FCC-voorzitter: geen gsm-oproepen in vliegtuigen, alstublieft

De voorzitter van de Federal Communications Commission, Ajit Pai, heeft vandaag besloten een voorstel uit 2013 te vernietigen dat mobiele telefoongesprekken in vliegtuigen mogelijk zou hebben gemaakt.

Pai stelt voor dat het bureau een plan uit 2013 beëindigt dat tot doel had de regels voor mobiele communicatie in vliegtuigen te versoepelen. Het bureau moet nog stemmen over het voorstel van Pai.'Ik sta achter de piloten, stewardessen en het Amerikaanse vliegende publiek tegen het ondoordachte plan van de FCC uit 2013 om mensen toe te staan ​​mobiel te bellen in vliegtuigen', zei Pai in een verklaring. 'Ik geloof niet dat doorgaan met dit plan in het algemeen belang is. Het permanent van tafel halen zal een overwinning zijn voor Amerikanen in het hele land die, net als ik, waarde hechten aan een moment van rust op 30.000 voet.'

Verwant

  • Rapport: NSA kan mobiele telefoons tijdens de vlucht controleren Rapport: NSA kan mobiele telefoons tijdens de vlucht controleren

De bestaande regels van de FCC verbieden mensen om bepaalde frequenties te gebruiken om te bellen vanaf mobiele apparaten in vliegtuigen. Hoewel de FCC deze regels in 2013 heeft gewijzigd, is mobiel bellen nog steeds verboden in vliegtuigen.

Toen de FCC het idee voor het eerst naar voren bracht, was de grote zorg dat reizigers vast zouden komen te zitten naast passagiers die urenlang zouden praten op hun mobiele telefoons. Pai's voorganger Tom Wheeler voerde in 2013 aan dat het verbod moet worden opgeheven en dat luchtvaartmaatschappijen moeten kunnen beslissen of spraakoproepen via mobiele netwerken in de lucht al dan niet worden toegestaan.

Het probleem kwam opnieuw aan de orde in december toen het Amerikaanse ministerie van Transport een voorstel aankondigde dat luchtvaartmaatschappijen zou verplichten om klanten voorafgaand aan de aankoop te informeren of passagiers op hun vlucht konden bellen met hun mobiele apparaten. De huidige regels van de FCC verbieden bellen via wifi niet, hoewel de meeste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen dat wel doen. Het toestaan ​​van spraakoproepen via wifi zonder voldoende kennisgeving 'zou een oneerlijke en bedrieglijke praktijk zijn', betoogde de DOT.

Aanbevolen verhalen

Zonder biedingen lekt Hacking Group NSA Surveillance Tools

Shadow Brokers probeerde tevergeefs zijn schat aan bewakingstools vrij te kopen, dus het gaf ze gratis vrij.

Dit is hoe we nu telefoonschermen moeten meten

De LG G6 en Samsung Galaxy S8 hebben hoge, smalle schermen. Je kunt ze niet vergelijken met diagonalen. Laten we in plaats daarvan iets gebruiken dat ik SQUID noem.

Democraten eisen dat de FCC cyberbeveiliging aanpakt

Maar dat is onwaarschijnlijk.

Huawei overweegt zendmasten die drones draadloos opladen

Celtorens kunnen de drones die erboven vliegen van stroom voorzien.