Extern bureaublad gebruiken om toegang te krijgen tot andere computers in een klein kantoor of thuisnetwerk

Als je een thuis- of klein kantoornetwerk hebt met computers op verschillende locaties, wil je misschien allemaal vanaf één machine werken. Vandaag bekijken we de Remote Desktop-functie in Windows waarmee u verbinding kunt maken met elke computer op het netwerk in XP, Vista en Windows 7.

Opmerking: Extern bureaublad is geen client- en hostfunctie die beschikbaar is in de Home-versie van Windows.

Extern bureaublad inschakelen in Vista en Windows 7Het eerste dat we moeten doen, is Remote Desktop inschakelen op een Windows 7- of Vista-machine. Klik met de rechtermuisknop op het computerpictogram op het bureaublad of in het menu Start en selecteer Eigenschappen.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 1

Klik nu op de link Geavanceerde systeeminstellingen.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 2

Klik op het tabblad Extern en selecteer onder Extern bureaublad het onderste keuzerondje... Alleen verbindingen toestaan ​​vanaf computers met Extern bureaublad met verificatie op netwerkniveau (veiliger).

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 3

U kunt ook selecteren welke gebruikers op het netwerk toegang hebben tot Extern bureaublad.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 4

Extern bureaublad inschakelen in XP

Het inschakelen van XP in Remote Desktop is in principe hetzelfde. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en selecteer Eigenschappen, klik op het tabblad Extern en klik onder het gedeelte Extern bureaublad op het vakje naast Gebruikers toestaan ​​op afstand verbinding te maken met deze computer.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 5

Extern bureaublad gebruiken

Als een collega of een lid van uw gezin nu hulp nodig heeft, of als u op computers op andere locaties wilt werken en niet bij elke machine wilt werken, kunt u er op afstand naar toe gaan. Open Remote Desktop en voer de naam of het IP-adres van de andere computer in.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 6

De eerste keer dat u probeert in te loggen (waarbij ik in dit voorbeeld naar een thuisserver remot), krijgt u mogelijk een beveiligingsscherm dat u wilt toestaan ​​en kunt selecteren om niet meer weer te geven.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 7

Wanneer u zich aanmeldt, moet u de naam en het wachtwoord invoeren voordat u verbinding maakt.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 8

Nu kun je op de Windows Home Server werken vanaf een desktopcomputer in de woonkamer.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 9

Inloggen op een Vista-machine is hetzelfde proces ... voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor die machine in.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 10

En dan kun je aan de slag op de Vista-machine.

Hier gaan we van een Windows 7-machine naar een XP-computer op het thuisnetwerk en er wordt een ander beveiligingsbericht weergegeven. Het is een beetje anders dan wanneer je naar een server verhuist, maar nogmaals, je kunt ervoor kiezen om het niet elke keer dat je verbinding maakt te laten verschijnen.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 12

Een manier werken op de XP-laptop ...

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 13

Opties

Wanneer u op afstand naar een computer gaat, zijn er verschillende opties die u kunt selecteren voordat u de sessie start die de Remote Desktop-ervaring zullen veranderen. U moet met deze instellingen experimenteren om te vinden wat het beste voor u werkt. Als u het proces sneller wilt laten verlopen, vooral op oudere hardware, verlaag dan de weergavegrootte en kleur van de externe verbinding. Het is misschien niet zo mooi, maar je kunt je werk sneller gedaan krijgen.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 14

Terwijl u bent ingelogd op de andere computer, wordt de gebruiker buitengesloten terwijl u zich erop bevindt ...

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 15

Zorg er dus voor dat de persoon die aan de machine zit waar je aan werkt niet probeert in te loggen tijdens je sessie, omdat hij je uitlogt.

gebruik-externe-desktop-om-toegang-andere-computers-op-een-klein-kantoor-of-thuisnetwerk foto 16

Conclusie

Helaas is Remote Desktop geen client- en hostfunctie in Home-edities van XP, Vista of Windows 7. U kunt Remote Desktop gebruiken om een ​​verbinding tot stand te brengen vanuit elke editie van Windows. U kunt het echter niet gebruiken om verbinding te maken met computers met Starter- of Home-versies. Er zijn verschillende gratis hulpprogramma's en services die u kunt gebruiken om dezelfde resultaten te krijgen, en we zullen er in de nabije toekomst een paar bekijken. IT-jongens kennen de grote voordelen van Remote Desktop al, maar als je begint met een klein netwerk, zou dit je moeten helpen om ermee aan de slag te gaan. Als u Professional-, Business-, Enterprise- of Ultimate-edities van Vista of Windows 7 of XP Pro op de machines in uw netwerk hebt geïnstalleerd, is het gebruik van Remote Desktop een geweldige manier om vanaf een centrale computer eraan te werken.

