Gebruik Classic Shell om een ​​klassiek startmenu en Explorer-werkbalk te krijgen in Windows 8

gebruik-classic-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-toolbar-in-windows-8 te krijgen foto 1

Classic Shell is een open-source hulpprogramma dat klassieke Windows-functies naar nieuwere versies van Windows brengt. Het biedt het meest klassieke Start-menu voor Windows 8 tot nu toe, en je kunt het lint vermijden met een Windows Verkenner-werkbalk.

We hebben ook geschreven over het krijgen van een Start-knop in Windows 7-stijl met ViStart en een Start-menu in Metro-stijl met Start 8. Of, als je dapper bent, duik in het diepe en probeer een tijdje zonder de Start-knop te leven .Installatie

Classic Shell is beschikbaar als gratis download van SourceForge. Het ondersteunt ook Windows 7 en Windows Vista, dus u hoeft Windows 8 niet te gebruiken om van deze functies te profiteren.

Als onderdeel van het installatieproces wordt u gevraagd de functies te selecteren die u wilt installeren. Er zijn er vier:

  • Klassieke Verkenner – Voegt een werkbalk in Windows XP-stijl en andere aanpassingen toe aan Windows Verkenner.
  • Klassiek Start-menu – Voegt een Windows XP-stijl Start-menu en Start-knop toe. Het menu Start is volledig skinnable en configureerbaar.
  • Classic IE9 – Voegt een bijschrift toe dat de titel van de huidige pagina weergeeft aan de titelbalk van Internet Explorer en toont de voortgang van het laden van de pagina en de huidige beveiligingszone in de statusbalk.
  • Classic Shell Update – Controleert automatisch op nieuwe versies van Classic Shell.

gebruik-classic-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-toolbar-in-windows-8 te krijgen foto 2

Klassiek startmenu

Standaard gebruikt Classic Shell een thema in Metro-stijl dat opgaat in Windows 8.

gebruik-klassieke-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-werkbalk-in-windows-8 te krijgen foto 3

Het lijkt op het Windows Start-menu voor Windows XP. Het heeft echter één moderne functie: een zoekvak. Het zoekvak doorzoekt alleen uw geïnstalleerde applicaties, maar dat maakt het zoekproces praktisch onmiddellijk.

gebruik-classic-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-toolbar-in-windows-8 te krijgen foto 4

Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Instellingen om de opties te bekijken.

gebruik-classic-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-toolbar-in-windows-8 te krijgen foto 5

Op het tabblad Basisinstellingen kunt u een aantal veelvoorkomende opties aanpassen, waaronder uw sneltoetsen. Als je het nieuwe zoekvak niet leuk vindt, kun je het hier zelfs uitschakelen.

gebruik-klassieke-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-werkbalk-in-windows-8 te krijgen foto 6

Selecteer de optie Alle instellingen en je ziet nog meer opties. Op het tabblad Startmenu aanpassen kunt u bijvoorbeeld precies aanpassen welke opties in het klassieke startmenu worden weergegeven.

gebruik-classic-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-toolbar-in-windows-8 te krijgen foto 7

Op het tabblad Skins kunt u verschillende looks selecteren voor het menu Start. Selecteer bijvoorbeeld de Classic Skin voor een echt klassiek ogend Startmenu. Je zult ook een transparante huid in glasstijl vinden.

gebruik-klassieke-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-werkbalk-in-windows-8 te krijgen foto 8

Klassieke verkenner

Als u Classic Explorer hebt geïnstalleerd, vindt u een nieuwe werkbalk in Windows Verkenner.

gebruik-klassieke-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-werkbalk-in-windows-8 te krijgen foto 9

Klik op het schelpvormige pictogram aan de rechterkant van de werkbalk om de instellingen aan te passen. Als u meer knoppen aan de werkbalk wilt toevoegen, klikt u op de optie Alle instellingen en gebruikt u de opties op het tabblad Werkbalkknoppen.

gebruik-classic-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-toolbar-in-windows-8 te krijgen foto 10

