Gebruik de Windows-toets voor het startmenu in Ubuntu Linux 10.04+

Linux-distributies zoals Ubuntu openen het hoofdmenu met Alt+F1 in plaats van de Windows-toets die de meeste nieuwe Linux-gebruikers zouden verwachten, maar vroeger was het eenvoudig om de sneltoets te wijzigen. Sinds Ubuntu 9.10 is het proces niet zo voor de hand liggend, maar we hebben de instructies voor je.

Voor het geval je een totale newb bent, hier is het menu waar we het over hebben:gebruik-de-windows-sleutel-voor-de--en-ldquo;start-en-rdquo;-menu-in-ubuntu-linux-1004 foto 2

Wijzig de sneltoets voor het hoofdmenu van Gnome in de Windows-toets

Het eerste dat u normaal gesproken zou doen, is naar Systeem -> Voorkeuren -> Sneltoetsen om de sneltoets te wijzigen, maar helaas kan het hoofdmenu van het paneel weergeven niet worden toegewezen aan de Windows-toets. Je kunt zoveel op de toets drukken als je wilt, maar dat werkt hier niet.

gebruik-de-windows-sleutel-voor-de--en-ldquo;start-en-rdquo;-menu-in-ubuntu-linux-1004 foto 3

Wat u moet doen, is ofwel een terminal openen of de sneltoets Alt+F2 gebruiken om het dialoogvenster Toepassing uitvoeren te openen en vervolgens het volgende in te plakken:

|__+_|

gebruik-de-windows-sleutel-voor-de--en-ldquo;start-en-rdquo;-menu-in-ubuntu-linux-1004 foto 4

Als je eenmaal op de enter-toets hebt gedrukt, opent de Windows-toets niet alleen het hoofdmenu, maar wordt ook het paneel Sneltoetsen bijgewerkt met Super L, wat de linker Windows-toets betekent.

gebruik-de-windows-sleutel-voor-de--en-ldquo;start-en-rdquo;-menu-in-ubuntu-linux-1004 foto 5

En daar ga je.

Meer verhalen

Regelmatige financiële controle leidt tot minder overbesteding

In een zwakke economie is het noodzakelijk om geld te besparen, dus waakzaam zijn over het controleren van uw uitgaven en serviceverbruik kan helpen om te hoge uitgaven te beteugelen. Als u te lang wacht met het aanpassen van het bestedingspatroon en het beperken van het verbruik van diensten, kunnen uw rekeningen snel uit de hand lopen.

Bewaar eenvoudig een gespiegelde back-up van lokale bestanden op al uw netwerkcomputers

Als u meerdere computers van eindgebruikers in een netwerk hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een back-up wordt gemaakt van bestanden die lokaal op de respectieve computers zijn opgeslagen in het geval van een storing op de harde schijf. Het onderhouden van back-upprogramma's, configuraties en, mogelijk, ondersteuningskosten op elke machine kan erg lastig zijn, dus als:

Verzend of ontvang e-mails in Gmail volgens uw schema met Boomerang (en we hebben uitnodigingen)

Heb je ooit een e-mail op een ander tijdstip moeten verzenden of ontvangen en wilde je deze inplannen? Boomerang is een nieuwe bèta-add-on voor Google Chrome en Firefox waarmee je Gmail rond je tijd kunt plannen en we hebben 1.000 uitnodigingen!

Vrijdagpret: Souptoys Toybox

Vrijdag is weer voorbij en nu is het tijd voor jou om een ​​pauze te nemen en plezier te hebben. Deze week hebben we een set speelgoed en speelsets voor je desktop, verpakt in een mooi, eenvoudig te installeren pakket.

Een back-up maken van uw Windows Home Server-systeemstatus

Soms kan het systeem onstabiel worden wanneer u aanpassingen maakt aan WHS of bepaalde invoegtoepassingen installeert. Hier bekijken we hoe u een back-up kunt maken van de WHS-systeemstatus en/of het register, zodat u deze kunt herstellen als er iets misgaat.

Documenten met tabbladen toevoegen aan Microsoft Word

Wilt u net als uw webbrowser kunnen schakelen tussen uw Word-documenten met tabbladen? Hier leest u hoe u van Word een documentinterface met tabbladen kunt maken, zodat u eenvoudig meerdere bestanden tegelijk kunt bewerken.

Ontvang gratis studentensoftware van Microsoft bij DreamSpark

Als je op de universiteit zit, is de kans groot dat je overweldigd wordt door stijgende collegegeld- en studiekosten. Hier leest u hoe u een kleine pauze kunt nemen met absoluut gratis ontwikkelings- en ontwerpsoftware van Microsoft via DreamSpark.

Transformeer alleen-installatie-applicaties in draagbare applicaties

Hoewel er een groot aantal nuttige toepassingen en hulpprogramma's beschikbaar zijn via draagbare distributies, blijven veel hulpprogramma's nog steeds in hun installatieformaat. Deze beperking mag u er echter niet van weerhouden om het betreffende programma als draagbare toepassing te gebruiken. Met een paar trucjes hebben we

Voicemail effectief gebruiken op het werk

Voicemail gebruiken om met collega's te communiceren is een noodzakelijk kwaad, maar voor veel mensen is het luisteren naar voicemail en het terugsturen van berichten tijdrovend en verbreekt het hun concentratie. De samenleving neigt steeds meer naar online communicatie, dus als je geen effectieve berichten achterlaat, zullen ze dat misschien nooit worden

10 geweldige skins die VLC Media Player er geweldig laten uitzien

VLC-mediaspeler is geweldig voor het afspelen van allerlei soorten mediabestanden op uw systeem, maar u geeft misschien niet om de native look. We hebben een geweldige verzameling skins om je op weg te helpen bij het verwijderen van de blah-factor en om VLC een stuk leuker te maken om naar te kijken.