Ford maakt CarPlay en Android Auto mogelijk op 2016-modellen

Een update van het infotainmentsysteem van Ford zal Android Auto en Apple CarPlay naar al zijn auto's van modeljaar 2016 brengen, zo maakte de automaker vrijdag bekend.

De software-update, die kan worden geïnstalleerd via USB, bij een dealer of via de ether voor auto's die zijn uitgerust met wifi of mobiele antennes, betekent dat meer Ford-bezitters toegang zullen hebben tot de in-dash-versies van iOS en Android. In plaats van te vertrouwen op het ingebouwde navigatiesysteem van hun auto, dat misschien verouderd is, kunnen ze bijvoorbeeld Google Maps projecteren op het display van hun auto.En Android Auto en CarPlay bieden naast navigatie nog veel meer functies, van toegang tot het streamen van muziek tot de mogelijkheid om - alleen via CarPlay - te praten met Siri, de persoonlijke stemassistent van Apple. Beide platforms werken door een aangepaste versie van het besturingssysteem van uw telefoon op het display in het dashboard te projecteren. De pictogrammen zijn groter en er is geen toegang tot sms-berichten of andere functies die bestuurders kunnen afleiden.

Verwant

  • Geen CarPlay of Android Auto? Navdy to the RescueGeen CarPlay of Android Auto? Navdy aan de redding

De Android Auto- en CarPlay-update is de eerste keer dat Ford een nieuwe softwareversie via wifi aanbiedt. Dat betekent dat u alleen uw auto met Wi-Fi hoeft te parkeren binnen het bereik van een aangewezen Wi-Fi-netwerk - uw garage kan werken, afhankelijk van hoe dicht deze zich bij uw router bevindt - en de auto zal automatisch controleren voor en download de update alsof het een smartphone of computer is.

Er is echter nog een extra, mogelijk dure stap die u moet nemen als u CarPlay wilt gebruiken: Ford zegt dat CarPlay-ondersteuning een USB-hub-upgrade van een Ford-dealer vereist.

Als je ondertussen een Ford-voertuig hebt uit het modeljaar 2017, of een van de honderden andere auto's uit het modeljaar 2017 en 2016 van andere autofabrikanten, heb je Android Auto en CarPlay al ingebouwd. Je kunt je specifieke model controleren op de Android Auto- of CarPlay-compatibiliteitslijsten, die vanaf vrijdagmiddag nog niet zijn bijgewerkt om 2016 Fords weer te geven.

Aanbevolen verhalen

Beveiliging staat centraal in Android O

Google is serieus bezig met beveiliging, zoals blijkt uit enkele nieuwe functies in Android O.

Families van slachtoffers van San Bernardino zeggen dat sociale media terrorisme mogelijk maken

Facebook, Google en Twitter worden aangeklaagd omdat ze niet genoeg doen om de verspreiding van terrorisme te stoppen.

CES: de grootste autoshow ter wereld?

De Vegas-gadgetbijeenkomst is de plek om de toekomst van autotechnologie te zien, en het steelt de schijnwerpers van autoshows.