FCC-voorzitter dringt aan op FM-radio in smartphones

Smartphones hebben veel mooie functies, maar er is één vrij eenvoudig ding dat de meeste handsets in de VS niet kunnen: de radio afspelen. De nieuwe FCC-voorzitter Ajit Pai probeert daar verandering in te brengen.

'Het lijkt vreemd dat we elke dag horen over een nieuwe smartphone-app waarmee je iets innovatiefs kunt doen, maar deze moderne mobiele wonderen maken geen sleutelfunctie mogelijk die wordt geboden door een Sony Walkman uit 1982', zei Pai tegen een North American Broadcasters. Verenigingsevenement in Washington, D.C. op donderdag.De meeste smartphones die in dit land worden verkocht, bevatten FM-chips, benadrukte hij. Maar afgelopen herfst had slechts 44 procent van de best verkopende smartphones in de VS FM-chips geactiveerd.

'Alleen al om redenen van openbare veiligheid zou je kunnen pleiten voor het activeren van chips', zei hij. 'Het voormalig hoofd van onze Federal Emergency Management Administration heeft zich uitgesproken ter ondersteuning van dit voorstel. De FCC heeft een deskundig adviespanel over openbare veiligheidskwesties dat ook heeft gepleit voor het inschakelen van FM-radiochips op smartphones.'

Verwant

  • Waarom de nieuwe FCC-voorzitter u verbluft zou moeten achterlatenWaarom de nieuwe FCC-voorzitter u verbluft zou moeten achterlaten

Het probleem, volgens een Wired-verhaal van juli, is dat telefoonfabrikanten niet veel reden hebben om ze aan te zetten. Sterker nog, ze hebben een prikkel om het niet te doen. Vervoerders profiteren bijvoorbeeld wanneer u al uw datastreaming van muziek opgebruikt. Ondertussen 'blijft Apple de grootste achterblijver', merkt het rapport op. Critici zeggen dat Cupertino Apple Music en andere streamingdiensten niet wil 'ondermijnen'.

Pai voerde deze week aan dat mensen naar de radio willen luisteren op hun smartphones en zei dat naarmate meer en meer mensen dat kunnen, de vraag naar geactiveerde FM-chips zal groeien. Hij vindt echter niet dat bedrijven gedwongen moeten worden om ze aan te zetten.

'Als gelovige in vrije markten en de rechtsstaat kan ik geen steun geven aan een regeringsmandaat dat activering van deze chips vereist', zei hij. 'Ik geloof niet dat de FCC de macht heeft om een ​​dergelijk mandaat uit te vaardigen, en meer in het algemeen denk ik dat het het beste is om dit probleem op de markt op te lossen.'

Aanbevolen verhalen

De FCC stopt met het onderzoeken van de 'zero-rating'-plannen van de koerier

Verizon, T-Mobile en AT&T kunnen beslissen wat niet meetelt voor een datalimiet, zonder dat de FCC vragen stelt.

Nieuwe FCC-voorzitter wil dat het bureau transparanter is

Documenten die betrekking hebben op de komende Open Vergaderingen van de FCC zullen van tevoren openbaar worden gemaakt.

Pandora's radiogegevens nu opgenomen in Billboard Hot 100

De toevoeging schoof negen nummers op in rang met minstens vijf plaatsen.

GOP duwt nieuwe FCC-chef om huurvoorstel voor settopboxen te vernietigen

Maak je klaar om het kabelbedrijf huur te blijven betalen voor hun apparatuur.

Classic FM organiseert wekelijkse show op orkestrale videogamemuziek

Het wordt gehost door 'Everybody's Gone to the Rapture'-componist Jessica Curry.