Gebruik zowel de Metro-gebruikersinterface als het klassieke startmenu in Windows 8

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 1

Onlangs hebben we u laten zien hoe u het Windows 7 Start-menu in Windows 8 gebruikt. Nu laten we u zien hoe u tegelijkertijd de functionaliteit van Metro UI en het Windows 7 Start-menu in Windows 8 kunt gebruiken.

7Stacks is een programma waarmee u stapels pictogrammen op uw taakbalk kunt hebben. U kunt de rommel van pictogrammen verminderen door gerelateerde pictogrammen in één pictogram te groeperen. We zullen gebruiken om een ​​Start-menu in Windows 7-stijl te maken naast het Windows 8-menu. Hun website zegt dat 7Stacks werkt in Windows 7, Vista en XP, maar we hebben het getest in Windows 8 Developer Preview en hebben geconstateerd dat het werkt.Voordat u 7Stacks installeert, moet u ervoor zorgen dat verborgen items worden weergegeven. Open Windows Verkenner en selecteer een willekeurige map. Klik op het tabblad Bekijken. als uw venster niet breed genoeg is om alle groepen op het tabblad Weergave weer te geven, klikt u op de lange, smalle pijlknop aan de rechterkant om toegang te krijgen tot de rest van de groepen.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 2

Klik op het selectievakje Verborgen items in de groep Weergeven/verbergen zodat er een vinkje in het vakje staat. Zodra je Verborgen items hebt ingeschakeld, dubbelklik je op het .exe-bestand dat je hebt gedownload (zie de link aan het einde van dit artikel) om de 7Stacks-installatie uit te voeren.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 3

Voordat de installatie begint, kan het volgende dialoogvenster worden weergegeven. Klik op de link Meer info.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 4

Klik op de knop Toch uitvoeren die beschikbaar komt.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 5

Volg de instructies op elk scherm van de installatiewizard.

Je kunt 7Stacks gebruiken om andere stapels te maken naast de Start-menustapel die we je hier laten zien. Wanneer het scherm Extra taken selecteren wordt weergegeven, wilt u misschien het selectievakje Een bureaubladpictogram maken inschakelen om het gemakkelijker te maken om nieuwe stapels te maken met behulp van 7Stacks vanaf het bureaublad.

Op het laatste scherm van de installatiewizard is er een selectievakje waarmee u 7Stacks onmiddellijk kunt starten nadat u de installatiewizard hebt afgesloten. Als u 7Stacks meteen wilt starten, schakelt u dit selectievakje in.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 6

Zodra 7Stacks is gestart, klikt u op de knop ... aan de rechterkant van de map die u wilt gebruiken voor het bewerkingsvak voor stapels.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 7

Navigeer in het dialoogvenster Bladeren naar map naar de volgende map, selecteer deze en klik op OK.

C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuPrograms

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 8

Voer een titel in het bewerkingsvak Bijschrift in. Deze titel wordt weergegeven als de tekst op de snelkoppeling die u maakt. Selecteer een optie in de vervolgkeuzelijst Stapeltype. We kozen voor Menu, maar je kunt desgewenst ook voor Vertical Stack kiezen. Ze produceren allebei een pop-upmenu dat lijkt op het klassieke Start-menu.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 9

Om een ​​pictogram voor de snelkoppeling te selecteren, klikt u op de knop ... aan de rechterkant van het pictogrambewerkingsvak.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 10

Het dialoogvenster Pictogram wijzigen wordt weergegeven. Er zijn veel pictogrammen beschikbaar in het standaard geselecteerde .dll-bestand. Blader door ze en klik op een om het te selecteren. Klik OK.

OPMERKING: U kunt ook de knop Bladeren gebruiken om een ​​ander .exe-, .dll- of .ico-bestand te selecteren dat u wilt gebruiken.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 11

We hebben de standaardwaarden geaccepteerd voor de rest van de opties. Klik op Snelkoppeling maken op bureaublad.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 12

Het statusvenster wordt weergegeven onder aan het dialoogvenster Een nieuwe 7stack maken, waarin staat dat de stapel met succes is gemaakt. Klik op Sluiten.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 13

Om de stapel op de taakbalk te plaatsen, sleept u de nieuwe snelkoppeling die u hebt gemaakt naar de taakbalk. We plaatsen het direct naast de Windows 8 Start-knop.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 14

Wanneer u nu op de snelkoppeling klikt die u op de taakbalk hebt geplaatst, verschijnt er een klassiek Start-menu. Het Windows 8 Metro UI-achtige Start-menu is ook beschikbaar voor gebruik naast het klassieke Start-menu.

