Familieplezier: foto's delen met Photo Gallery en Windows Live Spaces

Dus je hebt een geweldige zomervakantie gehad met je familie en nu wil je die foto's delen met vrienden en familie. Als u Windows Vista gebruikt, kunt u die herinneringen beheren en delen met anderen met behulp van Vista's Photo Gallery en Windows Live Spaces.

Fotogalerij gebruiken

Laten we eerst eens kijken naar deze fotobeheertoepassing die bij Vista wordt geleverd, die een gebruiksvriendelijke grafische interface biedt om uw foto's te beheren. Er is een eenvoudig te gebruiken werkbalk bovenaan voor toegang tot verschillende tools, zoals het e-mailen van foto's, het branden van foto's en homevideo op schijf en het maken van snelle homevideo's. Als u een eigen filmclip wilt maken, wordt Windows Movie Maker geopend.familieplezier-deel-foto's-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 1

Met Photo Gallery kunt u uw foto's repareren en bewerken door verschillende elementen aan te passen. Een andere functie is de mogelijkheid om uw foto's te beoordelen en tags te bewerken, die u kunt gebruiken om uw foto's te ordenen.

familieplezier-deel-foto's-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 2

Om uw foto's aan Windows Live Spaces toe te voegen, moet u zich eerst aanmelden voor een account als u dat nog niet heeft gedaan. Bij native Microsoft-sites gebruik ik Internet Explorer of IE Tab in Firefox omdat alles veel soepeler werkt.

familieplezier-deel-foto's-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 4

familieplezier-deel-foto's-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 5

Nadat u uw account heeft aangemaakt en u zich heeft aangemeld om uw foto's te delen, klikt u op de tool Foto's delen.

familieplezier-foto's-delen-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 6

Maak vervolgens een naam voor uw nieuwe fotoalbum en klik op Foto's toevoegen.

familieplezier-deel-foto's-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 7

U wordt gevraagd om de Windows Live-tool voor het uploaden van foto's te installeren. U krijgt een ActiveX-waarschuwing, laat deze gewoon doorgaan.

familieplezier-deel-foto's-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 8

familieplezier-deel-foto's-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 9

Deze tool zal een kijkje nemen in de map Afbeeldingen en een gebruikersinterface van het type Explorer maken, zodat u foto's van uw computer kunt selecteren of foto's die al op uw ruimtepagina staan. In dit gedeelte kunt u ook elke foto hernoemen zoals u dat wilt.

familieplezier-deel-foto's-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 10

Om foto's van uw computer aan de Live Space toe te voegen, plaatst u een vinkje in de foto en klikt u vervolgens op Uploaden.

familieplezier-foto's-delen-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 11

Terwijl uw foto wordt geüpload, verschijnt er een voortgangsvenster.

familieplezier-foto's-delen-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 12

Als u de Windows Live Photo Upload Tool niet wilt gebruiken, kunt u ervoor kiezen om ze een voor een te uploaden. Dit kan een eenvoudigere oplossing zijn als u er slechts een of twee doet. Voor een volledig album zou ik de Live Photo Tool gebruiken.

familieplezier-foto's-delen-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 13

Als je klaar bent met het uploaden van bestanden, ga je gang en deel je Windows Live Space met je vrienden en familie zodat ze je nieuwe foto's kunnen bekijken!

familieplezier-foto's-delen-met-fotogalerij-en-vensters-live-ruimtes foto 14

Meer verhalen

Open Source iTunes Alternatief – aTunes

Gisteren wees een vriend erop dat ik ongeveer elke 3 maanden op zoek ga naar een nieuwe muziekspeler. Als ik denk dat ik de perfecte heb gevonden, herhaal ik dezelfde zoektocht. Degenen die regelmatige lezers van deze blog zijn, weten dat ik de afgelopen 18 maanden verschillende muziekspelers heb behandeld. l

Back-up of overdracht van Microsoft Office 2007 Quick Parts tussen computers

Na het lezen van een artikel dat ik bij Lifehacker heb geschreven over het gebruik van de Quick Parts-functie in Outlook, schreef lezer Jason met de vraag hoe je ze naar een andere computer kunt overbrengen nadat je ze hebt gemaakt, en het leek nuttig genoeg om uit te leggen voor ieders voordeel .

Eenvoudig ISO-afbeeldingen branden en maken in Vista

In staat zijn om een ​​ISO-image te branden zou niet zo moeilijk moeten zijn als het soms is. In staat zijn om ze te branden zou eigenlijk gewoon een standaardfunctie in Windows moeten zijn. Natuurlijk zijn er honderden dingen die een persoon zou kunnen opsommen die moeten worden opgenomen. We kunnen deze functie krijgen door een gratis derde partij toe te voegen

Maak snelkoppelingen om snel opnieuw op te starten naar het alternatieve besturingssysteem in een Vista/XP Dual-Boot

Als je een dual boot-systeem hebt en vaak heen en weer schakelt van Vista naar XP, heb je je waarschijnlijk al geërgerd aan het feit dat je moet wachten tot het opstartmenu verschijnt en het juiste besturingssysteem kiest ... en de helft van de tijd dat je stap weg en het eindigt toch in de verkeerde.

Gratis opslag met AOL's Xdrive (Online Storage Series)

Tot nu toe hebben we SkyDrive, Mozy en ADrive bekeken voor back-up, opslag en het delen van uw gegevens. Een andere populaire optie is AOL's Xdrive. Net als Microsoft's SkyDrive krijg je 5 GB opslagruimte met Xdrive.

Verwijder die lelijke focusrechthoek in Windows XP of Vista

Nadat een aantal lezers hebben geschreven over het verwijderen van de gestippelde zwarte omtreklijn die soms verschijnt als je een bestandsselectie maakt, realiseerde ik me dat ik dit moest opschrijven in het voordeel van iedereen, omdat er eigenlijk een oplossing is.

50 GB opslagruimte met ADrive (Online Storage Series)

Als onderdeel van onze online opslagserie zullen we de meeste beschikbare services bekijken. Ik ga me concentreren op de gratis diensten, kijkend naar wat ze wel of niet aanbieden, wat je zou moeten helpen beslissen of er een voor jou geschikt is. Het is voordelig om online opslagservices als aanvullende stap te gebruiken

Maak een snelkoppeling of sneltoets om het systeemvolume in Windows te dempen

Heb je ooit luide muziek op je luidsprekers gehad wanneer de telefoon overgaat ... en dan tast je naar de luidsprekerschakelaar of de pauzeknop op je muziektoepassing terwijl je de telefoon probeert te beantwoorden? In plaats van me daar druk over te maken, heb ik altijd gewoon een snelkoppeling gemaakt om het systeemvolume te dempen

Maak een elektronisch visitekaartje in Outlook 2007

Tijdens een werkdag kunnen dingen zeker overweldigend lijken, omdat de hoeveelheid gegevens die we naar verwachting zullen opnemen in zo'n snel tempo toeneemt. In deze snelle omgeving kan het gemakkelijk zijn om een ​​belangrijk contact kwijt te raken of een ander hetzelfde te laten doen als jij het belangrijke contact bent.

Mysticgeek's Weekoverzicht

Mijn belangrijkste thema de afgelopen week was om kinderen online veilig te houden met behulp van Ouderlijk toezicht in Windows Vista en het gebruik van een andere zeer nuttige dienst OpenDNS. Ik heb ook Windows Live SkyDrive en het hulpprogramma voor volumeregeling Volumous behandeld. Als je iets hebt gemist, bekijk dan de recensie van deze week. Meer geweldig