Gebruik Snel starten als een superkrachtige applicatiestarter

Bent u op zoek naar een app-opstartprogramma van hoge kwaliteit dat niets kost? U hoeft eigenlijk alleen maar naar uw Windows-machine te kijken. Vandaag laten we u een weinig bekende functie in Windows zien die u een superkrachtige applicatiestarter biedt.

Als je ooit op de shareware-sites hebt gezocht naar een applicatiestarter (een klein programma dat wordt gebruikt om andere programma's te starten), dan heb je gemerkt dat er honderden zijn. Sommige kosten zelfs geld. Voor welke moet u betalen, downloaden, installeren, configureren en gebruiken? Misschien geen van allen! Er is een weinig bekende functie in alle recente versies van Windows die kan dienen als een volledig uitgeruste applicatiestarter - niet alleen voor programma's, maar ook voor bestanden, mappen, afspeellijsten - helemaal niets!

gebruik-snelle-lancering-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 1Je hebt misschien gemerkt dat na het installeren van een te veel programma's op je systeem dat je snelstartbalk (de pictogrammen naast je Start-knop) overloopt, door de extra pictogrammen achter een klein pijltje te verbergen:

gebruik-snelle-lancering-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 2

De meeste power-users zien dit als een ergernis en verwijderen snel de onnodige iconen, of verbreden de Quick Launch-balk om alle iconen zichtbaar te maken. Maar de ergernis van de een is de functie van de ander die niet zonder kan: dit overloopgebied kan worden gebruikt door het te vullen met de pictogrammen (snelkoppelingen naar programma's, bestanden, mappen, enz.) van uw keuze. U kunt zelfs submappen toevoegen, pictogrammen aanpassen en scheidingslijnen toevoegen.

Ook kun je, in tegenstelling tot de meeste applicatiestarters die er zijn, met de rechtermuisknop op elk item klikken en een compleet contextmenu krijgen voor eenvoudige aanpassing van elk item.

gebruik-snel-start-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 3

Dit systeem werkt in Windows XP, Windows Vista en Windows 7, hoewel het alleen werkt in Windows 7 als u terugkeert naar de oude taakbalk en de balk Snel starten inschakelt.

Mogelijke toepassingen:

In de bovenstaande schermafbeelding kunt u enkele van de mogelijke toepassingen voor deze functie zien. Naast de verschillende getoonde individuele programma's, is er ook:

  • Een submap voor honderden afspeellijsten (snelkoppelingen naar M3U- of PLS-bestanden), die (in dit geval) verder zijn gerangschikt in sub-submappen
  • Een submap voor links naar online radiostations
  • Een submap voor snelkoppelingen naar RDP-bestanden (Windows Remote Desktop) of VNC-bestanden - die elk een verbinding vertegenwoordigen om een ​​andere computer te bekijken/besturen
  • Een submap voor snelkoppelingen naar de verschillende virtuele machines op uw systeem
  • Een submap voor veelgebruikte documenten (Word-documenten, spreadsheets, enz.)
  • Een snelkoppeling naar de Quick Launch-map zelf, waar al deze links en submappen zijn opgeslagen

Andere nuttige ideeën zijn onder meer:

  • Links naar veelgebruikte mappen - op de lokale computer of op het netwerk

Het werkt op werkstations en servers:

gebruik-snelle-lancering-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 4

Hoe het in te stellen

Als u de balk Snel starten niet hebt ingeschakeld, moet u dat eerst doen.

Vervolgens moet u de map Snel starten openen - de map met de pictogrammen (snelkoppelingen) die in de balk Snel starten verschijnen. Dit kan worden gedaan door op de Start-knop te klikken en shell:quick launch te typen (XP-gebruikers moeten eerst op de Start-knop klikken en vervolgens op de optie Uitvoeren) en vervolgens op Enter drukken:

gebruik-snel-start-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 5

De map Snel starten zou moeten openen, met de standaardset pictogrammen die Windows daar laadt:

gebruik-snel-start-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 6

Vanaf hier is het vrij eenvoudig. Maak eenvoudig snelkoppelingen in deze map voor elk programma, bestand of elke map die u nodig hebt in uw nieuwe applicatiestarter. U kunt snelkoppelingen maken naar zo ongeveer alles (stations, applets voor het configuratiescherm, netwerkshares, enz.) .

