Met de fiets naar het werk? Bekijk Google's Smart Jacket van $ 350

Een paar Levi's van $ 350 dat synchroniseert met je smartphone? Is het weer Fashionweek? Nee, het is South by Southwest, de jaarlijkse bijeenkomst van tech-enthousiastelingen en cultuurliefhebbers, waar Google en Levi's een update gaven over een project waaraan ze hebben gewerkt om een ​​stijlvol denim kledingstuk vol technologie te maken.

Het kledingstuk is echter geen jeans, het is een speciale versie van Levi's Trucker-jack, geweven van elektronische draden waaraan Google werkt als onderdeel van zijn Project Jacquard. Voor het eerst aangekondigd in 2015, komt de jas dichter bij de realiteit met een prijskaartje en een releasedatum van 'dit najaar', aldus Engadget.Voor $ 350 krijg je een jas die de term 'wearable' - traditioneel gebruikt voor smartwatches - naar nieuwe hoogten tilt. Er wordt een kleine tag in de denim verwerkt, met daarin alle elektronische componenten die de jas nodig heeft om verbinding te maken met je smartphone. De rest van het kledingstuk lijkt op elk ander Trucker-jack, behalve dat je erover kunt vegen om oproepen aan te nemen en andere smartphonefuncties te gebruiken wanneer je apparaat niet gemakkelijk toegankelijk is.

Verwant

  • Waarom slimme kleding nog steeds werk nodig heeftWaarom slimme kleding nog steeds werk nodig heeft

De doelgroep zijn stadsfietsers: een promotievideo toont een motorrijder die zijn mouw veegt om van nummer te wisselen, navigatie-instructies te krijgen en oproepen te beantwoorden. De elektronische vezels die in het denim zijn geweven, vangen aanrakingsinteracties op en gebruiken algoritmen voor machine learning om verschillende gebaren te bepalen. De gegevens worden vervolgens draadloos via de elektronische tag - die kan worden verwijderd om te wassen - naar een mobiel apparaat verzonden.

Omdat dit Google is, stopt Project Jacquard natuurlijk niet bij een spijkerjack voor modebewuste techneuten die op de fiets naar hun werk pendelen. Het bedrijf stelt zich voor dat de stof door elke modeontwerper wordt gebruikt en werkt aan de ontwikkeling van een ecosysteem van apps en cloudservices om mensen ervan te overtuigen dat de hightechstof een hogere prijs waard is.

Over het betalen van een premie gesproken, je kunt nu een 'domme' Trucker-jas kopen voor $ 65. We wedden dat sommige mensen het de moeite waard vinden om $ 285 extra uit te geven om telefoontjes vanuit hun jasmouw te beantwoorden, maar veel meer zullen dat niet doen.

Aanbevolen verhalen

SXSW 2017: waar je op moet letten tijdens het weekend

Vind de SXSW-hoogtepunten van dit weekend allemaal op één plek.

PC-problemen? Hoe te controleren op geheugenproblemen in Windows

Gedraagt ​​Windows zich slecht? Een mogelijke boosdoener die u misschien niet meteen denkt te controleren, is een defect geheugen. Hier is hoe het te doen.

Google Maps voor Android krijgt realtime informatie over woon-werkverkeer

Veeg gewoon omhoog in de app en je ziet drie tabbladen met handige, realtime informatie.