gebruik-zowel-de-metro-ui-en-de-klassieke-startmenu-in-windows-8 foto 15

7Stacks biedt geen zoekfunctionaliteit in het klassieke startmenu. Als u een andere zoekfunctie wilt gebruiken in Windows 8, kunt u FileSearchEX gebruiken. Het is bedoeld voor Windows 7, maar omdat Windows 8 is gebouwd op basis van Windows 7, zal FileSearchEX werken. We hebben het in Windows 8 geïnstalleerd en getest en het leek te werken. Het installatieproces is een beetje anders dan we hebben beschreven in het artikel waarnaar hierboven is gelinkt. Ze bieden nu een .exe-bestand aan dat het programma voor u installeert. Het bericht dat uw pc heeft beveiligd door Windows wordt weergegeven zoals we eerder in dit artikel voor 7Stacks hebben beschreven. Klik op Meer info en vervolgens op Toch uitvoeren om FileSearchEX te installeren.

Download 7Stacks van http://alastria.com/software/7stacks/.

Meer verhalen

Uit de doos met tips: spraakbediening voor Android, doe-het-zelf-flitsdiffusers en eenvoudig sms'en voor meerdere personen

Een keer per week duiken we in de tipsbox en delen we enkele van onze favoriete lezerstips. Deze week kijken we naar stembesturing voor Android (vergelijkbaar met Apple's Siri), doe-het-zelf-flitsdiffusers voor digitale fotografie en het verzenden van sms-berichten naar groepen.

Gebruik het Windows 7 Startmenu, Verkenner en Taakbeheer in Windows 8

Als je de Windows 8 Developer Preview hebt geprobeerd en ontdekt dat je het nieuwe Start-menu, Windows Verkenner en Taakbeheer niet leuk vindt, is er een manier om die items eruit te laten zien en te laten werken als Windows 7.

FeedBeater maakt RSS-feeds en e-mailwaarschuwingen voor elke website

Met FeedBeater kunt u eenvoudig RSS-feeds en e-mailwaarschuwingen maken voor websites zonder native RSS-/waarschuwingsfunctionaliteit.

LED-aangedreven Halloween-lichtshow verlicht buurt

Dit doe-het-zelf LED-display valt diep in de We vinden het geweldig; blij dat hij niet onze buurcategorie is. Bekijk de video om een ​​1144-kanaals LED-extravaganza te zien.

Android-weeskinderen: Android-fragmentatie visualiseren [Infographic]

Android-handsets hebben een vlekkerige geschiedenis van het ontvangen van legitieme en tijdige updates. In deze grafiek worden de updatetijdlijnen van populaire Android-handsets weergegeven. In het proces geeft het een fascinerende kijk op hoe Android-telefoons wees worden.

DIY Ambilight Clone zelfs beter dan de originele commerciële versie

Deze DIY Ambilight-reactieve omgevings-HDTV-verlichting-opstelling is helderder en geavanceerder dan het origineel. Bekijk de video om versteld te staan ​​van de helderheid.

Hoe u uw persoonlijke bestanden in een foto kunt versleutelen en verbergen

Heb je geheime plannen om de wereld over te nemen waarvan je niet wilt dat iemand die kan lezen? Versleutel die kostbare bytes met een aangepast wachtwoord voordat u ze vermomt als een gewone afbeelding die iedereen voor de gek kan houden.

Vraag de lezers: wat is uw favoriete alternatief voor Windows Explorer?

Windows Verkenner is bij ons sinds de begindagen van Windows en de GUI-revolutie, maar dat betekent niet dat het de beste keuze is voor het werk. Welk alternatief voor Windows Verkenner gebruikt u om effectiever door uw bestanden te navigeren?

Omzeil de Unity UI helemaal in Ubuntu 11.10 met de GNOME Shell Remix

Bent u niet tevreden over Unity, maar wilt u Ubuntu blijven gebruiken zonder over te schakelen naar KDE, XFCE of LXDE? Dan wil je misschien de GNOME Shell Remix van Ubuntu 11.10 eens nader bekijken.

Eigenaar worden van een registersleutel in Windows 7

We hebben eerder geschreven over hoe u eigenaar kunt worden van bestanden en mappen in Windows 7, maar het kan voorkomen dat u eigenaar moet worden van of volledige toestemming moet geven voor bepaalde registersleutels. In dit artikel leest u hoe u dit doet.