Forceer Terminal Services-clients om de verbinding te verbreken wanneer ze inactief zijn

Wanneer u servers met Windows Server 2000 of 2003 beheert, is een van de meest frustrerende ervaringen wanneer sessies worden afgebroken, maar de server denkt nog steeds dat ze actief zijn. U krijgt deze foutmelding, die u zeker ooit zult tegenkomen:

De terminalserver heeft het maximum aantal toegestane verbindingen overschreden.

U kunt dit voorkomen door een beleid op de server in te stellen om automatisch de verbinding te verbreken wanneer deze inactief is.Om deze instelling te wijzigen, gaat u naar Systeembeheer Terminal Services-configuratie.

force-terminal-services-clients-to-disconnect-when-inactief foto 1

Klik op Verbindingen in het linkerdeelvenster en klik vervolgens met de rechtermuisknop op RDP-Tcp en selecteer Eigenschappen. Selecteer in het resulterende venster het tabblad Sessies.

force-terminal-services-clients-to-disconnect-when-inactief foto 2

Vink de vakjes aan voor Gebruikersinstellingen overschrijven en wijzig de limiet voor inactieve sessies in iets redelijks, zoals een uur. Je kunt het lager instellen als je wilt.

Wijzig het keuzerondje in Verbinding met sessie verbreken wanneer de sessielimiet is bereikt. Hierdoor worden alle sessies automatisch gemarkeerd als verbroken op de server. De sessie wordt precies zoals deze was opgeslagen, maar de server markeert deze als verbroken, zodat u zich opnieuw kunt aanmelden bij de sessie.

Meer verhalen

Snelle tip: Firefox-zoekopdrachten openen in nieuw tabblad

De standaardactie voor zoeken met de Firefox-werkbalk is om de zoekopdracht op het huidige tabblad te openen. Dit maakt me gek, maar gelukkig is het gemakkelijk op te lossen.

VLC Player gebruiken onder Vista

Zoals veel mensen al weten, de meest ondersteunende applicatie voor het afspelen van mediabestanden (video) op je computer in VLC Player. Het probleem is dat het niet altijd correct werkt op Windows Vista.

Hoe een CSV-bestand met een kolom met een voorloop 0 in Excel te importeren

Deze methode kan worden toegepast op elke speciale omstandigheid voor het inbrengen van een CSV-bestand in Excel, inclusief andere gescheiden bestanden. Met de mogelijkheid om het gegevenstype voor elke kolom te specificeren tijdens het gegevensimportproces, heeft u veel betere controle over uw eindresultaat.

Gebruik je Mac Mini als een mediaserver, deel 2

In het eerste deel heb ik de basis doorgenomen over het aansluiten en configureren van je Mac Mini als het hart van je entertainmentcentrum. In dit volgende artikel in de serie was ik van plan om in detail in te gaan op het opslaan van je mediabestanden op een externe NFS-share. Echter, een van de opmerkingen over

Het formaat van de Prullenbak wijzigen in XP

Als uw harde schijf weinig ruimte heeft, kunt u overwegen de grootte van uw Prullenbak te verkleinen. Standaard reserveert Windows XP 10% van uw harde schijf voor de prullenbak. U kunt tot 3 GB aan ruimte besparen als u het formaat van een bak wijzigt naar 1% op een harde schijf van 40 GB. U kunt het formaat van een afzonderlijke schijf of van alle stations wijzigen

Vind uw ontbrekende USB-drive in Windows XP

Heb je ooit een USB-drive of een ander extern apparaat met een harde schijf aangesloten en je afgevraagd waarom je deze niet in Deze computer kunt zien?

Maak een e-mailsjabloon in Outlook 2003

Als u een e-mail hebt die u elke dag verstuurt met dezelfde informatie, of een formulier waarin gebruikers antwoorden op dezelfde vragen moeten dicteren, kunt u een sjabloon maken in Outlook om u tijd te besparen.

Laat Windows u waarschuwen wanneer u per ongeluk op de Caps Lock-toets drukt

Haat je het niet als je een e-mail typt, een rapport typt of aan het chatten bent op IM en halverwege ... je (of de persoon tegen wie je schreeuwt) zich realiseert dat je caps lock hebt ingeschakeld?

Snelle tip: verwijder de knop Sluiten van Firefox-tabbladen

De knoppen voor het sluiten van tabbladen op elk tabblad in Firefox 2 zijn echt vervelend. Wanneer u veel tabbladen open heeft staan, wordt het erg moeilijk om op het tabblad te klikken zonder per ongeluk op de sluitknop te klikken.

Verwijder PartyPoker (of andere items) uit het menu Extra van Internet Explorer

Mijn vriend maakte de grote fout om PartyPoker vanaf zijn werk naar een laptop te downloaden - zelfs nadat hij het had verwijderd, verscheen het menu-item nog steeds. Hij was bang dat hij gepakt zou worden door de IT-mensen, dus vroeg hij me hoe ik er vanaf kon komen.