Geavanceerde lettertypeligaturen gebruiken in Office 2010

Lettertypen kunnen ervoor zorgen dat uw documenten opvallen en gemakkelijker te lezen zijn, en Office 2010 helpt u uw lettertypen nog verder te ontwikkelen met ondersteuning voor OpenType-ligaturen, stilistische sets en meer. Hier volgt een korte blik op deze nieuwe lettertypefuncties in Office 2010.

Invoering

Vanaf Windows 7 heeft Microsoft zich ingespannen om meer geavanceerde lettertypefuncties in hun producten te ondersteunen. Windows 7 bevat ondersteuning voor geavanceerde OpenType-lettertypefuncties en legde de basis voor geavanceerde lettertype-ondersteuning in programma's met het nieuwe DirectWrite-subsysteem. Het bevat ook het nieuwe lettertype Gabriola, dat een ongelooflijk aantal prachtige stilistische sets en ligaturen bevat.Nu, met de aanstaande release van Office 2010, brengt Microsoft geavanceerde typografische functies naar de Office-programma's waar we van houden. Dit omvat ondersteuning voor OpenType-ligaturen, stilistische sets, getalvormen, contextuele alternatieve tekens en meer. Deze nieuwe functies zijn beschikbaar in Word, Outlook en Publisher 2010 en werken hetzelfde op Windows XP, Vista en Windows 7.

Houd er rekening mee dat Windows verschillende OpenType-lettertypen bevat die deze geavanceerde functies bevatten. Calibri, Cambria, Constantia en Corbel bevatten allemaal meerdere getalvormen, terwijl Consolas, Palatino Linotype en Gabriola (alleen Windows 7) alle OpenType-functies bevatten. En deze nieuwe functies werken natuurlijk uitstekend met alle andere OpenType-lettertypen die u heeft en die geavanceerde ligaturen, stilistische sets en getalvormen bevatten.

Geavanceerde typografie gebruiken in Word

Om de nieuwe lettertypefuncties te gebruiken, opent u een nieuw document, selecteert u een OpenType-lettertype en voert u wat tekst in. Hier hebben we Word 2010 in Windows 7 met wat willekeurige tekst in het Gabriola-lettertype. Klik op de pijl onder aan het gedeelte Lettertype van het lint om de lettertype-eigenschappen te openen.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 1

U kunt ook de tekst selecteren en op Lettertype klikken.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 2

Klik nu op het tabblad Geavanceerd om de OpenType-functies te zien.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 3

U kunt de instelling voor ligaturen wijzigen...

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 4

Kies Proportionele of Tabellaire nummerafstand...

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 5

En selecteer zelfs Lining of Old-style nummerformulieren.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 6

Hier is een vergelijking van Lining en Old-style nummerformulieren in Word 2010 met het Calibri-lettertype.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 7

Ten slotte kunt u verschillende stilistische sets voor uw lettertype kiezen. Het dialoogvenster toont altijd 20 stijlen, of uw lettertype er nu zoveel bevat of niet. De meeste bevatten slechts 1 of 2; Gabriola omvat 6.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 8

Hier is de tekst van het voertuig zelf, met het lettertype Gabriola met stilistische set 6.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 9

Indrukwekkend, hè? De lettertype-ligaturen veranderen op basis van de context, dus ze veranderen automatisch terwijl u typt. Bekijk de overgang terwijl we het woord Microsoft in Word typten met Gabriola-stijlset 6.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 10

Hier is nog een voorbeeld, waarin de fi- en tt-ligaturen in Calibri worden weergegeven.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 15

Deze effecten werken ook uitstekend in Word 2010 in XP.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 16

En aangezien Outlook Word gebruikt als bewerkingsengine, kunt u dezelfde opties gebruiken in Outlook 2010. Houd er rekening mee dat deze lettertype-effecten mogelijk niet hetzelfde worden weergegeven als de e-mailclient van de ontvanger geen geavanceerde OpenType-typografie ondersteunt. Het wordt natuurlijk perfect weergegeven als de ontvanger Outlook 2010 gebruikt.

