan om de pictogrammen en sommige bestanden op het bureaublad te bewaren voor snelle toegang, maar ironisch genoeg hou ik ook van een schoon bureaublad. Maar er is een eenvoudige aanpassing zonder extra tool om het beste van twee werelden te krijgen, u kunt de bureaubladpictogrammen en bestanden verbergen en een aangepaste sneltoets maken om

Maak eenvoudig een back-up van het register in Windows

Elke keer dat u een wijziging aan uw computer aanbrengt, is het zeker aan te raden om een ​​systeemback-up te maken, een herstelpunt te maken of een back-up van het register te maken. Dit laatste is het belangrijkst wanneer je naar het register gaat om bewerkingen uit te voeren voor het uitvoeren van hacks en tweaks. Simpel gezegd, het register slaat alle instellingen op,

'Opdrachtprompt hier' altijd weergeven voor mappen in Windows Vista

We hebben eerder uitgelegd hoe u een opdrachtprompt kunt openen door de Shift-toets ingedrukt te houden en met de rechtermuisknop op een map of het bureaublad te klikken... maar hoe laat u dat item verschijnen zonder de Shift-toets ingedrukt te houden?

BCC (Blind Carbon Copy) in Mozilla Thunderbird

BCC (Blind Carbon Copy) is zo'n geweldige functie in e-mailtoepassingen. Ik vind het heerlijk om berichten te kunnen sturen naar verschillende contacten die waarschijnlijk niet willen dat hun e-mailadres aan iedereen getoond wordt.

Schijfopruiming toevoegen aan het rechtsklikmenu voor een schijf

De registerhack voor dit artikel komt tot ons met dank aan jd2066, een van onze behulpzame forumleden.

Gratis sms-berichten verzenden via e-mail

Een van de sms-hulpprogramma's die ik al jaren gebruik, is Teleflip. In plaats van mijn geld te verspillen aan het sms'en van vrienden en collega's vanaf mijn mobiele telefoon. Ik gebruik deze dienst. Ik vind het veel sneller om snel een e-mail naar hen te typen dan te rommelen met de toetsen op mijn telefoon. Alleen maar