Gebruik de voorbeeld-app van uw Mac om afbeeldingen bij te snijden, het formaat te wijzigen, te roteren en te bewerken

gebruik-je-mac-en-8217;s-preview-app-om-bijsnijden-formaat-wijzigen-roteren-en-bewerken-afbeeldingen foto 1

De Preview-app van je Mac bevat niet alleen functies voor het bewerken van pdf's. Het is ook een geweldige kleine afbeeldingseditor. Voorvertoning biedt basishulpmiddelen voor het bijsnijden, vergroten/verkleinen, roteren, annoteren en anderszins aanpassen van afbeeldingen.

Net zoals QuickTime iMovie nooit zal vervangen ondanks al zijn handige mediabewerkingsfuncties, zal Preview nooit Photoshop of zelfs iPhoto vervangen. Maar voor wat snelle en eenvoudige beeldbewerking is Preview verrassend handig.Een afbeelding in preview krijgen

Een afbeelding in Voorvertoning krijgen is eenvoudig. Standaard kunt u eenvoudig dubbelklikken op een afbeeldingsbestand en het wordt geopend in Voorvertoning. Als u de associaties van uw afbeeldingsbestanden hebt gewijzigd, kunt u Command-klikken of met de rechtermuisknop op een afbeeldingsbestand klikken, Openen met aanwijzen en Voorbeeld selecteren.

U kunt de Preview-app ook openen vanuit de map Programma's, Launchpad of door op Command + Space te drukken om Spotlight Search te openen en naar Preview te zoeken. Vanuit Voorvertoning kunt u het afbeeldingsbestand rechtstreeks openen. Of, terwijl Voorvertoning geopend is, kunt u op Bestand > Nieuw van klembord klikken om een ​​afbeeldingsbestand van uw klembord te importeren. U kunt de afbeelding vervolgens bewerken en terugzetten op uw klembord door op Bewerken > Kopiëren te klikken.

Als u een schermafbeelding wilt maken en deze wilt bewerken, kunt u op Command+Shift+3 drukken om een ​​schermafbeelding van uw volledige scherm te maken, op Command+Shift+4 om een ​​schermafbeelding van een selecteerbaar gebied te maken, of op Command+Shift+5 om een ​​screenshot te maken van alleen het huidige venster. De schermafbeelding wordt opgeslagen als een .png-bestand op uw bureaublad en u kunt deze openen in Voorvertoning om te beginnen met bewerken. (Of u kunt Ctrl ingedrukt houden terwijl u een schermafbeelding maakt, bijvoorbeeld Command+Ctrl+Shift+3. Uw Mac slaat de schermafbeelding op uw klembord op en u kunt deze importeren in Voorvertoning met de optie Bestand > Nieuw van klembord. )

gebruik-je-mac-en-8217;s-preview-app-om-bijsnijden-formaat wijzigen-roteren-en-bewerken-afbeeldingen foto 2

Een afbeelding roteren

Het roteren van een afbeelding is eenvoudig. Klik een of meerdere keren op de draaiknop op de werkbalk in de buurt van de rechterbovenhoek van het venster. U kunt ook op het menu Bewerken klikken en op een van de opties Roteren of Spiegelen klikken.

Om uw wijzigingen op te slaan, klikt u op Bestand > Opslaan. U kunt ook op Bestand > Dupliceren klikken om een ​​duplicaatkopie te maken en de bewerkte afbeelding als een nieuw bestand op te slaan, waarbij de originele afbeelding behouden blijft voordat de bewerkingen werden aangebracht.

Om eventuele wijzigingen ongedaan te maken, klikt u op het menu Bewerken en selecteert u Ongedaan maken. Om terug te keren naar het originele afbeeldingsbestand voordat u het begon te bewerken, klikt u op het menu Bestand, wijst u Terugkeren naar aan en selecteert u de originele afbeeldingsversie.

gebruik-uw-mac-en-8217;s-preview-app-om-bijsnijden-formaat wijzigen-roteren-en-bewerken-afbeeldingen foto 3

Een afbeelding bijsnijden

Een afbeelding bijsnijden is ook eenvoudig. Voorvertoning gebruikt standaard de rechthoekige selectie, dus u zou gewoon moeten kunnen beginnen met klikken en slepen. Klik op het menu Extra en selecteer Rechthoekige selectie als dit niet werkt zoals verwacht.

Klik en sleep ergens in de afbeelding om een ​​rechthoekig gedeelte van de afbeelding te selecteren. Klik daarna op Extra > Bijsnijden en het voorbeeld zal de selectie bijsnijden, waarbij al het andere in de afbeelding wordt weggesneden. Zoals bij elke bewerking, klikt u op Bestand > Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

gebruik-je-mac-en-8217;s-preview-app-om-bijsnijden-formaat-draaien-en-bewerken-afbeeldingen foto 4

Formaat van een afbeelding wijzigen

Selecteer Extra > Grootte aanpassen om het dialoogvenster Formaat wijzigen te openen, waarmee u het formaat van de afbeelding kunt wijzigen. Het ondersteunt veel meeteenheden, waaronder pixels. Standaard wordt het formaat van de afbeelding proportioneel aangepast, waarbij de oorspronkelijke beeldverhouding behouden blijft om ervoor te zorgen dat de gewijzigde afbeelding er niet uitgerekt of vervaagd uitziet.

Hulpmiddelen voor het wijzigen van het formaat van afbeeldingen zoals deze zijn handig voor het verkleinen van afbeeldingen, zodat ze niet zoveel zichtbaar gebied of ruimte op de schijf in beslag nemen. Ze zijn niet ideaal voor het vergroten van een afbeelding, omdat de uitvergrote afbeelding van lagere kwaliteit is - om deze reden is het vergroten van een afbeelding bijna nooit een goed idee.

gebruik-uw-mac-en-8217;s-preview-app-om-bijsnijden-formaat-roteren-en-bewerken-afbeeldingen foto 5

Een afbeelding annoteren

Voorvertoning bevat verschillende hulpmiddelen voor het markeren van afbeeldingen - dezelfde die in PDF's werken - die u kunt openen door te klikken op de knop Markup-werkbalk weergeven in de rechterbovenhoek van het venster. U kunt ook op het menu Extra klikken, Annoteren aanwijzen en een van deze hulpmiddelen in het menu selecteren.

Selecteer een gereedschap en het zal het standaard rechthoekige selectiegereedschap vervangen. U kunt dan ergens in de afbeelding klikken om tekst toe te voegen, een lijn te tekenen, een gebied te markeren, een vorm te maken of een pijl in te voegen - welk hulpmiddel u ook hebt geselecteerd.

gebruik-je-mac-en-8217;s-preview-app-om-bijsnijden-formaat-draaien-en-bewerken-afbeeldingen foto 6

Kleur of gamma aanpassen

De ingebouwde Preview-applicatie heeft ook een tool voor het aanpassen van de kleurniveaus of het gamma van een afbeelding. Klik op Extra > Kleur aanpassen om toegang te krijgen. Gebruik de opties in het venster dat verschijnt om verschillende kleurinstellingen aan te passen. Het deelvenster bevat een algemene kleurniveaugrafiek die u kunt wijzigen, evenals schuifregelaars voor het aanpassen van belichting, contrast, hooglichten, schaduwen, verzadiging, temperatuur, tint, sepia en scherpte. Het is handig voor alles, van het corrigeren van de kleurniveaus van een afbeelding tot het toepassen van dat ouderwetse sepia-filter dat Instagram trendy heeft gemaakt.

Het maakt niet uit of u niet zeker weet wat de opties doen - de afbeelding wordt op de achtergrond bijgewerkt terwijl u deze schuifregelaars aanpast, zodat u in realtime een voorbeeld van uw kleuraanpassingen kunt zien. Je kunt erachter komen wat de opties doen door ermee te spelen.

gebruik-je-mac-en-8217;s-preview-app-om-bij te snijden-formaat-roteren-en-bewerken-afbeeldingen foto 7


Preview is een verrassend krachtige app. Het kan niet alleen slechts één afbeeldingsbestand tegelijk bekijken, het kan meerdere afbeeldingen tegelijk bekijken en er snel tussen schakelen, waardoor een soort diavoorstelling ontstaat. Selecteer hiervoor meerdere afbeeldingen in de Finder door de Shift-toets ingedrukt te houden en op elke afbeelding te klikken. Klik vervolgens met de Command-toets of klik met de rechtermuisknop op de afbeeldingen en open ze in Voorvertoning. Het voorbeeld wordt geopend met een zijbalk met een lijst met miniaturen voor alle afbeeldingen die u hebt geopend. Wissel tussen de afbeeldingen met de pijltjestoetsen of door op de miniatuurafbeeldingen te klikken om ze allemaal snel te bekijken.

Afbeelding tegoed: Quentin Meulepas op Flickr

Meer verhalen

Sonos gebruiken als wekker of slaaptimer

Sonos is geweldig omdat je luidsprekers kunt instellen en bedienen vanuit elke kamer in je woning. Als je graag wakker wordt of in slaap valt met muziek, dan zijn ze bijzonder geschikt voor in je slaapkamer.

Het verzenden van e-mailberichten plannen of uitstellen in Outlook

Wanneer u op Verzenden klikt in een e-mail, wordt deze meestal onmiddellijk verzonden. Maar wat als je het op een later moment wilt versturen? Met Outlook kunt u het verzenden van een enkel bericht of alle e-mailberichten uitstellen.

Voeg Emoji sneller in met de tekstvervangingssnelkoppelingen van iOS

Emoji's zijn leuk om te gebruiken, maar als je bent zoals de meeste mensen, gebruik je er een paar veel vaker dan andere. In plaats van elke keer over te schakelen naar het Emoji-toetsenbord, waarom zou u dan niet een sneltoets voor tekstvervanging instellen, zodat u gewoon de Emoji kunt typen die u wilt gebruiken?

Hoe u uw Xbox One kunt resetten naar de fabrieksinstellingen

Voordat je je Xbox One verkoopt of doorgeeft aan iemand anders, moet je de fabrieksinstellingen herstellen. Hiermee worden al uw persoonlijke gegevens gewist. Degene die de Xbox One krijgt, moet het installatieproces voor de eerste keer opnieuw doorlopen en inloggen met zijn eigen Microsoft-account.

Hoe weten webservers of u directe IP-adrestoegang gebruikt of niet?

Meestal typen we gewoon het adres in van een website die we willen bekijken, maar zou een webserver eigenlijk weten of we in plaats daarvan het directe IP-adres zouden gebruiken? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een verwarde lezer.

HID (Human Interface-apparaat)

Een HID (Human Interface Device) is een specifieke klasse van randapparatuur die is ontworpen om gegevens in een computer in te voeren. De USB-standaarden bevatten HID-specificaties en dekken de implementatie van gegevensinvoer voor een breed scala aan apparaten, waaronder toetsenborden, muizen, gamepads, joysticks en andere invoerapparaten.

Waarom is e-mailspam nog steeds een probleem?

Bill Gates zei dat over twee jaar spam in 2004 opgelost zal zijn. Het is nu tien jaar later en volgens Kaspersky is meer dan 70% van de e-mails spam. Waarom is spam nog steeds zo'n probleem?

De 3 beste manieren om een ​​venster altijd bovenaan te maken op Windows

Windows biedt geen ingebouwde manier voor gebruikers om een ​​venster altijd bovenaan te maken. Er zijn hiervoor veel tools van derden, maar ze zijn vaak opgeblazen en onhandig. Sommige werken gewoon niet goed op de moderne 64-bits versie van Windows.

Welke computerplatforms zijn open en welke zijn gesloten?

De afgelopen jaren zijn er gesloten platforms opgekomen - besturingssystemen waarmee u alleen software kunt installeren die is goedgekeurd door de ontwikkelaar van het besturingssysteem. Veel populaire platforms - zelfs mobiele - zijn echter nog steeds open platforms.

Wat te doen als uw Mac niet opstart

Macs zijn niet immuun voor software- en hardwareproblemen. Een Mac reageert soms helemaal niet op de aan/uit-knop, of Mac OS X kan crashen of anderszins niet goed opstarten.