De nieuwste journalistieke fix van Facebook verbindt gebruikers met lokaal nieuws

Fabrizio Bensch / Reuters

Eerder dit jaar kondigden Mark Zuckerberg en zijn bedrijf het Facebook Journalism Project aan, een initiatief om de reputatie van het sociale netwerk bij journalisten te herstellen en de verspreiding van nepnieuws te helpen bestrijden. Het project introduceerde al samengestelde nieuwsoverzichten en enkele algemene aanpassingen aan de nieuwsfeed die clickbait zullen helpen verminderen, maar de volgende op journalistiek gerichte inspanning is bedoeld om gebruikers in contact te brengen met nabijgelegen nieuwszenders en gemeenschapsgroepen.

In een e-mailuitwisseling met Poynter noemde een Facebook-woordvoerder drie nieuwe lokale nieuwsproducten die momenteel worden getest: de eerste laat de moderators van aan de gemeenschap gekoppelde Facebook-groepen een dynamisch bevolkt lokaal nieuwsgedeelte aan de pagina toevoegen. Het inhoudsblok haalt verhalen uit lokale publicaties die gemakkelijk in de groep kunnen worden gedeeld voor discussie.Een tweede product zal verschijnen voor gebruikers die hun huidige stad als openbaar hebben ingesteld -- als je locatie is ingesteld op hetzelfde stedelijk gebied als de uitgever van het verhaal waarop je reageert, zal Facebook je vragen of je een badge wilt op uw opmerking identificeert u als een local.

Ten slotte zal een derde product gebruikers ertoe aanzetten lokale nieuwsartikelen te delen met relevante lokale groepen waartoe ze behoren. Het algoritme kan ook het omgekeerde doen en lokale groepen voorstellen waarvan u lid kunt worden op basis van de artikelen die u gebruikt. In dit geval definieert Facebook een relevante groep als een groep die ten minste drie lokale nieuwslinks per maand deelt, over lokaal nieuws praat en zich in hetzelfde stedelijk gebied bevindt als de uitgeverslinks die het bespreekt.

Volgens Facebook is de lokale badge vandaag live. De andere twee producten worden nog getest, dus het kan zijn dat ze al verschijnen voor bepaalde groepen die aan de criteria voldoen. Hoewel Facebook een vage nieuwe missie heeft om beleefdheid online te verspreiden door mensen met hun gemeenschap te verbinden, hebben andere hyperlokale sociale netwerken zoals Nextdoor moeite gehad met raciale profilering, zelfs op niet-anonieme platforms.

Aanbevolen verhalen

Er is een gemakkelijke oplossing voor WannaCry, als je nog niet opnieuw hebt opgestart

WannaCry-slachtoffers met Windows XP naar Windows 7 hebben geluk.

Moog's nieuwste Sub 37 synth heeft nog meer grit dan het origineel

Moog heeft dit jaar een nieuwe synth voor Moogfest: de Subsequent 37 CV.

Sloot de kennel: DogVacay verbindt je pup met een oppas

Op zijn vijfde verjaardag heeft DogVacay, dat eigenaren van gezelschapsdieren verbindt met gerenommeerde oppassers, nu 60.000 oppassers in 8.000 steden en meer dan 100 medewerkers klaar om te helpen met je hond.