Facebook gaat dit seizoen live MLS-voetbalwedstrijden streamen

Pictogram Sportswire via Getty Images

Liga MX is niet de enige professionele voetbalcompetitie die je dit seizoen op Facebook kunt bekijken. Het sociale netwerk heeft een nieuwe deal getekend met Univision om in 2017 ten minste 22 live Major League Soccer (MLS)-wedstrijden te streamen. Naast actie op het veld zal de competitie meer dan 40 'Matchday Live'-analyseshows produceren die exclusief beschikbaar zullen zijn op Facebook.

Net als bij de Liga MX-deal die vorige maand werd aangekondigd, zullen live games beschikbaar zijn op de Univision Deportes-pagina op Facebook. Die analyseshow wordt live gestreamd op de MLS-pagina. De verhuizing volgt ook op berichten eind vorig jaar dat het sociale netwerk van plan was om zijn video-push te primen met sport- en scriptprogramma's. Vorige maand doken er geruchten op dat Facebook 'in vergevorderde gesprekken' was om ook dit jaar live Major League Baseball-wedstrijden te streamen.Nu het voetbalseizoen al is begonnen in zowel Mexico als de MLS, heeft Facebook de rechten verworven om games te selecteren uit de twee grootste competities in Noord-Amerika. Natuurlijk komen 22 wedstrijden niet in de buurt van het volledige spelaanbod. Zoals Twitter deed met de NFL en Thursday Night Football, is dit veel meer een 'wedstrijd van de week'-situatie. Weekend MLS-actie is meestal beschikbaar om te streamen via zowel Fox Sports Go als WatchESPN, maar voor beide apps is een kabelabonnement vereist. De competitie heeft ook een eigen streamingoptie, MLS Live, die $ 80 per jaar of $ 15 per maand kost.

De eerste wedstrijd die beschikbaar is op Facebook is Chicago Fire in Atlanta United FC om 16.00 uur ET op wedstrijd 18. Een pilot-aflevering van 'Matchday Live' debuteerde tijdens het openingsweekend, maar er komt een nieuwe aflevering op zaterdag 11 maart om 16.00 uur ET.

Aanbevolen verhalen

Het kopiëren van Snapchat gaat door met Facebook 'Messenger Day'

Met de Snapchat Stories-achtige functie in de Messenger-app kun je updates over je dag delen met al je vrienden tegelijk, of met slechts een paar specifieke mensen.

Xbox Live Creators-programma kan indiegames een boost geven

Microsoft's Xbox Live Creators Program geeft elke ontwikkelaar de mogelijkheid om Xbox Live-compatibele games te publiceren op Windows 10-pc's en Xbox One-consoles.

Netflix heeft geleerd hoe je goede video kunt streamen bij slechte verbindingen

Het draait allemaal om slimme compressie en slimmere algoritmen.