Facebook-opmerkingen lijken binnenkort misschien op sms-gesprekken

facebook-comments-may-soon-look-like-text-message-conversations foto 1 AFP/Getty Images

Om ervoor te zorgen dat mensen terugkomen, introduceert Facebook regelmatig nieuwe functies voor kleine groepen gebruikers. Er is regelmatig geëxperimenteerd met nieuwsfeedberichten, video's en Messenger, maar de sectie met bescheiden opmerkingen is het afgelopen decennium grotendeels hetzelfde gebleven. Dat zou echter kunnen veranderen nadat BuzzFeed News heeft bevestigd dat het sociale netwerk een nieuwe mobiele lay-out aan het testen is waarmee opmerkingen meer op tekstberichten lijken.

Volgens Facebook is de nieuwe bubbelinterface ontworpen om berichten meer gemoedelijk te maken. Een woordvoerder van het bedrijf vertelde BuzzFeed: 'We zijn altijd bezig om Facebook een meer visuele en boeiende plek te maken om gesprekken te voeren. Daarom testen we meerdere ontwerpupdates in het nieuwsoverzicht, waaronder een meer gemoedelijke manier om op berichten te reageren.'facebook-comments-may-soon-look-like-text-message-conversations foto 2

Andere subtiele ontwerpaanpassingen zijn onder meer de introductie van pop-ups die afzonderlijke berichten in een nieuw venster laden en een visuele indicator die u waarschuwt wanneer andere mensen momenteel een opmerking over een bericht schrijven. Kortom, Facebook gebruikt functies waaraan Messenger-gebruikers gewend zijn geraakt en neemt ze op in de nieuwsfeed.

De nieuwe lay-out is een stuk overzichtelijker, maar de berichtenballonnen nemen wel meer van het scherm in beslag. Dit kan erop wijzen dat Facebook wil dat mensen meer tijd in de app doorbrengen of dat het commentaarsecties wil reserveren voor echte reacties. Misschien maakt het een einde aan de eindeloze reeksen opmerkingen over naamtags in populaire Newsfeed-berichten en virale video's.

Hoewel sommige gebruikers de nieuwe functies in hun app zullen zien, beperkt Facebook doorgaans het aantal mensen dat bij de proeven betrokken is. Als de berichtenbubbels positieve feedback krijgen, kunnen ze in de nabije toekomst voor iedereen worden uitgerold.

Aanbevolen verhalen

Facebook kan in april pronken met zijn hardware-inspanningen

Gebouw 8 werkt aan alles, van augmented reality tot hersenscans.

Duitsland: Facebook en Twitter schieten nog steeds tekort op het gebied van haatzaaien

Maar Google doet het redelijk goed.

Een nadere blik op de Meta 2 AR-headset

Het is een betere AR-ervaring dan Hololens, maar er is nog steeds software voor nodig.

Windows 10 blokkeert binnenkort niet-Store-apps zoals OS X doet

Hoewel het vervelend is, kan het malware en bloatware van uw computer houden.

Alfabet bestrijdt 'giftige' opmerkingen met machine learning

Het moederbedrijf van Google leert slechte opmerkingen te identificeren, zodat publicaties betere gesprekken kunnen aanwakkeren.