Gboard op Android maakt het gemakkelijker om uw tekst te typen en aan te passen

gboard-op-android-maakt-het-gemakkelijker-om-te-typen-en-uw-tekst-foto 1 te tweaken Gboard

Google heeft een paar schijnbaar kleine aanpassingen gemaakt die Gboard op Android veel gebruiksvriendelijker kunnen maken. Het toetsenbord heeft nu een nieuwe tekstbewerkingsmodus met pijltjestoetsen waarmee je snel naar het gedeelte van je tekst gaat dat je wilt bewerken of verwijderen. Je vindt ook enorme knoppen voor selecteren, knippen, kopiëren en plakken direct naast die toetsen, zodat je niet lang op het tekstvak hoeft te drukken en de tekstaanwijzer hoeft te slepen. Je hebt toegang tot al deze door op de G-knop te drukken en op het nieuwe tekstbewerkingspictogram te tikken dat eruitziet als een 'I' tussen twee aanwijzers.

Als het selecteren, knippen en kopiëren van tekst nooit een probleem voor je is geweest, vind je de andere nieuwe functie van Gboard misschien nuttiger. U kunt nu het toetsenbord vergroten of verkleinen en verplaatsen voor wanneer u met één hand typt op een grote telefoon of voor elk ander scenario wanneer dat nodig is. Druk gewoon op G en tik vervolgens op het pictogram met drie stippen om de optie te zien om de modus voor één hand te kiezen. Daar kun je je toetsenbord aanpassen.Naast deze twee wijzigingen heeft Google ondersteuning toegevoegd voor 22 Indische talen. Het Gboard-team werkte zelfs met moedertaalsprekers in heel India om genoeg voorbeelden te krijgen voor de meer obscure talen van de partij om zijn machine learning-modellen te trainen. Als gevolg hiervan kunt u niet alleen in elk van die talen typen in hun eigen schrift, maar ook in het Engelse alfabet. Het toetsenbord heeft transliteratie-ondersteuning voor alle die kunnen converteren wat je typt op het QWERTY-toetsenbord naar hun eigen script.

gboard-op-android-maakt-het-gemakkelijker-om-te-typen-en-uw-tekst-foto 2 te tweaken

[Afbeelding tegoed: Mariella Moon/Engadget]

Aanbevolen verhalen

Google Maps kan onthouden waar je hebt geparkeerd op Android en iOS

Verstrooide iPhone-gebruikers krijgen wat extra hulp van Google.

De onnodige complexiteit van Juicero maakt het onnodig duur

Een productontwerper haalde een Juicero uit elkaar en vond een complexe juicer met dure op maat gemaakte componenten.

Nieuw type licht, officieel Steve genoemd

We hebben nu een duikboot genaamd Boaty McBoatface en een soort licht genaamd Steve. Wat dan ook!?

Xbox One-update maakt je gamestreams gemakkelijker te vinden

We wachten nog steeds op aangepaste profielfoto's en ondersteuning voor captive portals.

Emoji en GIF's zoeken in het Gboard-toetsenbord van Android

Laten we eerlijk zijn: GIF's en emoji zijn de nieuwe vorm van communicatie. Hoe gek ze ook lijken, ze voegen op de een of andere manier een extra laag toe aan de manier waarop we met vrienden en familie communiceren via sms of instant messages, die anders als droog kunnen overkomen. Terwijl emoji al lang deel uitmaakt van Google