Filter webinhoud in Firefox met ProCon Latte

Op zoek naar een manier om webinhoud in Firefox te filteren om te voorkomen dat uw gezin wordt blootgesteld aan minder dan wenselijke inhoud op internet? Dat kan nu met de ProCon Latte-extensie voor Firefox.

Opmerking: als u momenteel Firefox 3.5 gebruikt, zorg er dan voor dat u versie 1.7.9.6 installeert (link onderaan het artikel).

Instellingen en optiesNadat u de extensie hebt gedownload en geïnstalleerd, kunt u het beste beginnen door de opties voor ProCon Latte aan te passen aan de behoeften van u en uw gezin.

Hier ziet u de algemene instellingen. U kunt voorkomen dat de extensie wordt uitgeschakeld of verwijderd, de about:config-instellingen vergrendelen, de rechtermuisknop-opties inschakelen en een wachtwoord instellen om uw instellingen te beschermen (een zeer goede functie!).

filter-webinhoud-in-firefox-met-procon-latte foto 1

In het hoofdfiltergebied kunt u de lijst met expliciete materiaalfilters bewerken, kiezen of u de webpagina wilt laten laden voor of na het filteren, al het verkeer blokkeren, waarschuwingsberichten beheren, geblokkeerde pagina's omleiden en het niveau van domeinbeheer selecteren dat u wenst gebruiken.

filter-webinhoud-in-firefox-met-procon-latte foto 2

Hier is een snelle blik op het Explicit Material Filter list Editing-venster... Je kunt filteren op trefwoorden en trefwoorden in websiteadressen (erg leuk!). Merk op dat je ook lijsten kunt importeren en exporteren! We hebben de lijst met woorden en beschrijvingen zwart gemaakt omdat ze nogal vulgair zijn en niet How-To Geek-vriendelijk.

Opmerking: u wilt waarschijnlijk extra zoekwoorden aan deze lijsten toevoegen door een zoekwoordenlijst te importeren.

filter-webinhoud-in-firefox-met-procon-latte foto 3

U kunt ook een witte lijst met websites en domeinen maken als u meer controle wilt hebben over wat er wordt geopend met Firefox.

filter-webinhoud-in-firefox-met-procon-latte foto 4

In het gebied Profanity-filter kunt u het woord (of de woorden) specificeren waarmee godslastering moet worden vervangen wanneer deze op een website wordt aangetroffen. Merk op dat de woorden in de godslasteringlijst ook kunnen worden bewerkt. Nogmaals ... de lijst is zwart gemaakt vanwege vulgariteit.

filter-webinhoud-in-firefox-met-procon-latte foto 5

Een voorbeeld van ProCon Latte in actie

Voor ons voorbeeld hebben we besloten om snel te zoeken met Google met een gemeenschappelijk zoekwoord. Zoals u kunt zien, ving ProCon Latte onmiddellijk het trefwoord op en blokkeerde de zoekresultaten. Er werd ook een bericht weergegeven waarin werd uitgelegd waarom de zoekresultaten werden geblokkeerd (geweldig!).

filter-webinhoud-in-firefox-met-procon-latte foto 6

Een geweldige optie als u een woord tegenkomt dat u aan het filter wilt toevoegen, is om de muis te gebruiken om het woord te markeren, er met de rechtermuisknop op te klikken en Woord filteren te selecteren. Het volgende bericht wordt weergegeven om de actie te bevestigen.

filter-webinhoud-in-firefox-met-procon-latte foto 7

Als u een URL tegenkomt waartoe u de toegang wilt blokkeren, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u URL filteren. U ziet het volgende bevestigingsbericht.

filter-webinhoud-in-firefox-met-procon-latte foto 8

Conclusie

ProCon Latte is een geweldige extensie die kan helpen voorkomen dat uw kinderen en familieleden worden blootgesteld aan de meer onsmakelijke elementen op internet. Geniet ervan te weten dat uw gezin beter beschermd is!

Links

Download de ProCon Latte-extensie (Mozilla-add-ons)

Meer verhalen

Bespaar geld en energie met Monitor ES

Geld besparen op de kosten van elektriciteit en het verkleinen van onze zogenaamde CO2-voetafdruk is tegenwoordig erg belangrijk. Vandaag bekijken we een gratis hulpprogramma dat uw monitor(s) uitschakelt telkens wanneer u uw computer vergrendelt. Naast het uitschakelen van energieverslindende monitoren, pauzeert het ook een aantal

Week in Geek: The Disable Firefox 3.5 Tab Tearing Edition

De aankomende Firefox 3.5-release voegt een nieuwe Tab Tearing-functie toe waarmee je tabbladen van de balk naar een nieuw venster kunt slepen. Heel cool, maar waarom hebben ze je geen manier gegeven om de functie uit te schakelen als je dat niet wilt?

Vrijdagpret: Redstar Fall

Deze vrijdag kijken we naar een leuk en ontspannend physics-flashspel genaamd Redstar Fall. Het wordt een uitdaging naarmate je hoger in de levels komt en zorgt voor leuke afleiding totdat het fluitsignaal klinkt.

Ontvang de nieuwste Chrome-releases met Early Access-releasekanalen

Wilt u altijd de nieuwste en beste versie van Google Chrome op uw computer hebben? Dat kan nu door je te abonneren op de Early Access Release Channels.

Een watermerk toevoegen aan Word 2007-documenten

Soms wilt u misschien een watermerk of achtergrondafbeelding aan uw Word-documenten toevoegen om een ​​bedrijfslogo toe te voegen of de documentstatus te identificeren. Vandaag zullen we kijken naar het proces om ze gemakkelijk toe te voegen aan uw Word 2007-documenten.

De geschiedenis verwijderen voor de website die u zojuist hebt bezocht in Firefox

Je klikte gewoon door naar een website en realiseerde je dat het er een was die je liever niet had bezocht. Nu staat de website in de geschiedenis van uw browser (au!) en moet u deze verwijderen. Hier is hoe je dat kleine geschiedenisprobleem opruimt.

Extensies installeren in Google Chrome

Voel je je avontuurlijk en wil je enkele extensies in Chrome proberen? De ontwikkelaars van Chromium Code hebben drie leuke en handige extensies die je kunt toevoegen aan je installatie van Chrome.

Onze kijk op Microsoft Security Essentials Beta

De bètaversie van Microsoft Security Essentials (voorheen met de codenaam Morro) is gisteren uitgebracht en hier gaan we kijken wat u kunt verwachten. Dit nieuwste beveiligingsaanbod van Redmond is een antivirusprogramma dat bedoeld is om naast Windows Defender en Firewall te draaien om de plaats van hun

Onaangename MSN / Windows Live Messenger-spammers stoppen

Ben je gebombardeerd met spammers op Live Messenger die je vertellen dat je een Look9683-spamsite moet bezoeken? Het goede nieuws is dat je ze volledig kunt blokkeren, maar helaas zullen ze geen fysieke pijn voelen.

Fleur Firefox op met persona's

Ziet uw browser er de laatste tijd een beetje slecht uit? Zou je willen dat je een grote selectie van skins had om uit te kiezen? Nu kun je het allemaal hebben met Persona's.