Meer verhalen

Zorg ervoor dat uw Windows 7-pc niet wordt afgesloten wanneer u per ongeluk op de aan / uit-knop drukt

Staat uw computer op een vreemde plek waar u soms merkt dat u per ongeluk op de aan/uit-knop drukt en deze wordt uitgeschakeld tijdens het gebruik? Hier bekijken we hoe het probleem kan worden verholpen door de aan / uit-knop te instrueren wat hij moet doen wanneer erop wordt gedrukt.

Vrijdagpret: Rechts 2 Punten

Het is weer een vrijdag en vandaag is het tijd om een ​​flashgame te spelen in de tijd van de baas. Vandaag bekijken we Right 2 Point, een gratis flashgame waarin je moet klikken en wijzen om de slechteriken te doden voordat ze je pakken.

Een nieuwe tabbladpagina in iGoogle-stijl toevoegen aan Chrome

Ben je de standaard nieuwe tabbladpagina in Chrome beu en wil je iets anders? Doe dan met ons mee terwijl we kijken naar het verkrijgen van een nieuwe tabbladpagina in iGoogle-stijl in Google Chrome.

Toegang tot browsegeschiedenis in Google Chrome op de gemakkelijke manier

Klinkt toegang met één klik tot uw browsegeschiedenis in Google Chrome geweldig? Kijk dan eens naar de extensie History Button.

Tips en advies om vandaag nog geld te besparen

Toelage alstublieft~! Weet je nog dat je als kind toeslag kreeg van je ouders? Spreek af om jezelf elke zondag een wekelijkse toelage in contanten te geven voor je uitgaven tijdens de komende week. De sleutel is doordeweeks je creditcard of pinpas niet te gebruiken. Dat gezegd hebbende, kunt u akkoord gaan met bepaalde specifieke

Met Grooveshark kun je je muziek online streamen en delen

Als je op zoek bent naar een muziekservice waarmee je onbeperkte hoeveelheden muziek kunt ontdekken en streamen, je eigen deuntjes kunt uploaden en delen via de populaire sociale netwerken, kun je Grooveshark eens proberen. Vandaag geven we u een overzicht van de service en wat deze te bieden heeft.

Dual Boot Uw vooraf geïnstalleerde Windows 7-computer met XP

Dus je hebt je glimmende nieuwe vooraf geïnstalleerde Windows 7-computer tijdens de feestdagen, maar je wilt betrouwbare XP paraat hebben in een dual-boot setup. Vandaag zullen we een nieuwe partitie maken in Windows 7 en vervolgens XP erop installeren.

WOT (Web of Trust) toevoegen aan Google Chrome, Iron en ChromePlus

Als je hebt gewacht op de officiële WOT-extensie voor Google Chrome, Iron Browser en ChromePlus, dan is je wachten voorbij. Nu kunt u genieten van de volledige kracht van WOT in uw op Chromium-code gebaseerde browser.

Gebruik een web-besturingssysteem om werk gedaan te krijgen en bestanden op te slaan in de cloud

Er zijn tegenwoordig veel services waarmee u bestanden in de cloud kunt opslaan en deze vrijwel overal kunt openen. Deze diensten zijn ontzettend handig, maar wat als je ook een mobiel besturingssysteem nodig hebt? Vandaag bekijken we een aantal online besturingssystemen waarmee u uw

Goedheid voor automatisch oproepen inschakelen in Google Chrome

Heb je gewacht om de goedheid van de Auto-Paging-extensie van Firefox in Google Chrome te krijgen? Nou, je wachten is voorbij. Nu kunt u genieten van het overslaan van die volgende knoppen met de AutoPager Chrome-extensie.