Oplossing voor COM-surrogaat werkt niet meer in Vista

Als u de foutmelding krijgt dat COM Surrogate niet meer werkt wanneer u door mappen bladert die video- of mediabestanden bevatten, bent u hier aan het goede adres voor enkele mogelijke oplossingen. Dit probleem wordt veroorzaakt door codecs en andere COM-componenten die zijn geïnstalleerd door verschillende software die niet volledig Vista-compatibel is, zoals sommige versies van DivX of Nero.

Hier is de foutmelding:

fix-for-com-surrogaat-is-gestopt-werkende-fout-in-vista foto 1Er zijn een aantal mogelijke oplossingen voor dit probleem, en de juiste oplossing hangt sterk af van welke software het probleem daadwerkelijk veroorzaakt. Enkele van de meest bekende software die problemen veroorzaakt, zijn DivX en Nero, maar er zijn ook andere die het probleem veroorzaken.

Mogelijke oplossingen

 • Als u DivX gebruikt, moet u worden geüpgraded naar de allernieuwste versie (6.5+)
 • Als u Nero gebruikt, kunt u proberen te upgraden naar de nieuwste versie (7.7.5.1+)
 • Als je Nero en Divx hebt geüpgraded en nog steeds het probleem hebt, kun je proberen het bestand C:Program FilesCommon FilesAheadDSFilterNeVideo.ax te hernoemen naar NeVideo.ax.bak. Mogelijk moet u ook de naam NeVideoHD.ax wijzigen in NeVideoHD.bak
  Dit zal Nero Showtime echter breken. (met dank aan dugi in de reacties voor deze)
 • U kunt miniatuurvoorbeelden uitschakelen, waardoor het probleem zou moeten verdwijnen, maar dit is niet de optimale oplossing.
 • Het is bekend dat het oudere ffdshow codec-pakket problemen veroorzaakt. Het ffdshow tryouts codec pack lijkt beter te werken. Misschien wil je deze proberen: http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/
 • Als u Nero volledig wilt verwijderen, is er een hulpprogramma dat ze bieden om u te helpen bij het volledig verwijderen, dat veel helpt in gevallen waarin u een slechte installatie van een oudere versie heeft. http://www.nero.com/nero7/eng/FAQs_Nero7_NeroVision.html
 • Sommige gebruikers hebben aanbevolen om het Vista Codec-pakket te installeren om al uw codecs bij te werken naar de juiste versies. Ik kan niet bevestigen dat dit werkt omdat ik het zelf niet heb geprobeerd. Wees zoals altijd voorzichtig bij het installeren van onbekende componenten en maak een herstelpunt.
 • U kunt het zeer handige gratis hulpprogramma MMCompView van Nirsoft gebruiken om codecs op het systeem uit te schakelen. Dit is erg handig om te zien welk onderdeel het probleem precies veroorzaakt.
 • Er is nog een andere mogelijke oplossing om DEP voor dllhost uit te schakelen, wat mogelijk niet voor iedereen werkt. Mogelijk moet u divx+nero uitvoerbare bestanden toevoegen aan de DEP negeerlijst.

Alan McC schreef met deze oplossing die het probleem op een veel eenvoudigere manier zou kunnen oplossen. In wezen kan het uitschakelen van Preventie van gegevensuitvoering op dllhost (de COM-surrogaat) dit probleem voor sommige mensen oplossen. Deze oplossing wordt hieronder beschreven.

Klik met de rechtermuisknop op Computer en kies Eigenschappen

fix-for-com-surrogaat-is-gestopt-werkfout-in-vista foto 2

Klik op Geavanceerde systeeminstellingen en klik vervolgens onder Geavanceerd op Instellingen

fix-for-com-surrogaat-is-gestopt-werkende-fout-in-vista foto 3

Selecteer het tabblad Bescherming van gegevensuitvoering en klik vervolgens op DEP inschakelen voor alle programma's en services behalve de programma's en services die ik selecteer�?

fix-for-com-surrogaat-is-gestopt-werkfout-in-vista foto 4

Klik op de knop Toevoegen en blader vervolgens naar C:WindowsSystem32dllhost.exe zoals weergegeven

fix-for-com-surrogaat-is-gestopt-werkende-fout-in-vista foto 5

Klik op Openen en vervolgens op OK.

