Meerdere Firefox-profielen tegelijkertijd gebruiken

Wist u dat u meer dan één Firefox-profiel tegelijk kunt uitvoeren? Dit kan erg handig zijn als u extensies gemakkelijker wilt testen, een webontwikkelingsprofiel wilt maken, een afgeslankt profiel voor Gmail wilt gebruiken of als u gewoon een schoon profiel wilt hebben.

Het eerste dat u hoeft te doen, is een nieuw profiel maken. U moet het volgende uitvoeren vanuit een uitvoeringsdialoogvenster of opdrachtprompt, en indien nodig het pad aanpassen.

C:Program FilesMozilla Firefoxfirefox.exe -profilemanagergebruik-meerdere-firefox-profielen-tezelfdertijd foto

Maak een extra profiel aan met behulp van de wizard Profiel maken en zorg ervoor dat elk profiel een aparte naam heeft. U wilt ook het vakje Niet vragen bij opstarten aangevinkt laten.

Het volgende dat u wilt doen, is een andere snelkoppeling naar Firefox maken. Je kunt de huidige snelkoppeling gewoon kopiëren/plakken als je daar zin in hebt, open dan de eigenschappenpagina en ga naar het tabblad Snelkoppeling.

gebruik-meerdere-firefox-profielen-tezelfdertijd foto 2

Voeg het volgende toe aan het einde van het vak Doel. Zoals je kunt zien, heette mijn profiel Geek, dus dat is wat ik heb gebruikt.

-P PROFIELNAAM -no-remote

Ga nu op de tweede snelkoppeling, die ik u voorstel een relevante naam te geven, naar dezelfde plaats, behalve de profielnaam voor het secundaire profiel. Zorg ervoor dat u de -no-remote optie gebruikt!

gebruik-meerdere-firefox-profielen-tezelfdertijd foto 3

Nu zou u beide snelkoppelingen moeten kunnen gebruiken om een ​​nieuw Firefox-venster te openen dat specifiek is voor dat profiel. Extensies, bladwijzers, thema's zijn allemaal specifiek voor het profiel en er wordt standaard een nieuw profiel gestart.

Opmerking: Hierbij wordt ervan uitgegaan dat u Firefox 2.0 gebruikt. Als je dat niet bent, dan zou je dat wel moeten zijn.

Meer verhalen

Wijzig de standaard feedlezer in Firefox

Als u de standaard feedreader voor Firefox heeft ingesteld, heeft u niet langer de optie om een ​​voorbeeld van een feed te bekijken voordat u deze toevoegt aan uw feedreader naar keuze. Dit kan een beetje frustrerend zijn als je snel naar een feed wilt kijken zonder deze daadwerkelijk toe te voegen.

Toon aantal processors op Linux

Als je net je Linux-box hebt geüpgraded, of als je je afvraagt ​​hoeveel processors een externe server heeft, is er een snelle en vuile opdracht die je kunt gebruiken om het aantal processors weer te geven.

Bestanden ouder dan x dagen verwijderen op Linux

Het find-hulpprogramma op linux stelt je in staat een aantal interessante argumenten door te geven, waaronder een om een ​​ander commando op elk bestand uit te voeren. We zullen dit gebruiken om erachter te komen welke bestanden ouder zijn dan een bepaald aantal dagen en vervolgens de opdracht rm gebruiken om ze te verwijderen.

Gebruikersaccountbeheer uitschakelen (UAC) Alleen voor beheerders

Als u de prompts van Gebruikersaccountbeheer niet kunt uitstaan, maar u toch een klein beetje beveiliging wilt behouden, kunt u dit alleen voor beheerdersaccounts uitschakelen. Wat we gaan doen, is in feite Windows Vista wijzigen om het privilegeniveau voor beheerders automatisch te verhogen zonder te vragen.

Wijzig de aan/uit-knoppen van Windows 7 of Vista in Afsluiten/Slaapstand/Sluimerstand

De standaardactie voor de aan / uit-knop in het startmenu in Windows 7 is afsluiten en in Vista is Slaapstand, wat niet per se voor iedereen nuttig is, dus we zullen hier uitleggen hoe u dit kunt wijzigen.

Slow-Motion Aero-animaties inschakelen in Windows Vista

Deze tip is niet echt handig, maar het is een interessante hack om je vrienden te laten zien. U kunt een Slow Motion-animatie inschakelen die alleen wordt geactiveerd als u de Shift-toets ingedrukt houdt terwijl u een venster minimaliseert/herstelt/sluit/opent.

Tekst op bureaubladpictogram verbergen in Windows 7 of Vista

Sommige pictogrammen zijn zo duidelijk dat niemand tekst eronder nodig heeft om te vertellen waar het pictogram voor is. Een goed voorbeeld hiervan is het icoon voor Internet Explorer. We zijn er nu allemaal echt aan gewend, en de tekst maakt het alleen maar lelijk.

Verberg de prullenbakpictogramtekst in Windows Vista

De prullenbak is echt duidelijk. We zien hetzelfde sinds Windows 95, dus het lijkt een beetje onnodig om tekst op het pictogram te hebben om ons te vertellen wat het is. Met een kleine registerpatch kunnen we de tekst gemakkelijk verwijderen.

Deel uw Windows Vista Experience Index-score

ShareYourScore.com is een site waar u uw beoordeling van de Windows Vista Experience Index kunt uploaden en delen met de wereld. Je kunt ook de topscores van anderen bekijken en zelfs gemiddelde scores voor een bepaald onderdeel bekijken. Deze site kan handig zijn voor het oplossen van problemen, aangezien u dat kunt:

Verplaats de openbare map in Windows Vista

De openbare map in Windows Vista wordt gebruikt om mappen en bestanden te delen met mensen op dezelfde computer of hetzelfde netwerk. De normale locatie voor de openbare map is C:UsersPublic, maar dit is niet per se de beste locatie ervoor, vooral als je niet genoeg ruimte hebt op je C: