Gebruik BGInfo om een ​​database met systeeminformatie van uw netwerkcomputers op te bouwen

Een van de meer populaire tools van de Sysinternals-suite onder systeembeheerders is BGInfo, dat realtime systeeminformatie op uw bureaubladachtergrond plakt wanneer u zich voor het eerst aanmeldt. Om voor de hand liggende redenen is het erg handig om informatie zoals systeemgeheugen, beschikbare ruimte op de harde schijf en systeem-uptime (onder andere) voor je neus te hebben wanneer je meerdere systemen beheert.

Een weinig bekende functie van dit handige hulpprogramma is de mogelijkheid om systeeminformatie automatisch op te slaan in een SQL-database of een ander gegevensbestand. Met een paar minuten instellingswerk kunt u BGInfo eenvoudig configureren om systeeminformatie van al uw netwerkcomputers op een centrale opslaglocatie vast te leggen. U kunt deze gegevens vervolgens gebruiken om deze systemen naar eigen inzicht te bewaken of erover te rapporteren.

BGInfo-instellingen

Als u bekend bent met BGInfo, kunt u deze sectie overslaan. Als u deze tool echter nog nooit hebt gebruikt, duurt het slechts een paar minuten om in te stellen om de gegevens vast te leggen waarnaar u op zoek bent.Wanneer u BGInfo voor het eerst opent, telt een timer in de rechterbovenhoek af. Klik op de aftelknop om de interface up-to-date te houden, zodat we de instellingen kunnen bewerken.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 2

Bewerk nu de informatie die u wilt vastleggen uit de beschikbare velden aan de rechterkant. Aangezien alle uitvoer naar een centrale locatie wordt doorgestuurd, hoeft u zich geen zorgen te maken over het configureren van de lay-out of opmaak.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 3

De opslagdatabase configureren

BGInfo ondersteunt de mogelijkheid om informatie op te slaan in verschillende database-indelingen: SQL Server-database, Access-database, Excel en tekstbestand. Om deze optie te configureren, opent u Bestand > Database.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 4

Een tekstbestand gebruiken

De eenvoudigste en misschien wel meest praktische optie is om de BGInfo-gegevens op te slaan in een door komma's gescheiden tekstbestand. Met deze indeling kan het bestand in Excel worden geopend of in een database worden geïmporteerd.

Om een ​​tekstbestand of een ander bestandssysteemtype (Excel of MS Access) te gebruiken, geeft u eenvoudig de UNC op voor het betreffende bestand. Het account dat de taak uitvoert om naar dit bestand te schrijven, heeft lees-/schrijftoegang nodig tot zowel de share als de NTFS-bestandsrechten.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 5

Wanneer u een tekstbestand gebruikt, is de enige optie om BGInfo een nieuw item te laten maken telkens wanneer het vastlegproces wordt uitgevoerd, waardoor een nieuwe regel aan het respectieve CSV-tekstbestand wordt toegevoegd.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 6

Een SQL-database gebruiken

Als u de gegevens liever rechtstreeks in een SQL Server-database wilt laten vallen, ondersteunt BGInfo dit ook. Dit vereist wat extra configuratie, maar over het algemeen is het heel eenvoudig.

De eerste stap is het creëren van een database waarin de informatie wordt opgeslagen. Bovendien wilt u een gebruikersaccount maken om gegevens in deze tabel (en alleen deze tabel) in te vullen. Voor uw gemak maakt dit script een nieuwe database en gebruikersaccount aan (voer dit uit als beheerder op uw SQL Server-machine):

@SET Server=%Computernaam%.
@SET Database=BGInfo
@SET Gebruikersnaam=BGInfo
@SET Wachtwoord=wachtwoord
SQLCMD -S %Server% -E -Q Database maken [%Database%]
SQLCMD -S %Server% -E -Q Aanmelding maken [%UserName%] met wachtwoord=N’%Password%’, DEFAULT_DATABASE=[%Database%], CHECK_EXPIRATION=OFF, CHECK_POLICY=OFF
SQLCMD -S %Server% -E -d %Database% -Q Gebruiker maken [%UserName%] voor aanmelding [%UserName%]
SQLCMD -S %Server% -E -d %Database% -Q EXEC sp_addrolemember N’db_owner’, N’%UserName%'

Merk op dat het SQL-gebruikersaccount 'db_owner'-machtigingen voor de database moet hebben om BGInfo correct te laten werken. Dit is de reden waarom u specifiek voor deze database een SQL-gebruikersaccount moet hebben.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 7

Configureer vervolgens BGInfo om verbinding te maken met deze database door op de SQL-knop te klikken.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 8

Vul de verbindingseigenschappen in volgens uw database-instellingen.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 9

Selecteer de optie om al dan niet slechts één invoer per computer te hebben of een geschiedenis van elk systeem bij te houden.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 10

De gegevens worden dan direct in een tabel met de naam BGInfoTable in de betreffende database geplaatst.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 11

Gebruikersbureaubladopties configureren

Hoewel de primaire functie van BGInfo is om het bureaublad van de gebruiker te wijzigen door systeeminformatie als onderdeel van de achtergrond toe te voegen, willen we voor ons gebruik hier de achtergrond van de gebruiker met rust laten, zodat dit proces wordt uitgevoerd zonder de instellingen van de gebruiker te wijzigen.