Altijd een handige toevoeging aan deze map is een snelkoppeling naar de map Snel starten zelf. Dit klinkt misschien vreemd recursief, maar het is eigenlijk heel handig om een ​​snelkoppeling naar de map Snel starten op de balk Snel starten te hebben, zodat u gemakkelijk nieuwe pictogrammen kunt toevoegen, pictogrammen kunt verwijderen of ze kunt reorganiseren (hoewel de meeste van deze functies kunnen worden uitgevoerd door met de rechtermuisknop op een pictogram te klikken of door te slepen en neer te zetten). Om een ​​pictogram voor de Quick Launch-map toe te voegen, zoekt u de Quick Launch-map in het rechterdeelvenster van uw Verkenner-venster en sleept u vervolgens de map met de rechtermuisknop (klik en sleept u met de rechtermuisknop) naar het rechterdeelvenster van het Verkenner-venster:

gebruik-snel-start-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 7

Wanneer u de muisknop loslaat, kiest u hier snelkoppelingen maken in het menu dat verschijnt. Misschien wilt u de resulterende snelkoppeling een andere naam geven.

Scheidingslijnen maken

Sommige programma's voor het starten van toepassingen bieden de mogelijkheid om scheidingslijnen te maken om grote groepen pictogrammen in kleinere functionele groepen te splitsen. Windows heeft zo'n functie niet ingebouwd, maar met een beetje creativiteit kunnen we een aantal fatsoenlijke imitaties maken:

gebruik-snel-start-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 8

Die scheidingslijnen zijn gewoon Windows-snelkoppelingen die zijn hernoemd naar ——————. Maak er op elk gewenst moment een door met de rechtermuisknop te klikken in de map Snel starten en Nieuw/Snelkoppeling te selecteren. Het maakt niet echt uit wat we typen op de locatie van de snelkoppeling (omdat we er nooit op zullen klikken), maar het zou iets moeten zijn dat op de Windows-computer bestaat. Je kunt kladblok typen als je wilt:

gebruik-snel-start-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 9

Geheime tip: aangezien niemand ooit op deze scheidingslijn zal klikken, wil je er misschien een snelkoppeling van maken naar een geheim document (of map) waarvan je niet wilt dat iemand anders het ooit ontdekt. Alleen jij zult weten dat de onschuldig ogende scheidingslijn echt een kortere weg is naar je plannen voor wereldheerschappij!

Nadat u op Volgende hebt geklikt, wordt u gevraagd een naam voor de snelkoppeling in te voeren. Typ —————– (het maakt niet uit hoeveel tekens u typt):

gebruik-snel-lancering-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 10

Tip: Als je meerdere scheidingslijnen nodig hebt, moet je elke regel maken met een ander aantal - tekens.

Nadat u op Voltooien hebt geklikt, wordt uw snelkoppeling voor de scheidingslijn gemaakt:

gebruik-snel-lancering-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 11

Het enige dat u nog hoeft te doen met de scheidingslijn, is het blauwe Kladblok-pictogram verwijderen. We doen dit door het pictogram van de snelkoppeling te wijzigen in een leeg pictogram. Klik eerst met de rechtermuisknop op de scheidingslijn en kies Eigenschappen. Het vak met snelkoppelingseigenschappen verschijnt:

gebruik-snelle-lancering-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 12

Klik op de knop Pictogram wijzigen.... Het vak Pictogram wijzigen verschijnt:

gebruik-snelle-lancering-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 13

Het bestand waarin we naar pictogrammen moeten zoeken is %SystemRoot%system32SHELL32.dll. Dit is een speciaal bestand dat heel veel pictogrammen bevat voor gebruik met Windows-snelkoppelingen. Elke keer dat u het pictogram in een Windows-map of snelkoppeling moet wijzigen en op zoek bent naar een degelijke selectie pictogrammen, controleer dan eerst dit bestand!

Voer deze bestandsnaam in het veld bovenaan in en druk op Enter. Het onderste vak wordt gevuld met pictogrammen:

gebruik-snelle-lancering-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 14

Een leeg pictogram is te vinden in de 13e kolom, 2e rij. Markeer dat pictogram en klik op OK. Uw snelkoppeling voor de scheidingslijn lijkt nu helemaal geen pictogram te hebben:

gebruik-snelle-lancering-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 15

Organisatie

Nadat u alle gewenste pictogrammen (snelkoppelingen), scheidingslijnen en submappen hebt toegevoegd, hoeft u alleen nog maar ze in de juiste volgorde in uw snelstartbalk te ordenen.

