Gebruik Android om je muziek te bedienen zonder uit bed te komen

gebruik-android-om-uw-muziek te bedienen-zonder-uit bed te komen foto 1

Heb je ooit gewenst dat je je computer kon laten starten en stoppen met het afspelen van muziek zonder naar het toetsenbord en de muis te grijpen? Als u een Android-apparaat heeft, kunt u dit doen met slechts twee gratis applicaties!Foobar2000 installeren

Foobar2000 is een muziekspeler met een Zwitsers zakmes, en dit is wat we op afstand gaan bedienen met Android. We hebben het kort besproken toen we je lieten zien hoe je een MP4-video converteert naar een MP3-audiobestand. Als je het nog niet hebt, ga dan naar de Foobar2000-website, download het en installeer het.

De componenten van de afstandsbediening installeren

Foobar2000 is modulair; in plaats van elke mogelijke functie op te nemen, worden veel functies geïmplementeerd als optionele componenten. Als u een functie niet nodig hebt, is er geen reden om uw computer te belasten. Afstandsbediening is een van die optionele functies, dus laten we het nu instellen. Ga naar de Foobar2000 Controller-pagina en download het alles-in-één pakket:

gebruik-android-om-uw-muziek te bedienen-zonder-uit bed te komen foto 3

Zorg er vervolgens voor dat Foobar2000 niet actief is, voer het installatieprogramma uit en stap erdoorheen, volgende-volgende-volgende, helemaal tot het einde. U hoeft geen opties te wijzigen.

Zodra dat is gebeurd, voert u Foobar2000 uit. Op dit punt kunt u een firewallwaarschuwing krijgen met de vraag of u Foobar2000 toegang tot het netwerk wilt geven. Laat het door - we hebben het nodig om via het netwerk te kunnen communiceren voor wat we doen. Om te controleren of de component correct is geladen, gaat u naar Voorkeuren (Ctrl+P) > Tools > HTTP Control. Je zou zoiets als dit moeten zien:

gebruik-android-om-uw-muziek te bedienen-zonder-uit bed te komen foto 4

Het laatste dat we op de pc gaan doen, is uitzoeken wat het lokale IP-adres is. Start een consolevenster (Start > typ CMD) en typ ipconfig. Je zou zoiets als dit moeten zien:

gebruik-android-om-uw-muziek te bedienen-zonder-uit bed te komen foto 5

Ons IP-adres is 192.168.2.15. Die van jou zal waarschijnlijk anders zijn. Schrijf het ergens op.

Op dit punt zijn we klaar met het instellen van dingen op de pc. Laten we verder gaan met het Android-gedeelte.

De Android Remote Control Client installeren

We gebruiken een Android-applicatie genaamd Foobar2000 Remote Control. Klik op de link en installeer deze op uw apparaat.

Zorg er nu voor dat u via wifi bent verbonden met uw thuisnetwerk en voer de applicatie uit. U wordt begroet met een configuratiescherm.

gebruik-android-om-uw-muziek te bedienen-zonder-uit bed te komen foto 6

Tik op IP-adres en voer het IP-adres van uw computer in:

gebruik-android-om-uw-muziek te bedienen-zonder-uit bed te komen foto 7

Scroll naar beneden en tik op Test verbinding. U zou een pop-upbericht (broodrooster) moeten zien met de melding Verbonden met succes!

gebruik-android-om-uw-muziek te bedienen-zonder-uit bed te komen foto 8

Als je nieuwsgierig bent, kun je naar beneden blijven scrollen - er zijn veel andere instellingen die je kunt aanpassen. Maar als u gewoon wilt zien of het werkt, tikt u op de knop Terug op uw apparaat om de instellingen af ​​te sluiten. U zou nu de hoofdinterface moeten zien. Als u op de grote afspeelknop drukt, moet uw pc muziek gaan afspelen.

gebruik-android-om-uw-muziek te bedienen-zonder-uit bed te komen foto 9

De zoekbalk werkt en u kunt zelfs de volumeknoppen van uw apparaat gebruiken om het afspeelvolume van de pc te wijzigen!

Meer verhalen

8 tips voor het gebruik van de camera van de Google Pixel

We hebben al bewezen dat de camera van de Pixel een van de beste op een smartphone is, nu vertellen we je hoe je er het meeste uit haalt.

6 manieren om jezelf van internet te verwijderen

Eindelijk klaar om van het netwerk af te komen? Het is niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn, maar hier zijn een paar gemakkelijk te volgen stappen die u op zijn minst in de goede richting zullen wijzen.

Heb je problemen om geluid uit je soundbar te krijgen? Probeer dit.

Als u geen geluid uit uw soundbar kunt krijgen, of als u geen geluid kunt krijgen bij bepaalde apps of bronnen (zoals uw Blu-ray-speler), is er misschien een eenvoudige oplossing.

Vine-video's op uw computer opslaan

Twitter sluit de Vine-app af -- de video's van 6 seconden blijven zoals ze zijn, maar niet voor altijd...

15 verborgen Facebook Messenger-tips

Er zijn verborgen Messenger-games, leuke emoji-animaties en meer waar je waarschijnlijk niets vanaf weet.

De beste draadloze routers van 2016

De juiste router kan een groot verschil maken voor hoe u uw pc, telefoon en andere aangesloten apparaten gebruikt. Hier leest u hoe u er een kunt kopen, samen met onze best beoordeelde producten.

De beste slimme gloeilampen van 2016

Nog steeds vast in de donkere dagen van gloeilampen? Zie het licht - en bedien het met uw smartphone - met een van deze hoogwaardige connected verlichtingssystemen.

De beste wachtwoordmanagers van 2016

Een wachtwoord als '123456' of 'aap' is makkelijk te onthouden, maar ook makkelijk te kraken. Met behulp van een wachtwoordmanager kun je voor elke beveiligde website een uniek en sterk wachtwoord hebben.

De beste laptops van 2016

Of je nu een ultradraagbare laptop, een gaming-kolos of iets daartussenin wilt, ons winkeladvies en productaanbevelingen helpen je bij het vinden van je ideale laptop.

De beste tablets van 2016

Of u nu op zoek bent naar een Android-, Apple- of Windows-tablet, hier is wat u moet overwegen, samen met onze best beoordeelde leien.