We geven $ 500.000 weg om kunst en technologie te bevorderen

Afgelopen zomer is er iets gebeurd. Schijnbaar uit het niets werd een 21-jarige Japanse videogamefranchise een 21e-eeuwse op hol geslagen hit met behulp van de smartphone. Na jaren van hype rond de terugkeer van virtual reality, maakte Pokemon Go een sprongetje van VR en veranderde augmented reality in een begrip. Het was duidelijk dat we klaar waren voor nieuwe manieren om naar de wereld te kijken.

Nu technologieën zoals augmented reality, virtual reality en kunstmatige intelligentie eindelijk de mainstream bereiken, staan ​​we aan de vooravond van een creatieve revolutie. Nieuwe media hebben een nieuwe klasse van artiesten, entertainers, filmmakers en muzikanten doen ontstaan, die alleen beperkt worden door hun toegang tot en begrip van technologie. Ondanks deze explosie van creatieve mogelijkheden bestaan ​​kunstenaars, entertainers en technologen echter vaak in verschillende, geïsoleerde werelden. Vandaag doet Engadget zijn deel om die werelden samen te brengen.

Op 16 november 2017 brengen we enkele van de knapste koppen op het gebied van kunst, entertainment en technologie samen om de unieke uitdagingen te onderzoeken waarmee de creatieve pioniers van vandaag worden geconfronteerd. Met The Engadget Experience, een eendaags evenement in het historische United Artists Theatre in het Ace Hotel in het centrum van Los Angeles, Californië, proberen we de kloof tussen deze vaak ongelijksoortige werelden te overbruggen door middel van een reeks lezingen, interviews, vertoningen en installaties.Maar we bewijzen niet alleen lippendienst -- we betalen artiesten. Om specifiek te zijn, we hebben een kleine commissie van technologie- en kunstsmaakmakers bijeengeroepen om vijf beurzen van maximaal $ 100.000 per stuk toe te kennen voor de productie van doorlopende of originele werken die het thema alternatieve realiteiten behandelen.

We selecteren, financieren en exposeren werken die het potentieel van nieuwe, meeslepende media demonstreren en geven ons publiek de kans om niet alleen met de kunst bezig te zijn, maar ook met de mensen die het maken. Een korte documentaireserie, die naast deze vijf projecten in The Engadget Experience zal debuteren, zal onze commissie volgen terwijl ze de show samenbrengen en de geselecteerde artiesten bij het creëren van hun projecten.

Bezoek onze evenementenpagina voor meer informatie over The Engadget Experience en het Alternate Realities-subsidieprogramma.

Aanbevolen verhalen

Reddit haalt een deel van zijn persoonlijkheid weg

Je favoriete subreddits kunnen er de komende maanden heel anders uitzien.

Apple betaalde Chance the Rapper $ 500.000 voor een exclusieve aanbieding van twee weken

Na twee weken kon Chance doen wat hij wilde met 'Coloring Book'.

Netflix geeft meer dan $ 2 miljard dollar per jaar op door geen advertenties weer te geven

Netflix, de echte superster in modern entertainment, steekt zeker hun geld waar de mond is om hun abonnees tevreden te houden. Een recent rapport van...