Dit is makkelijker dan het klinkt. Het enige wat u hoeft te doen is elk pictogram met de muis op te pakken en het omhoog of omlaag te slepen naar de juiste locatie (zorg ervoor dat u het niet op een ander pictogram laat vallen):

gebruik-snelle-lancering-als-een-superkrachtige-applicatie-launcher foto 16

Als er een pictogram verschijnt in het hoofdgedeelte van de Quick Launch-balk (naast de Start-knop) die je nodig hebt om naar het overloopmenu te gaan, is dit eigenlijk lastig om te bereiken. Het blijkt gemakkelijker te zijn om de pictogrammen uit het overloopmenu te slepen die daar niet thuishoren en ze op het hoofdgedeelte van de balk Snelstarten neer te zetten.

Merk op dat het reorganiseren van de pictogrammen in de Snelstartmap (wanneer het mapvenster open is) geen effect heeft op hun positie in de Snelstartbalk of het menu.

Dat is het!

En onthoud, hoe meer tijd u besteedt aan het krijgen van uw vaak gebruikte programma's, bestanden en mappen in uw nieuwe applicatiestarter, hoe meer tijd u bespaart in de toekomst op zoek naar hen op uw systeem.

En vergeet niet de twee voorbereidende stappen voor de Windows 7-gebruikers die er zijn:

Laat de taakbalk van Windows 7 meer werken als Windows XP of Vista

Voeg de snelstartbalk toe aan de taakbalk in Windows 7

Meer verhalen

Ouderlijk toezicht gebruiken in Windows 7

De functie Ouderlijk toezicht is een waardevol hulpmiddel om te bepalen hoeveel tijd uw kinderen op de computer doorbrengen en welke programma's ze gebruiken. Vandaag bekijken we hoe u Ouderlijk toezicht in Windows 7 kunt instellen en gebruiken.

Bekijk woorddefinities in Google Chrome met DictionaryTip

Heeft u af en toe snelle toegang tot een woordenboek of thesaurus nodig tijdens het browsen, maar vindt u het lastig om een ​​nieuw tabblad met de juiste website te openen? Nu heb je snel en gemakkelijk toegang op hetzelfde tabblad met de DictionaryTip-extensie voor Chrome.

Aanmelden bij meerdere Same-Service-accounts in Firefox

Heeft u een manier nodig om in één browser in te loggen op meerdere accounts voor dezelfde online service? Dan is het misschien handig om de Multifox-extensie voor Firefox eens goed te bekijken.

Pas de Windows 7-taakbalk aan met 7 Taskbar Tweaker

De nieuwe taakbalk in Windows 7 heeft veel coole functies, maar is misschien niet alles wat je wilt. Vandaag bekijken we een gratis hulpprogramma waarmee u de taakbalk van Windows 7 kunt aanpassen en het standaardgedrag ervan kunt wijzigen.

Nieuwe thema's downloaden in Windows 7

Als u uw bureaublad in Windows 7 gemakkelijk wilt opfleuren, is het een goede methode om het thema te wijzigen. Als je de standaardthema's van het besturingssysteem al hebt verbruikt, wil je misschien nieuwe downloaden. Hier bekijken we hoe u eenvoudig nieuwe thema's kunt downloaden van de personalisatiegalerij van Microsoft.

Configureer uw computer om een ​​back-up te maken naar Windows Home Server

Een van de coole functies van Windows Home Server is dat je back-ups van de andere computers in je netwerk op de server kunt zetten. Vandaag bekijken we het proces van het configureren van een computer in uw netwerk om automatisch een back-up te maken naar WHS.

Toegang tot uw Dropbox-bestanden in Google Chrome

Ben je op zoek naar een snelle manier om toegang te krijgen tot de bestanden in je Dropbox-account terwijl je Chrome gebruikt? Doe dan mee terwijl we de Dropbox-extensie bekijken.

Verdicht de bladwijzers in de Firefox-bladwijzerwerkbalk

Heeft u veel bladwijzers en bladwijzermappen in uw bladwijzerwerkbalk en hebt u een manier nodig om ze beter te laten passen? Zie hoe mooi uw bladwijzers kunnen worden gecondenseerd met de Smart Bookmarks Bar-extensie voor Firefox.

Print alleen geselecteerde gebieden van een spreadsheet in Excel 2007 & 2010

Soms moet u gegevens in een Excel-spreadsheet afdrukken, maar het is zonde om alles uit te printen. Vandaag laten we u zien hoe u alleen bepaalde delen van het document kunt afdrukken die u nodig hebt.

Voorkom dat uTorrent 2.0 automatisch start in Windows

Als je de nieuwe uTorrent 2.0 gebruikt, is het je misschien opgevallen dat deze automatisch start bij het opstarten in Windows. Zelfs als u het uitschakelt in Systeemconfiguratie. Hier laten we u zien hoe u het volledig kunt uitschakelen om automatisch te starten.