Klik op de knop Bureaublad.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 12

Configureer de Wallpaper-aanpassingen om niets te veranderen.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 13

De implementatie voorbereiden

Nu zijn we helemaal klaar voor het implementeren van de configuratie op de individuele machines, zodat we kunnen beginnen met het vastleggen van de systeemgegevens.

Als u dit nog niet hebt gedaan, klikt u op de knop Toepassen om de eerste vermelding in uw gegevensopslagplaats te maken. Als alles correct is geconfigureerd, zou u uw gegevensbestand of database moeten kunnen openen en de vermelding voor de betreffende machine kunnen zien.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 14

Klik nu op de menuoptie Bestand > Opslaan als en sla de configuratie op als BGInfoCapture.bgi.

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 15

Implementeren op clientcomputers

Implementatie op de respectieve clientcomputers is vrij eenvoudig. Er is geen installatie vereist, u hoeft alleen maar de BGInfo.exe en de BGInfoCapture.bgi naar elke machine te kopiëren en ze in dezelfde map te plaatsen.

Eenmaal op zijn plaats, voert u gewoon de opdracht uit:

BGInfo.exe BGInfoCapture.bgi /Timer:0 /Silent /NoLicPrompt

Natuurlijk wilt u waarschijnlijk het vastlegproces plannen om volgens een schema te verlopen. Met deze opdracht wordt een geplande taak gemaakt om het opnameproces elke ochtend om 8 uur uit te voeren en wordt ervan uitgegaan dat u de vereiste bestanden naar de hoofdmap van uw C-schijf hebt gekopieerd:

SCHTASKS /Create /SC DAILY /ST 08:00 /TN Systeeminfo /TR C:BGInfo.exe C:BGInfoCapture.bgi /Timer:0 /Silent /NoLicPrompt

Pas indien nodig aan, maar het eindresultaat is dat de geplande taakopdracht er ongeveer zo uit moet zien:

gebruik-bginfo-om-een-database-van-systeeminformatie-van-uw-netwerkcomputers-op-te-bouwen foto 16

Download BGInfo van Sysinternals

Meer verhalen

Hoe u uw Android-startscherm organiseert voor optimale productiviteit

Het is fijn om veel applicaties op onze Android-telefoon te hebben, totdat we ons realiseren dat deze applicaties onze telefoon vervuilen door onze beperkte schermruimte in beslag te nemen. Dit zijn enkele tips om uw scherm te ordenen voor optimale productiviteit.

Wat zijn de verschillen tussen MP3, FLAC en andere audioformaten?

Digitale audio bestaat al heel lang, dus er is zeker een overvloed aan audioformaten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende, wat ze onderscheidt en waarvoor ze moeten worden gebruikt.

Vraag How-To Geek: het Office-lint leren, opstarten naar USB met een oud BIOS en Windows snappen

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Vandaag belichten we hoe u de nieuwe Office-interface onder de knie kunt krijgen, een computer met een verouderd BIOS via USB kunt opstarten en vensters kunt vastzetten op vooraf ingestelde locaties.

Nog een keer tot de overtreding - Facebook-apps hebben nu toegang tot uw adres en telefoonnummer

Net op het moment dat je dacht dat het misschien wat rustiger zou zijn, heeft Facebook opnieuw een stap gezet die meer van je persoonlijke gegevens in gevaar zou kunnen brengen. In de toekomst zullen app-ontwikkelaars van derden nu de mogelijkheid hebben om...

Dial Zero versnelt u door vervelende klantenservicemenu's

Dial Zero is een handige Android-applicatie die je de snelste route laat zien vanaf het begin van je klantenservicegesprek naar een echt mens.

Voltooi Dropquest 2011 en ontvang gratis Dropbox-opslag

Als je een fan bent van Dropbox, de cloudgebaseerde opslagservice en puzzels, dan is Dropquest 2011 een perfecte uitdaging voor jou. Los alle puzzels op en ontvang gratis Dropbox-opslag.

De kinderen hebben geen idee wat oude technologie is [Video]

Als je je maandag oud wilt beginnen, bekijk dan deze video van schoolkinderen die proberen uit te vinden wat ze moeten doen met de technologie van weleer.

Wat is logisch volumebeheer en hoe schakel je het in Ubuntu in?

Logical Volume Manager zorgt voor een abstractielaag tussen uw besturingssysteem en de schijven/partities die het gebruikt. Bij traditioneel schijfbeheer zoekt uw besturingssysteem naar welke schijven beschikbaar zijn (/dev/sda, /dev/sdb, enz.) en kijkt vervolgens welke partities beschikbaar zijn op die schijven

Gebruik het geheime debug-menu van Evernote om het zoeken te optimaliseren en te versnellen

Als je Evernote-installatie traag is geworden na het toevoegen van duizenden notities, kun je het misschien een beetje versnellen met deze geweldige tip van Matthew's TechInch-blog die een geheim debug-menu onthult in de nieuwste Windows-client.

Week in Geek: IPv6-compatibele smartphones compromitteren gebruikersprivacyeditie

Deze week hebben we geleerd hoe je een schijf kunt klonen, het formaat van statische vensters kunt wijzigen en snelkoppelingen voor systeemfuncties kunt maken, 45 verschillende services, sites en apps kunt gebruiken om favoriete sites te lezen, MP3-ondersteuning kunt toevoegen aan Audacity (voor opslaan in MP3-formaat), een Wii game loader voor gemakkelijke back-ups en snelle laadtijden,