De geïllustreerde gids voor de nieuwe Firefox 3.6 Windows 7-integratie

De nieuwste Firefox-bèta integreert veel vollediger in Windows 7 en voegt ondersteuning toe voor Aero Peek-compatibele tabbladen, een verbeterde Ctrl+Tab en meer. We laten u zien hoe ze werken en hoe u ze kunt in- of uitschakelen.

De Aero Peek Tabs

Als u met uw muis over de Firefox-knop in de taakbalk van Windows 7 gaat, ziet u een lijst met alle geopende tabbladen. Dit werkt het beste als je maar een paar tabbladen hebt geopend - te veel, en ze worden gewoon niet meer weergegeven.Verbeterde Ctrl+Tab (optioneel)

De echt geweldige nieuwe functie is een verbeterde Ctrl+Tab, maar je zult hem met een simpele aanpassing moeten inschakelen als je hem wilt gebruiken. Als je dat eenmaal hebt gedaan (hieronder gedetailleerd), kun je eenvoudig op de sneltoetscombinatie drukken om tussen de tabbladen te bladeren. Merk op dat het alleen wordt geactiveerd als u 3 of meer tabbladen open heeft staan.

Verbeterde Ctrl+Shift+Tab, met Tab Zoeken

Altijd al willen kunnen beginnen met het typen van de naam van een tabblad om daarnaartoe over te schakelen? Nadat u de instelling Ctrl+Tab hebt ingeschakeld, kunt u Ctrl+Shift+Tab gebruiken om deze alternatieve interface voor het wisselen van tabbladen te openen en vervolgens de naam van een tabblad in te typen om het te filteren.

Als ik bijvoorbeeld tiny typte in het tekstvak in de bovenstaande schermafbeelding, zou je alleen het TinyHacker-tabblad in het dialoogvenster zien.

de-geïllustreerde-gids-naar-de-nieuwe-firefox-36-windows-7-integratie foto 4

Ctrl+Tab-verbeteringen in- of uitschakelen

Deze is standaard niet ingeschakeld (op dit moment), maar u kunt deze in- of uitschakelen door about:config in de adresbalk te typen en vervolgens te filteren op de volgende sleutel:

browser.ctrlTab.previews

de-geïllustreerde-gids-naar-de-nieuwe-firefox-36-windows-7-integratie foto 5

U kunt eenvoudig op de sleutel dubbelklikken om deze te wijzigen tussen waar en onwaar.

Als je de nieuwe tab-switcher ook wilt kunnen activeren met de knop aan de rechterkant van de tabbladenbalk:

de-geïllustreerde-gids-naar-de-nieuwe-firefox-36-windows-7-integratie foto 6

U kunt openen about:config en filter voor deze sleutel, en zorg ervoor dat u deze inschakelt:

browser.allTabs.previews

de-geïllustreerde-gids-naar-de-nieuwe-firefox-36-windows-7-integratie foto 7

Taakbalk Aero Peek-verbeteringen in- of uitschakelen

Deze is standaard ingeschakeld in mijn tests, maar als je hem wilt uitschakelen, typ je about:config in de adresbalk en filter je vervolgens op de volgende sleutel:

browser.taskbar.previews.enable

de-geïllustreerde-gids-naar-de-nieuwe-firefox-36-windows-7-integratie foto 8

Dubbelklik, net als hierboven, om te wisselen tussen waar en onwaar.

Opmerking: het artikel ging oorspronkelijk de deur uit zonder proeflezen, maar dit zou nu correct moeten zijn.

Download de bèta!

Alle gebruikelijke voorwaarden zijn van toepassing, het is een bèta, het maakt alles kapot en drinkt al je koffie, enz.

Download Firefox 3.6 Beta 1 van mozilla.org

Meer verhalen

Amarok gebruiken om uw iPod te beheren

Installeer Amarok

Add-onbeheer verplaatsen naar de zijbalk in Firefox

Wilt u liever uw add-ons in de zijbalk beheren in plaats van een apart venster? Dat kan nu met de Add-ons Sidebar-extensie voor Firefox.

Maak bladwijzers altijd eenvoudig open in nieuwe tabbladen

Heeft u ooit op een bladwijzer geklikt en realiseerde u zich pas te laat dat deze op uw huidige tabblad werd geopend in plaats van op het nieuwe tabblad dat u wilde? Hier zullen we een aantal methoden bekijken om ze in een nieuw venster te laten openen.

Maak een online videoserie - Windows Live Movie Maker gebruiken

In dit artikel gaan we in op het maken, bewerken en opmaken van een video om op YouTube te uploaden. De applicatie die we zullen gebruiken is Windows Live Movie Maker (WLMM), de nieuwe applicatie voor het maken van video's die Windows Movie Maker zal vervangen, die momenteel beschikbaar is in XP en

Open afbeeldingen in nieuwe tabbladen op de gemakkelijke manier

Heb je ooit een webpagina met veel afbeeldingen bekeken en wilde je een gemakkelijke manier om die afbeeldingen in nieuwe tabbladen te openen om naar te kijken nadat je klaar bent met bladeren op de pagina? Dat kan nu met Afbeelding openen in nieuw tabblad.

Werk aan en verbeter uw foto's met PhotoFiltre

Op zoek naar een goed betrouwbaar fotoprogramma met een mooie set tools erbij? Nu kunt u genieten van het werken aan en verbeteren van uw foto's met PhotoFiltre.

Microsoft Security Essentials is een gratis antivirusprogramma

Microsoft Security Essentials is een gratis hulpprogramma dat realtime bescherming biedt om schadelijke virussen en andere malware van uw pc te identificeren en te verwijderen. Vandaag bekijken we hoe het presteert en welke bescherming het te bieden heeft.

Q-Dir – Bestandsbeheer met meerdere panelen

Soms zou het leuk zijn om meer te hebben dan een weergave met twee panelen als je door een bestandsbeheerder kijkt. Nu kunt u uw bestanden beheren met maximaal vier weergavevensters tegelijk met Q-Dir.

Houd nieuwe e-mail bij met Gmail Notifier

Het openen van een webbrowser en het meerdere keren per dag controleren van uw Gmail-account kan vervelend worden. Vandaag kijken we naar een cool gratis hulpprogramma dat op de achtergrond draait en je waarschuwt wanneer een nieuw bericht wordt ontvangen.

Naam en adres van webpagina bekijken met Tab Pop-up voor Firefox

Wilt u meer dan alleen een afbeeldingsvoorbeeld van de inhoud van een tabblad wanneer u schakelt tussen meerdere tabbladen in Firefox? Nu kunt u meer krijgen met Tab Popup.