Klassieke IE9

Als je zin hebt in een aantal van de functies die zijn achtergelaten in nieuwere versies van Internet Explorer, voegt Classic IE9 ze toe.

gebruik-classic-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-toolbar-in-windows-8 te krijgen foto 11

Deze functies zijn geïmplementeerd als browser-add-ons, dus zorg ervoor dat de add-ons zijn ingeschakeld in het venster Add-ons beheren (klik op het tandwielmenu en selecteer Add-ons beheren) als u ze niet ziet.

gebruik-classic-shell-om-een-klassiek-startmenu--en-038;-explorer-toolbar-in-windows-8 te krijgen foto 12


Geeft u de voorkeur aan Classic Shell, Start8 of ViStart? Of ben je dol op het nieuwe Metro Startscherm? Laat een reactie achter en laat het ons weten.

Meer verhalen

Hoe u uw eigen website kunt bezitten (zelfs als u er geen kunt bouwen) Deel 1

Je hebt waarschijnlijk veel pagina's en accounts op verschillende services en blogs geplaatst. Maar leer vandaag nog hoe u een echte website-eigenaar kunt worden en uw eigen geweldige website kunt samenstellen met weinig tot geen ervaring.

Vraag de lezers: wat is de kracht van uw mediacentrum?

Of je mediacenter nu een laptop is die je af en toe aansluit op je televisie of een hele huis opstelling van computers met een thuisserver die de films en muziek voorschotelt, we willen horen over je mediacentersysteem en wat je erop hebt geïnstalleerd.

Snelkoppelingen naar programma's op USB-drives maken

Als u op meerdere computers werkt, gebruikt u waarschijnlijk een USB-station om uw favoriete draagbare software mee te nemen. Draagbare applicatiesuites zoals PortableApps.com, CodySafe of Lupo PenSuite hebben elk een hoofdmenu dat toegang geeft tot de programma's die in de suite zijn geïnstalleerd.

Geek Trivia: welke computer werd als eerste met een muis verzonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw netwerk binnendringt, deel 2: bescherm uw VPN (DD-WRT)

We hebben u laten zien hoe u WOL op afstand kunt activeren door Port Knocking op uw router. In dit artikel laten we zien hoe je het kunt gebruiken om een ​​VPN-service te beschermen.

Screenshot Tour: XBMC 11 Eden Rocks Verbeterde iOS-ondersteuning, AirPlay en zelfs een aangepast XBMC-besturingssysteem

XBMC, de razend populaire, gratis en robuuste open-source mediacentersuite, heeft een nieuwe versie. XBMC 11 Eden barst van de nieuwe functies, verbeteringen en is zelfs beschikbaar als een stand-alone XBMC-gecentreerd besturingssysteem.

Geek Trivia: Bubble Wrap is oorspronkelijk uitgevonden om als wat te dienen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nieuwe tabbladen aan het einde Opent nieuwe tabbladen aan het einde van de Chrome-tabbalk

Chrome: als u liever nieuwe tabbladen aan het einde van de rij hebt geopend in plaats van naast hun bovenliggende tabblad, is New Tabs at End een eenvoudige Google Chrome-extensie die uw tabbladen naar de gewenste locatie verplaatst.

Pac-Man schuilplaats maakt hoge scores een fluitje van een cent

Deze interessante bug (functie?) in het originele Pac-Man-spel maakt het gemakkelijk om je voor de geesten te verbergen, wat zorgt voor een langlevende en goed gevoede Pac-Man.

Een aangepaste Ubuntu Live-cd of USB maken op de gemakkelijke manier

Er zijn verschillende manieren om aangepaste Ubuntu live-cd's te maken. We hebben in het verleden het gebruik van de Reconstructor-webapp besproken, maar sommige commentatoren hebben in plaats daarvan de Ubuntu Customization Kit aanbevolen. Het is een open-sourcehulpprogramma dat te vinden is in de softwarerepository's van Ubuntu.