Gebruik uw iPhone of iPod Touch om uw pc op afstand te bedienen

Heb je ooit een gemakkelijke manier gewild om je pc op afstand te bedienen? Hier bekijken we het gebruik van Touch Mouse van Logitech, die werkt via Wi-Fi, zodat u uw pc overal in huis kunt bedienen.

Installatie en configuratie

Download Logitech Touch Mouse uit de iTunes App Store via iTunes of rechtstreeks vanaf uw iOS-apparaat.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienenNadat dat is geïnstalleerd, moet je de Touch Mouse Server downloaden en installeren op je pc of Mac (link hieronder). Het is beschikbaar in 32- en 64-bits versies voor XP, Vista en Windows 7. Er is ook een versie voor Mac OS X.

De installatie van Touch Mouse Server is eenvoudig door de wizard te volgen en de standaardinstellingen te accepteren. U moet de serversoftware installeren op elke computer in uw netwerk die u op afstand wilt bedienen.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen

Dan vind je Logitech Touch Mouse Server in Alle programma's in het Startmenu.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen

Het serverpictogram staat in het systeemvak. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram om de server te stoppen en af ​​te sluiten, of controleer de serverinstellingen.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen 4

U kunt het IP-adres van uw computer en het IP-adres van uw iOS-apparaat vinden. Schakel ook het vinkje uit Start deze toepassing automatisch wanneer Windows start als u niet wilt dat deze wordt uitgevoerd tijdens het opstarten.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen 5

Touch-muis gebruiken

Nu de server is ingesteld, start u de app en kunnen we ons iOS-apparaat gaan gebruiken als afstandsbediening voor onze pc.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen 6

Klik gewoon op de pc die u wilt bedienen of voer het IP-adres van de machine in.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen 7

Beweeg gewoon je vinger over het zwarte volggebied om je muiscursor te verplaatsen, dan heb je ook rechts, links en midden klikken.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-uw-pc-foto op afstand te bedienen 8

Trek het toetsenbord omhoog en u kunt typen op uw pc. Je ziet de tekst op je iOS-apparaat en ook op de computer.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen

We openden bijvoorbeeld Kladblok en begonnen het in te typen vanaf onze iPod Touch.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen 10

U kunt elk programma typen dat op uw pc is geïnstalleerd. Hier typen we een zoekterm in de Firefox Google-balk. Dit is wat je op je iOS-apparaat ziet...

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-uw-pc-foto op afstand te bedienen 11

Wat u ook typt, het is precies wat wordt weergegeven in welk programma u ook gebruikt.

gebruik-je-iphone-of-ipod-touch-om-je-pc-foto op afstand te bedienen 12

Je kunt het ook in de liggende modus gebruiken, waardoor typen sneller gaat.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen 13

Ga naar Instellingen om de manier te wijzigen waarop de afstandsbediening met uw computer werkt. U kunt dingen wijzigen zoals de volgsnelheid, klikopties, scrollen en meer.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-uw-pc-op afstand te bedienen foto 14

Als u de verbinding wilt verbreken, tikt u op het pictogram Verbinding verbreken.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen 15

Het duurt slechts enkele ogenblikken om het signaal los te koppelen.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen 16

Het bevat ook een mooie gebruikershandleiding voor het geval je vastloopt of niet zeker weet hoe je iets moet bedienen.

gebruik-uw-iphone-of-ipod-touch-om-op-afstand-uw-pc-foto te bedienen 17

Touch Mouse van Logitech is een eenvoudige externe app voor je Mac of pc. Het bevat geen geavanceerde functies van andere commerciële externe apps zoals HippoRemote, maar het is gratis en doet goed werk. Dit kan erg handig zijn als uw pc is aangesloten op uw HDTV of als u achterover wilt leunen aan uw bureau en niet dichtbij uw toetsenbord en muis hoeft te zitten. Als u Windows Media Center gebruikt, kunt u dit eenvoudig vanuit uw luie stoel bedienen.

Logitech Touch Mouse-app voor iPhone, iPod Touch en iPad

Touch Mouse Server downloaden

Meer verhalen

Android-applicaties geforceerd doden zonder Taakbeheer

Als u uw Android-telefoon intensief gebruikt, bent u waarschijnlijk een situatie tegengekomen waarin een toepassing met fouten niet helemaal goed werkte, maar er was geen manier om de toepassing in de interface te verlaten. Hier leest u hoe u elke toepassing kunt doden zonder taakbeheer van derden.

Stapsgewijze handleiding voor het installeren van iTunes zonder extra bloatware

Vorige week schreef onze vriend Ed Bott een uitstekend artikel over het installeren van iTunes 10 op Windows zonder extra opgeblazen gevoel. Vandaag bekijken we hoe u een minimale installatie uitvoert met een stapsgewijze zelfstudie.

Kopieer en plak in Outlook zonder uw opmaak te verpesten

Vaak moet u tekst uit verschillende bronnen in een e-mail kopiëren en plakken. Standaard behoudt Outlook de opmaak van wat het ook is dat u plakt in plaats van de opmaak van de e-mail die u opstelt. Hier is een snelle tip over hoe je dat gedrag kunt veranderen.

Veel schijfruimte vrijmaken op Ubuntu Linux door pakketbestanden in de cache te verwijderen

Als je op mij lijkt, heb je waarschijnlijk Ubuntu op je oudere computers, en ze hebben vaak kleinere harde schijven, dus je wilt zoveel mogelijk schijfruimte besparen. Hier is een eenvoudige truc om verrassend veel schijfruimte vrij te maken.

Desktopmeldingen inschakelen voor Google Agenda in Chrome

Een van de belangrijkste functies die ervoor zorgden dat ik de agenda van Outlook bleef gebruiken, waren de bureaubladmeldingen die opdoken om me eraan te herinneren dat het tijd was voor weer een saaie vergadering. Nu met Google Agenda- en Chrome-meldingen, mis ik nooit de kans om door een andere vergadering heen te slapen.

Inbrekers van sociale netwerken gearresteerd in New Hampshire

Hier is iets om over na te denken de volgende keer dat u overweegt uw offline reizen of activiteiten op een sociaal netwerk te plaatsen: helemaal niets posten kan het beste en veiligste beleid blijken te zijn.

Het formaat van alle vensterkolommen wijzigen met een enkele toetsaanslag

Als je te maken hebt met een toepassing die gegevens in een reeks kolommen weergeeft, is het vaak frustrerend om elke kolom afzonderlijk te moeten verkleinen, maar vandaag hebben we een geweldige truc voor je waarmee je alle kolommen met een enkele toetsaanslag kunt verkleinen.

Internet Explorer 9 heeft volledige hardwareversnelling van alle pagina-inhoud

Op woensdag zal Microsoft de officiële bèta van Internet Explorer 9 aankondigen en de nieuwe interface onthullen, maar als je geïnteresseerd bent in de technologie achter de schermen, hebben ze nu een geweldig artikel voor je.

Webmailstatistieken tonen Hotmail en Gmail groeien, Yahoo neemt af

Het lijkt erop dat Hotmail echt groeit, terwijl Yahoo down is. Wat dit je niet vertelt, is dat Gmail het afgelopen jaar 22% won, terwijl Hotmail slechts 3% won.

Week in Geek: Microsoft haalt 100.000 pc-botneteditie neer

Deze week hebben we geleerd welk type geheugen op Linux-pc's is geïnstalleerd, iPods beheren met MediaMonkey, een rommelig contextmenu van Internet Explorer opruimen, een PowerPoint 2010-presentatie naar video converteren, Windows 7 overschakelen naar de XP Style Alt-Tab-switcher, en meer.