Ford maakt meer van zijn auto's immuun voor snelheidsovertredingen

Mijn ervaring is dat snelheidsovertredingen altijd gebeuren wanneer je het het minst verwacht. Je ontspant een beetje tijdens het rijden en je voet rust iets te zwaar op het gaspedaal. Voor je het weet flitst er een camera of verschijnen er flitsende lichten in je achteruitkijkspiegel. Dergelijke voorvallen zouden tot het verleden kunnen behoren als Ford's Intelligent Speed ​​Limiter (ISL)-systeem een ​​standaardfunctie wordt.

Volgens Green Car Congress introduceert Ford zijn ISL-systeem in heel Europa, waar het beschikbaar zal zijn voor de Kuga, Edge, S-Max, Galaxy en nieuwe modellen van de Fiesta. Het biedt twee opties. De eerste is een instelbare snelheidsbegrenzer die de bestuurder handmatig kan instellen om de snelheid te beperken tot een vooraf bepaald maximum. Dat kan echter niet veel, want de snelheidslimiet kan tijdens een reis vaak veranderen.De tweede optie heet Verkeersbordherkenning. Hiermee kan de auto automatisch de maximumsnelheid aanpassen op basis van de verkeersborden die hij detecteert. Als het voertuig ook navigatie aan boord heeft, wordt die informatie gebruikt om de maximumsnelheid beter te selecteren. Er is dan een tolerantie van 5 mph rond die limiet.

Verwant

  • Ford onthult 'Pursuit-rated' hybride politieautoFord onthult 'Pursuit-rated' hybride politieauto

Het automatisch laten remmen van de snelheid wanneer het maximum wordt overschreden, zou niet erg prettig rijden zijn. In plaats daarvan past Ford de hoeveelheid brandstof aan die aan de motor wordt geleverd om het koppel te regelen. Hierdoor kan de snelheid soepel worden verlaagd zonder dat de bestuurder iets anders hoeft te doen dan te beseffen dat hij te snel ging. Het is mogelijk om het systeem op te heffen door het gaspedaal hard in te drukken, maar dat is slechts een tijdelijke verlichting wanneer een beetje extra snelheid nodig is.

Volgens Stefan Kappes, actieve veiligheidssupervisor bij Ford Europa, blijkt het ISL-systeem populair te zijn omdat bestuurders een hekel hebben aan het krijgen van snelheidsboetes.

Ford ontwikkelde het ISL-systeem in 2015 en implementeerde het voor het eerst in het VK op de S-Max. Toen Car Magazine het vorig jaar recenseerde, concludeerden ze dat het zeker werkte als een 'handig vangnet', maar de nauwkeurigheid moest worden verbeterd. Nu het systeem beschikbaar wordt gemaakt voor meer modellen in meer landen, zouden de extra gegenereerde gegevens Ford moeten helpen het systeem te blijven tweaken en verbeteren.

Aanbevolen verhalen

We hebben een verzamelbare Doritos-tas vernietigd om bij de verborgen MP3-speler te komen

Dit is waarschijnlijk de slechtste manier om de 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' geluidsband.

Voor echte impact moeten ondernemers meer doen dan grote problemen oplossen

Ankur Jain, de oprichter van de Kairos Society, denkt na over hoe kansen zich hebben ontwikkeld en wat ondernemers nu moeten begrijpen.

Marsachtige grond maakt supersterke stenen wanneer ze worden samengedrukt

Je hoeft er alleen maar op te slaan met een hogedrukhamer.

De belofte van zelfrijdende auto's begint met beter 'eye-sight'

Luminar brengt LiDAR van hogere kwaliteit naar autonome auto's.