Dit is wat je zou moeten zien...

fix-for-com-surrogaat-is-gestopt-werkende-fout-in-vista foto 6

Nu kunt u probleemloos door videomappen bladeren!

fix-for-com-surrogaat-is-gestopt-werkfout-in-vista foto 7

Ik wil Alan McC bedanken voor het schrijven met niet alleen de tweede oplossing, maar ook alle screenshots.

Als uw probleem hiermee niet wordt opgelost, is het de moeite waard om de opmerkingen door te lezen. Deze thread heeft veel aandacht gekregen en er zijn veel nuttige reacties in de onderstaande opmerkingen.

De reacties op dit artikel zijn gesloten omdat de extreme hoeveelheid reacties deze pagina te lang maakte. Wees niet bang, je kunt nog steeds vrijelijk alle vragen stellen die je wilt door op het forum te posten.

De How-To Geek-forums

Meer verhalen

Zie tot welke groepen uw Linux-gebruiker behoort

Als je een linux-systeem gebruikt, is het handig om uit te zoeken tot welke groepen je behoort, zodat je kunt zien of je toegang hebt tot bestanden en mappen. Dit is een van de eenvoudigste commando's die mogelijk is. Ik gebruik Ubuntu linux, maar deze opdracht zou op de meeste soorten Linux moeten werken.

Een gebruiker toevoegen op Ubuntu Server

Ubuntu Server is zoals elke Linux-variant en heeft volledige mogelijkheden voor meerdere gebruikers, en een algemene taak op elke server is het toevoegen van gebruikers.

Houd uw SSH-sessie actief wanneer u de verbinding verbreekt

Scherm is als een vensterbeheerder voor uw console. Hiermee kunt u meerdere terminalsessies draaiende houden en er gemakkelijk tussen schakelen. Het beschermt u ook tegen verbreken van de verbinding, omdat de schermsessie niet eindigt wanneer de verbinding wordt verbroken.

Een externe map koppelen met SSH op Ubuntu

Verbinding maken met een server via internet is veel veiliger met SSH. Er is een manier waarop u een map op een externe server kunt koppelen met behulp van de SSHFS-service.

Verander de Ubuntu-server van DHCP in een statisch IP-adres

Als het installatieprogramma van Ubuntu Server uw server heeft ingesteld om DHCP te gebruiken, wilt u dit wijzigen in een statisch IP-adres zodat mensen het daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Laat VLC Player eruitzien als Winamp 5 (soort)

vlc -I skins2

Geautomatiseerde taak-e-mailmeldingen verzenden in SQL Server met SMTP

Wanneer u automatische back-uptaken op uw databaseserver hebt uitgevoerd, vergeet u soms dat ze zelfs actief zijn. Dan vergeet je te controleren of ze met succes worden uitgevoerd, en realiseer je je pas wanneer je database crasht en je deze niet kunt herstellen omdat je geen actuele back-up hebt.

Mappen delen met uw Ubuntu Virtual Machine (gast)

VMware Workstation biedt een geweldige mogelijkheid om gedeelde mappen te maken, zodat uw virtuele machine gemakkelijk toegang heeft tot gegevens op uw host-pc. Dit bespaart veel tijd, vooral wanneer u software installeert die anders veel tijd zou kosten om te downloaden.

Spam van internationale afzenders blokkeren in Windows Vista Mail

Ik gebruik persoonlijk niet de Windows Mail-client die bij Windows Vista wordt geleverd, maar terwijl ik aan het onderzoeken was hoe ik deze kon gebruiken om lokaal toegang te krijgen tot mijn Gmail, ontdekte ik een leuke optie in het paneel Ongewenste e-mailopties.

Installeer VMware Tools op Ubuntu Edgy Eft

Update: als je VMware Workstation versie 5.5.3 hebt, volg dan de bijgewerkte handleiding. Als u versie 5.5.2 of lager gebruikt, gaat u verder.