Laat Firefox Google-resultaten weergeven voor standaardzoekopdrachten in de adresbalk

Heeft u ooit iets verkeerd in de adresbalk van Firefox getypt en u vervolgens naar een pagina gebracht die u niet had verwacht? De reden is dat Firefox de I'm Feeling Lucky-zoekopdracht van Google gebruikt, maar u kunt dit wijzigen.

Je hoofd krabben? Laten we even doornemen waar we het over hebben...

Normaal gesproken, als je iets als howtogeek in de adresbalk hebt getypt en vervolgens op enter drukt, word je rechtstreeks naar de How-To Geek-site geleid.make-firefox-show-google-results-for-default-address-bar-zoekopdrachten foto 1

Maar hoe? Erg makkelijk! Het is dezelfde plaats waar je naartoe zou zijn gebracht als je howtogeek in Google had getypt en vervolgens op de I'm Feeling Lucky-knop had geklikt, waarmee je naar het eerste resultaat gaat. Dit is wat Firefox achter de schermen doet wanneer u iets in de adresbalk plaatst dat geen URL is.

make-firefox-show-google-results-for-default-address-bar-zoekopdrachten foto 2

Maar wat als u liever naar de pagina met zoekresultaten gaat? Gelukkig hoef je alleen maar een about:config-parameter in Firefox aan te passen. Ga gewoon naar about:config in de adresbalk en filter vervolgens op trefwoord.url zoals:

make-firefox-show-google-results-for-default-address-bar-zoekopdrachten foto 3

Dubbelklik op het item in de lijst en verwijder vervolgens de &gfns=1 uit de waarde. Dat is het deel van de URL dat Google ertoe aanzet om door te verwijzen naar het eerste resultaat.

make-firefox-show-google-results-for-default-address-bar-zoekopdrachten foto 4

En nu, de volgende keer dat u iets in de adresbalk typt, met opzet of omdat u het typt, wordt u in plaats daarvan naar de resultatenpagina geleid:

make-firefox-show-google-results-for-default-address-bar-zoekopdrachten foto 5

Over: Configuratie tweaken is erg leuk.

Meer verhalen

Vergroot de grootte van taakbalkvoorbeeldminiaturen in Windows 7

Taakbalkminiatuurvoorbeelden zijn ongelooflijk handig in Windows 7, maar voor sommige gebruikers zijn ze misschien te klein. Hier is een hulpmiddel waarmee u miniatuurvoorbeelden van uw taakbalk kunt maken zoals u ze wilt.

Werkbladen en werkmappen verbergen en zichtbaar maken in Excel 2007 & 2010

Het verbergen van werkbladen kan een eenvoudige manier zijn om gegevens in Excel te beschermen, of gewoon een manier om de rommel van een aantal tabbladen te verminderen. Hier zijn een paar zeer eenvoudige manieren om werkbladen en werkmappen in Excel 2007/2010 te verbergen en zichtbaar te maken.

Ervaar je muziek op een geheel nieuwe manier met Zune voor pc

Ben je de standaard look en feel van Media Player beu en wil je iets nieuws en innovatiefs? Zune biedt een frisse, nieuwe manier om van je muziek, video's, foto's en podcasts te genieten, of je nu een Zune-apparaat hebt of niet.

Scan een Windows-pc op virussen vanaf een Ubuntu Live-cd

Een virus krijgen is slecht. Een virus krijgen dat ervoor zorgt dat uw computer crasht wanneer u opnieuw opstart, is nog erger. We laten u zien hoe u virussen van uw computer kunt verwijderen, zelfs als u Windows niet kunt opstarten met een virusscanner op een Ubuntu Live-cd.

Luister naar online radio met antenne

Ben je op zoek naar frisse nieuwe muziek om thuis of op het werk naar te luisteren? Met Antenne kun je naar online radiostations van over de hele wereld luisteren.

Wil je een iPad? How-To Geek geeft er een weg!

Klopt. Het enige wat je hoeft te doen om mee te doen, is fan worden van onze Facebook-pagina, en we zullen een willekeurige fan kiezen om de prijs te winnen. Zodra we 10.000 fans hebben, veranderen we de prijs van een iPod Touch naar een iPad van 16 GB (typfout in de afbeelding hierboven). Iedereen die al fan is, is dat automatisch al

Comprimeer grote videobestanden met DivX / Xvid en AutoGK

Heb je ooit een homevideo op een camcorder opgenomen om te ontdekken dat de videogrootte enorm is? Wat als je een videoclip op YouTube of een andere site voor het delen van video's wilt delen, maar de bestandsgrootte groter is dan de maximale uploadgrootte? Vandaag zullen we kijken naar een manier om bepaalde videobestanden te comprimeren, zoals:

Externe toegang instellen in Windows Home Server

Een van de vele geweldige functies van Windows Home Server is de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot uw server en andere computers in uw netwerk. Vandaag laten we u de stappen zien om externe toegang tot uw thuisserver in te schakelen vanaf elke plek waar u een internetverbinding heeft.

Windows-wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen vanaf een Ubuntu Live-cd

Als u zich niet kunt aanmelden, zelfs niet nadat u uw twaalf wachtwoorden hebt geprobeerd, of als u een computer hebt geërfd met wachtwoordbeveiligde profielen, hoeft u zich geen zorgen te maken: u hoeft Windows niet opnieuw te installeren. We laten u zien hoe u uw Windows-wachtwoord kunt wijzigen of resetten vanaf een Ubuntu Live-cd.

Voeg de AeroSnap-functie van Windows 7 toe aan Vista en XP

Gebruik je Windows Vista of XP en wil je die Windows 7 AeroSnap-goedheid op je eigen systeem? Ga dan met ons mee als we kijken naar AeroSnap voor Windows Vista en XP.