Facebook's Messenger Lite breidt uit naar nog 132 landen

facebook-and-039;s-messenger-lite-uitbreidt-naar-132-meer-landen foto 1 Facebook

Van de Facebook Zero met alleen tekst in 2010, tot het recentere Project Aquila, hebben Mark Zuckerberg en zijn bedrijf duidelijk gemaakt dat het bereiken van ontwikkelingslanden een enorme prioriteit is voor het bedrijf. Het was dus geen verrassing toen het Facebook Lite en Messenger Lite aankondigde, die uitgeklede versies met lage bandbreedte bieden van de twee belangrijkste producten van Facebook voor gebruikers in opkomende markten met onregelmatige service en dure datasnelheden. Na de officiële lancering vorig jaar in slechts vijf landen, breidt Facebook nu de uitrol van Messenger Lite uit naar nog eens 132 landen.

Facebook's hoofd van Messenger, David Marcus, deelde de grote uitbreiding vandaag in een statusupdate en merkte op dat de Lite-versie is ontworpen voor oudere telefoons met beperkt geheugen en verwerkingskracht. Gebruikers kunnen nog steeds chatten met de meer dan 1,2 miljard gebruikers van Messenger, maar ze zullen beperkt zijn tot het delen van tekst, foto's, links en stickers. Processor-zware functies zoals Messenger Day, fotofilters en apps van derden zijn niet beschikbaar, maar de app zelf is ontworpen om minder geheugen en gegevens te gebruiken en tegelijkertijd onstabiele netwerken te compenseren. Hoewel Facebook de afgelopen maanden hard achter de gebruikers van Snapchat aanzat, zal Messenger Lite directer concurreren met zijn eigen WhatsApp als het berichtenplatform met de laagste toetredingsdrempel.facebook-and-039;s-messenger-lite-uitbreidt-naar-132-meer-landen foto 2

Duitsland, Colombia, Italië, Vietnam, Algerije, Marokko, Nigeria, Peru, Turkije, Japan, Taiwan en Nederland maken allemaal deel uit van de nieuwe uitrol, aldus Marcus. Ondertussen, zoals TechCrunch opmerkt, is Messenger Lite niet beschikbaar in Bangladesh, Brazilië, Canada, China, Cuba, India, Indonesië, Iran, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, de Filippijnen, Soedan, het VK, de VS en Noord-Korea, maar de enorme de meerderheid van de planeet heeft nu toegang tot de kernfuncties van Messenger. Vanuit hardwareperspectief is Messenger Lite alleen beschikbaar op Android, maar het werkt met oudere versies van het besturingssysteem helemaal terug naar Android 2.3 Gingerbread.

Aanbevolen verhalen

AT&T breidt uitrol van glasvezel uit naar acht nieuwe steden

Meer klanten in het zuiden, middenwesten en Californië zouden binnenkort snelheden tot één gigabit per seconde kunnen zien.

De nieuwste Messenger-make-over van Facebook draait helemaal om zaken

Vorige week maakte Facebook bekend dat Messenger nu 1,2 miljard maandelijkse gebruikers heeft, waarmee het een van de populairste berichten-apps ter wereld is. Met zoveel gebruikers...

EditPad Lite - Teksteditor met tabbladen voor alle doeleinden

Heeft u een teksteditor voor alle doeleinden nodig met een interface met tabbladen en die eenvoudig kan worden aangepast aan uw behoeften? Geniet van wat een teksteditor zou moeten zijn met EditPad Lite.