Geavanceerde typografie gebruiken in Publisher 2010

Publisher 2010 bevat dezelfde geavanceerde lettertypefuncties. Dit is vooral leuk voor degenen die Publisher gebruiken voor professionele lay-out en ontwerp. Voeg eenvoudig een tekstvak in, voer wat tekst in, selecteer het en klik op de pijl onder aan het lettertypevak zoals in Word om de lettertype-eigenschappen te openen.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 18

Dit dialoogvenster met lettertype-opties is eigenlijk geavanceerder dan de lettertype-opties van Word. U kunt een voorbeeld van uw lettertypewijzigingen op voorbeeldtekst rechtstreeks in het eigenschappenvenster bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​swash toe te voegen aan of te verwijderen van je personages.

gebruik-geavanceerde-lettertype-ligaturen-in-office-2010 foto 19

Conclusie

Geavanceerde typografische effecten zijn een welkome aanvulling op Word en Publisher 2010, en ze zijn erg indrukwekkend in combinatie met moderne lettertypen zoals Gabriola. Van het ontwerpen van elegante headers tot het gebruik van oude stijlnummers, deze functies zijn erg handig en leuk.

Heeft u een favoriet OpenType-lettertype met geavanceerde typografische kenmerken? Laat het ons weten in de comments!

Meer lezen

Vooruitgang in typografie in Windows 7 – Engineering 7 Blog

Nieuwe functies in Microsoft Word 2010

Meer verhalen

Compatibiliteit van add-ons testen en rapporteren in Firefox

Nu de nieuwe versie van Firefox uit is, heeft u waarschijnlijk een of twee favoriete extensies die nog niet zijn bijgewerkt. U kunt die extensie weer aan het werk krijgen, testen en aan Mozilla rapporteren over hoe goed deze het doet met de Add-on Compatibility Reporter-extensie.

Bestanden herstellen van back-ups op Windows Home Server

Als u Windows Home Server gebruikt om een ​​back-up te maken van de machines op uw netwerk, heeft u geluk als u per ongeluk belangrijke bestanden verwijdert of als ze beschadigd raken. Vandaag bekijken we hoe u uw gegevens terugkrijgt van back-ups op uw thuisserver.

Toetsenbordtalen toevoegen aan XP, Vista en Windows 7

Moet u regelmatig in meerdere talen typen in Windows? Hier laten we u de eenvoudige manier zien om invoertalen toe te voegen en te wijzigen aan uw toetsenbord in XP, Vista en Windows 7.

Onze kijk op Opera 10.50 webbrowser

Iedereen heeft het de laatste tijd over de nieuwste versie van Opera gehad, maar misschien heb je er nog niet zo goed naar gekeken. Vandaag kijken we naar 10.50 en laten we je zien waar deze nieuwe browser over gaat.

Converteer een dvd-film rechtstreeks naar AVI met FairUse Wizard 2.9

Bent u op zoek naar een manier om een ​​back-up te maken van uw dvd-filmcollectie naar AVI? Vandaag laten we u zien hoe u een dvd-film rechtstreeks naar AVI kunt rippen met FairUse Wizard.

Hoe Kladblok in Windows 7 te vervangen

Vroeger was Kladblok een noodzakelijk kwaad omdat het snel opstartte en ons een snelle glimp liet opvangen van platte tekstbestanden. Nu zijn er een groot aantal capabele Notepad-vervangingen die net zo snel zijn, maar ook geweldige functiesets hebben.

Een slaaptimer toevoegen aan Windows 7 Media Center

Maak je er een gewoonte van om 's nachts in slaap te vallen terwijl je naar Windows Media Center kijkt? Vandaag gaan we kijken naar de MC7 Sleep Timer voor Windows 7 Media Center. Met deze eenvoudige kleine plug-in kunt u een automatische uitschakeltijd plannen in Media Center.

Bekijk de tijd en datum in Chrome wanneer u uw taakbalk verbergt

Houd je je taakbalk liever verborgen, maar moet je toch in de gaten houden hoe laat het is? Nu kunt u de tijd bijhouden zonder de taakbalk met behulp van de Date Today-extensie voor Google Chrome.

Een rij naar een kolom converteren in Excel op de gemakkelijke manier

U hebt uw werkblad opgesteld met al uw rij- en kolomkoppen en u hebt al uw gegevens ingevoerd. Dan ontdek je dat het er beter uit zou zien als de rijen de kolommen waren en de kolommen de rijen.

Update uw Zune Player-software

Het up-to-date houden van uw computer en software is erg belangrijk om alles soepel en veilig te laten verlopen. Het is ook belangrijk om je geeky-gadgets ook up-to-date te houden. Hier bekijken we het updaten van een Zune HD.