Faraday Future aangeklaagd wegens gemiste betalingen op VR-video van $ 2 miljoen

Faraday Future heeft misschien eerder deze maand een nieuwe auto gehad om te pronken op CES, maar iedereen heeft Las Vegas verlaten en oude problemen duiken op. Nu wordt het bedrijf aangeklaagd door een bedrijf voor video-effecten omdat het niet heeft betaald voor een virtuele vlucht van een van zijn conceptvoertuigen. Afgelopen september gaf The Mill Faraday een schatting van hoeveel het zou kosten om een ​​'grafische presentatie met virtual reality, augmented reality en holografische componenten' te maken voor de beurs van januari, volgens gerechtelijke documenten verkregen door Jalopnik.

Galerij: Faraday Future FF91 | 14 foto's

14  • +10

Faraday zou ermee hebben ingestemd om de $ 1.822.750 in drie termijnen te betalen, maar The Mill beweert dat het ondanks 'herhaalde verzoeken' slechts één keer is betaald. En het was ook niet het juiste bedrag. In plaats van de afgesproken $ 455.687,50 betaalde Faraday $ 20.000 voor het werk. Er blijft een saldo over van $ 1.802.750 plus rente en andere kosten voor de video.

Op dit punt is het de normale gang van zaken voor het bedrijf. In december berichtten we over de stapel rechtszaken die zich opstapelden van onbetaalde leveranciers en dat het bedrijf in februari 2017 failliet zou kunnen gaan als het geen financiering zou kunnen krijgen op CES.

Sindsdien heeft de automaker minstens 64.124 reserveringsplaatsen voor zijn FF 91 SUV verzameld, maar hoeveel mensen zich hebben aangemeld voor de reservering met prioriteit van $ 5.000 is niet duidelijk. Als dat de enige manier was geweest om vooraf te bestellen (er werd ook een gratis reservering aangeboden), zou het bedrijf meer dan $ 320 miljoen hebben rondslingeren - meer dan genoeg om de mooie hologrammen en VR-video te betalen. De productie van de FF 91 staat gepland voor 2018.

We hebben contact opgenomen met Faraday voor meer informatie en zullen dit bericht bijwerken als het arriveert.

Aanbevolen verhalen

Auto's in de toekomst kunnen deze technologieën hebben

Onze auto is zeker een van onze belangrijkste bezittingen. Maar hoeveel we ook van onze auto houden of hoe duur hij ook is, hij dient nog steeds maar één speci...

Een wervelende tour door de ambitieuze nieuwe SUV van Faraday Future

De FF 91 is misschien meer dan het fragiele bedrijf op dit moment kan waarmaken.

Tesla heeft zijn verkoopdoelstellingen voor 2016 ternauwernood gehaald

Maar het zal hard moeten werken om aan de vraag naar de Model 3 te voldoen.

Sweetgreen stopt in 2017 met het accepteren van contante betalingen

De gezonde fastfoodketen zal in het grootste deel van zijn winkels alleen krediet- of app-aankopen doen.

Geek Trivia: Videogamebedrijf Activision werd aangeklaagd door welke van deze dictators?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!