Virtuele assistent M van Facebook valt Messenger binnen

Je weet het waarschijnlijk niet meer, maar bijna twee jaar geleden introduceerde Facebook een digitale assistent voor zijn Messenger-app genaamd M.

Nu wordt de functie eindelijk gelanceerd voor alle iOS- en Android-gebruikers in de VS. Maar de versie van M die vandaag wordt gelanceerd, is niet dezelfde M waar we in augustus 2015 over hoorden. Destijds werd M aangedreven door kunstmatige intelligentie en echte mensen. Nu heeft Facebook zijn menselijke 'M-trainers' uit de mix gehaald.De nieuwe versie van M is volledig geautomatiseerd en zal in je chats verschijnen om je op de hoogte te stellen van Messenger-functies die je misschien niet kende.

'Om M te ervaren, chat gewoon met een vriend of een groep zoals je normaal zou doen', legden Laurent Landowski en Kemal El Moujahid, productmanagers van Facebook Messenger, uit in een blogpost. Terwijl je aan het chatten bent, kan 'M een suggestie doen in een gesprek.'

Als u bijvoorbeeld 'dank u' of 'tot ziens' zegt, kan M enkele stickers voorstellen die u naar uw vriend kunt sturen. Het herkent ook wanneer je het over geld hebt en geeft je mogelijk de mogelijkheid om betaling via Messenger te verzenden of aan te vragen.

Verwant

  • 23 coole trucs en geheime edelstenen in Facebook Messenger23 coole trucs en geheime edelstenen in Facebook Messenger

Als je een vriend vertelt waar je bent, kan M de optie voorstellen om je locatie te delen. Of, als je ergens heen wilt, kan M je vragen of je een Uber of Lyft wilt boeken.

Ondertussen, als je moeite hebt om een ​​consensus te bereiken in een groepsgesprek, kan M voorstellen dat je een poll maakt zodat iedereen kan stemmen. Bekijk de onderstaande video om te zien wat M kan doen.

Landowski en Moujahid zeiden dat M in de loop van de tijd beter zal worden in wat het doet. Als je de suggesties niet leuk vindt, kun je ze gewoon negeren of afwijzen. Je kunt M ook helemaal dempen in instellingen.

Aanbevolen verhalen

MakeVR maakt van de HTC Vive een virtuele ontwerptool

Met een langzame acceptatie door de consument, streeft HTC naar professionele gebruikers.

Line bouwt zijn eigen digitale assistent genaamd Clova

Het bedrijf hoopt Amazon en Google te verslaan op Aziatische markten.

De beste Leica M-lenzen van 2017

Leica M-lenzen hebben de reputatie scherp, compact en duur te zijn. We hebben er een aantal beoordeeld en onze favorieten hier afgerond.

Deze week in Geek History: Steve Jobs demonstreert de eerste Mac, Mythbusters komt in de ether en Dr. Strangelove dringt de populaire cultuur binnen

Het was nogal een wilde rit deze week in Geek History: Steve Jobs gaf een demonstratie van de eerste Macintosh-computer, de geliefde nerdshow die MythBusters de lucht in ging, en de iconische film Dr. Strangelove verscheen in de bioscoop en in ons collectieve bewustzijn.