Gebruik elke map voor uw Ubuntu-bureaublad (zelfs een Dropbox-map)

Standaard maakt Ubuntu een map met de naam Desktop in uw thuismap die op uw bureaublad wordt weergegeven. Wat als je iets anders wilt gebruiken, zoals je Dropbox-map? Hier bekijken we hoe u een map voor uw bureaublad kunt gebruiken.

U kunt niet alleen uw bureaubladmap wijzigen, u kunt ook de locatie wijzigen van elke andere map die Ubuntu voor u in uw thuismap maakt, zoals Documenten of Muziek - en dit werkt in elke Linux-distributie met behulp van de Gnome-desktopmanager.

gebruik-elke-map-voor-uw-ubuntu-desktop-zelfs-een-dropbox-map foto 1In dit voorbeeld gaan we het bureaublad wijzigen om onze Dropbox-map weer te geven. Open uw thuismap in een bestandsbrowser door op Plaatsen > Thuismap te klikken.

gebruik-elke-map-voor-uw-ubuntu-desktop-zelfs-een-dropbox-map foto 2

Open in de thuismap de map .config. Standaard is .config verborgen, dus het kan zijn dat u verborgen mappen (tijdelijk) moet tonen door op Beeld > Verborgen bestanden tonen te klikken.

gebruik-elke-map-voor-uw-ubuntu-desktop-zelfs-een-dropbox-map foto 3

Open vervolgens de map .config door erop te dubbelklikken.

gebruik-elke-map-voor-uw-ubuntu-desktop-zelfs-een-dropbox-map foto 4

Open nu het bestand user-dirs.dirs...

gebruik-elke-map-voor-uw-ubuntu-desktop-zelfs-een-dropbox-map foto 5

Als dubbelklikken erop het niet opent in een teksteditor, klik er dan met de rechtermuisknop op en kies Openen met andere toepassing... en zoek een teksteditor zoals Gedit.

Wijzig het item dat is gekoppeld aan XDG_DESKTOP_DIR in de map die u als bureaublad wilt weergeven. In ons geval is dit $HOME/Dropbox.

Opmerking: de ~-snelkoppeling voor de homedirectory werkt niet in dit bestand (gebruik daarvoor $HOME), maar een absoluut pad (d.w.z. een pad dat begint met /) zal wel werken.

gebruik-elke-map-voor-uw-ubuntu-desktop-zelfs-een-dropbox-map foto 6

Voel je vrij om ook de locaties van de andere mappen te wijzigen.

Bewaar en sluit user-dirs.dirs. Op dit punt kunt u zich afmelden en vervolgens weer aanmelden om uw bureaublad terug te krijgen, of een terminalvenster openen Toepassingen > Accessoires > Terminal en invoeren:

killall nautilus

Nautilus (de bestandsbeheerder in Gnome) zal zichzelf opnieuw opstarten en uw nieuw gekozen map als bureaublad weergeven!

gebruik-elke-map-voor-uw-ubuntu-desktop-zelfs-een-dropbox-map foto 7

Dit is een coole truc om elke map voor je Ubuntu-bureaublad te gebruiken. Wat heb je als bureaubladmap gebruikt? Laat het ons weten in de comments!

Meer verhalen

Sparklines gebruiken in Excel 2010

Een van de coole functies van Excel 2010 is de toevoeging van Sparklines. Een Sparkline is in feite een kleine grafiek die wordt weergegeven in een cel die uw geselecteerde gegevensset vertegenwoordigt, waarmee u snel en gemakkelijk trends in één oogopslag kunt zien.

Gebruikershandleiding voor gedeelde mappen van Dropbox

Dropbox is een ongelooflijk handig hulpmiddel om al je bestanden gesynchroniseerd te houden tussen je computers en de cloud. Hier gaan we kijken hoe je je hele team op dezelfde pagina kunt houden met gedeelde Dropbox-mappen.

Opstarten vanaf een USB-station, zelfs als uw BIOS u dat niet toelaat

Je hebt altijd een betrouwbare opstartbare USB-stick bij je om computerproblemen op te lossen, maar wat als je met het BIOS van een pc niet vanaf USB kunt opstarten? We laten u zien hoe u een cd of diskette kunt maken waarmee u kunt opstarten vanaf uw USB-station.

Achtergrond aanpassen in Windows 7 Starter Edition

Als je de Starter Edition van Windows 7 op je netbook hebt geïnstalleerd, ben je het misschien zat om naar de standaardachtergrond te kijken. Met Starter Background Changer hebt u gemakkelijk toegang tot andere aanpassingsopties.

De beginnershandleiding voor Greasemonkey-gebruikersscripts in Firefox

Iedereen weet dat Firefox add-ons heeft voor vrijwel alles, maar als je je installatie niet wilt opblazen, heb je in plaats daarvan altijd de optie Greasemonkey-scripts. Hier is een korte inleiding over het gebruik ervan.

Versnel het Help-dialoogvenster in Windows en Office

Wanneer u op Help klikt, wilt u niet wachten tot uw computer het naar u toe brengt. Hier leest u hoe u het Help-dialoogvenster in Windows en Office kunt versnellen.

Op afstand opgenomen tv plannen en streamen in Windows 7 Media Center

Ben je ooit van huis geweest en realiseerde je je plotseling dat je vergeten bent je favoriete programma op te nemen? Nu Windows 7 Media Center, kunnen gebruikers met Remote Potato opnames op afstand plannen vanaf hun telefoons of mobiele apparaten.

Diagnose van pc-hardwareproblemen met een Ubuntu Live-cd

Dus je pc wordt willekeurig afgesloten of geeft je het blauwe scherm van de dood, maar je kunt niet achterhalen wat er mis is. Het probleem kan gerelateerd zijn aan slecht geheugen of hardware, en gelukkig heeft de Ubuntu Live-cd een aantal hulpmiddelen om u te helpen erachter te komen.

Configuratiescherm toevoegen aan mijn computer in Windows 7 of Vista

In de tijd van Windows XP kon je het Configuratiescherm eenvoudig aan Deze computer toevoegen met een eenvoudig selectievakje in de mapweergave-instellingen. Windows 7 en Vista maken dit niet zo gemakkelijk, maar er is nog steeds een manier om het terug te krijgen.

Beginnershandleiding voor Flock, de Social Media Browser

Wilt u een browser die vanaf het eerste moment dat u hem opstart als een sociale hub kan werken? Als je dol bent op het idee van een browser die klaar is om uit de doos te gaan, sluit je dan bij ons aan als we naar Flock kijken.