Geef je ogen de kost met Microsoft's 'Phantom Dust'-remaster

Microsoft

Na drie lange jaren heeft Microsoft eindelijk meer details vrijgegeven over Phantom Dust HD. Terwijl de uitgever tijdens de E3 2014 een remaster van de cult-klassieker uit 2004 aankondigde, is het sindsdien stil geweest over de up-rezzed card battler. Met zijn unieke mix van verslavende deckbuilding en tactische third-person-gevechten, heeft het weinig bekende spel zichzelf een toegewijde fanbase opgeleverd - en ze hebben geduldig gewacht om het in high definition te spelen.

Producer Adam Isgreen verbrak de stilte tijdens een interview met Polygon en bevestigde dat het op 1080p op Xbox One zal draaien en 4K op pc zal ondersteunen. Gelukkig bracht hij ook bewijs mee, zodat we eindelijk de remaster in actie kunnen zien in de onderstaande video.Hoewel het er bruikbaar uitziet, wierp Isgreens interview enig licht op wat dit schijnbaar eenvoudige project zo lang ophield. Toen het team de originele game-archieven uit Japan terugvond, onthulde Isgreen dat de broncode van Phantom Dust nergens te vinden was. Om verbeteringen aan te brengen, moest het team de originele code hacken en reverse-engineeren, wat hun werk net iets moeilijker maakte. Indrukwekkend genoeg vond de studio zijn weg naar binnen door prestatieondersteuning te implementeren, opties toe te voegen om verhaalsecties over te slaan en zelfs de online multiplayer te moderniseren.

Door deze hacks was het team in staat om alle Phantom Dust-kaarten naar de cloud van Microsoft te uploaden, zodat ze het spel naar believen opnieuw konden balanceren. Controversieel is echter dat Phantom Dust HD ook een mix van gratis en betaalde DLC zal bevatten, met een gratis kaartspel waarmee spelers het verhaal kunnen omzeilen en direct in de multiplayer kunnen springen. Afhankelijk van de prijs van de game, kunnen deze betaalde microtransacties echter niet goed bij fans passen, waarbij betaalde decks andere spelers online een voorsprong kunnen geven.

Interessant genoeg onthulde Isgreen dat er geen prijsmodel was vastgesteld - een hint dat de remaster zelfs deel zou kunnen uitmaken van Xbox's Games With Gold-programma. Nu Microsoft's Phil Spencer aangeeft dat het dit jaar voor de E3 uitkomt, zouden fans de langverwachte remaster ergens in de komende weken kunnen zien aankomen.

Het was een beetje een beproeving, maar het ziet ernaar uit dat Fantoom Dust-aanhangers eindelijk het ergste zullen doorstaan. Als je me nu wilt excuseren, ik ga obsessief dat Xbox One-dashboard controleren.

Aanbevolen verhalen

20 gratis tools die uw kleine bedrijf vandaag zou moeten gebruiken

Software hoeft niet duur te zijn voor kleine tot middelgrote bedrijven (MKB's). Om u te helpen de National Small Business Week te vieren, vindt u hier 20 gratis tools om uw MKB op weg te helpen.

Los Angeles heeft oog voor een toekomst voor cleantech

Ambtenaren van Los Angeles werken eraan om van fossiele brandstoffen af ​​te komen, deels door gebruik te maken van de innovaties die afkomstig zijn van organisaties zoals de Los Angeles Cleantech Incubator (LACI).